Betfair: ghid de pariere de la A la Z

0
1304

Betfair este unul dintre cele mai mari site-uri de jocuri de noroc licentiate in Romania. Este cunoscuta si ca cea mai mare agentie de tip betting exchange, dar la Betfair se pot plasa si pariuri normale. Insa voi lua totul pe rand si veti vedea si care este diferenta dintre agentie de pariuri si betting exchange, dar si diferenta dintre back si lay.

Deschiderea unui cont Betfair

Pentru a va inregistra la Betfair dati click aici. Se va deschide o pagina noua de forma celei de mai jos.
Dati click pe bannerul mare cu bonusul de pe pagina. Dupa aceea vi se va deschide o pagina precum aceasta din imaginea urmatoare.

Un tutorial in care iti explic detaliat cum sa deschizi cont la Betfair poti vedea in articolul: http://biletu-zilei.com/betfair/cum-imi-deschid-cont-la-betfair/.

Efectuarea primei depuneri la Betfair

Dupa ce ati deschis contul si v-ati logat in el dati click pe butonul „Depunere” care-l gasiti in partea sus a paginii. Acum va vor fi afisate toate modalitatile de plata.

betfair 18Depunerea cu cardul

Scrieti suma pe care doriti s-o depozitati – minim 10 unitati (euro, dolari etc)
Dati click pe Add new card pentru a adauga un card nou. Vi se va deschide un pop up precum cel din imaginea de mai jos.
betfair 19Acolo completati cele 16 cifre ale cardului, numele asa cum apare pe card (trebuie sa fie identic cu numele utilizat la deschiderea contului) si selectati luna si anul de expirare a cardului. Dati click pe Add Card pentru a adauga cardul.

Scrieti parola contului contului

Depunere prin Neteller

La depunerea prin Neteller trebuie sa scrieti suma pe care vreti s-o depuneti (minim 20 unitati), ID-ul contului Neteller si codul de autentificare in contul Neteller.

Depunere prin Skrill

La depunerea prin Skrill trebuie sa scrieti suma pe care vreti s-o depuneti (minim 20 unitati) si adresa de e-mail a contului Skrill. Veti fi redirectionat catre site-ul Skrill unde trebuie sa confirmati plata.

Depunere prin Paysafecard

Scrieti suma pe care vreti s-o depuneti, minim 10 unitati, si dupa ce dati click pe butonul Deposit veti fi redirectionat catre site-ul mypaysafecard.com
Depunerile prin Western Union si prin transfer bancar nu sunt recomandate deoarece nu sunt procesate instant.

Retragerea din contul Betfair

Aici nu prea pot intra prea mult in amanunte deoarece nu se poate retrage pe card de credit / debit, Skrill sau Neteller decat daca ati depus cu cardul. In caz ca depuneti cu Paysafecard va trebui sa retrageti prin transfer bancar, situatie in care se percepe o taxa de 15 unitati.

Betfair exchange vs Betfair Sportsbook

Asa cum puteti vedea si in imaginea de mai jos aveti in bara de meniu din partea de sus a paginii mai multe optiuni Exchange, Sportsbook, Cazinou, Cazinou live etc.
betfair 20Daca doriti sa jucati pariuri la Betfair asa cum o faceti la oricare agentie de pariuri online trebuie sa intrati in sectiunea Sportsbook. Se va deschide o pagina precum cea din imaginea precedenta.

Aici puteti selecta o competitie importanta din partea dreapta a paginii, dar ma voi referi la partea superioara, acolo unde aveti toate categoriile principale. Dati click pe „All Sports” si o sa vedeti lista completa cu sporturi disponibile.
betfair 21Dupa ce ati ales sportul vi se vor afisa principalele competitii din sportul respectiv, dar veti avea si optiunea „Browse All” pe care daca o accesati va vor fi afisate tarile unde exista competitii pe care se poate paria, in ordine alfabetica.

betfair 22Acum va vor fi afisate meciurile disponibile din competitia selectata. Daca vreti sa pariati pe rezultatul 1, x sau 2 al unui meci dati click direct pe cota pronosticului. In caz ca vreti sa jucati alt pronostic pur si simplu dati click pe meciul pe care vreti sa pariati.

betfair 23

Cum pariez la Betfair un bilet simplu?

Daca ati ales sa vedeti oferta completa pentru un meci aceasta o sa va fie afisata asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos. Dati click pe cota pronosticului dorit si in acel moment se va deschide cuponul de pariuri. Acolo scrieti miza dorita si dati click pe Place Bets pentru a plasa pariul. Acum ati plasat un bilet simplu la Betfair.

betfair24
Cum pariez la Betfair un bilet multiplu si un bilet sistem?

In momentul in care aveti minim doua selectii pe bilet puteti plasa un bilet multiplu. Eu in imaginea de mai jos am selectat trei pronosticuri pentru a va arata si cum se joaca un sistem.

betfair 25La biletul acesta exista urmatoarele variante:

 • Trebles (x1) – reprezinta biletul multiplu clasic, toate selectiile trebuie sa fie corecte pentru a castiga. Scrieti miza dorita in casuta aferenta acestui sistem si dati click pe Place Bets.
  Aici la Treble mai vedeti si optiunea „Edge your Acca?„. Daca dati click pe acel „Edge” o sa va apara acel text din partea stanga a biletului. In cazul in care dati click pe „Apply Acca Edge” cota biletului vostru va fi mai mica (in acest caz de la 5.3 va fi doar 2.98), dar in caz ca pierdeti un singur eveniment de pe bilet veti primi miza integral inapoi. Asadar daca vreti sa beneficiati de aceasta acoperire bifati casuta din dreptul la „Edge your Acca”.
 • Doubles (x3) – daca scrieti miza dorita in dreptul acestei casute aceasta va fi inmultita cu cifra 3 sau in cazul unui alt sistem cu cifra existenta intre paranteze. Eu am scris cifra 5, adica voi juca cate 5 euro pe fiecare din cele trei variante, deci un total de 15 euro.
 • Trixie (x4) – daca scrieti miza in dreptul acestei casute veti juca un sistem complex, trixie inseamna trei duble si pariul triplu, deci veti avea practic patru bilete. La fel ca si mai sus, miza scrisa de voi se va inmulti cu cifra dintre paranteze
 • Patent (x7) – daca scrieti miza in dreptul acestei casute veti juca un sistem complex, patent inseamna cate un pariu single pe fiecare pronostic, trei duble si o tripla

Pana aici v-am explicat pas cu pas cum sa va deschideti cont, cum sa depuneti, cum sa retrageti si cum sa pariati normal, la fel cum ati face-o la Superbet, Unibet, Netbet etc. In continuare voi vorbi despre partea mai diicila de la Betfair (cel putin pentru pariorii incepatori): betting exchange. Retineti asadar ca la Betfair se poate paria normal, ca la oricare alta casa de pariuri pe internet.

Ce inseamna bet exchange?

O sa fac o trecere spre urmatoarea parte a articolului explicandu-va ce inseamna bet exchange. O traducere cuvant cu cuvant in limba romana inseamna „schimb de pariuri” si chiar despre asa ceva este vorba. Un pariu bet exchange pentru a putea fi plasat trebuie sa fie o persoana care vinde pariul si o alta care-l cumpara. La betting exchange casa de pariuri este doar un intermediar in realizarea platii, ea oprindu-si insa un anumit comision (trebuie sa castige si ea de undea). Bet exchange-ul mai poate fi caracterizat ca o piata. Daca in piata cumparam sau vindem legume si fructe, la bet exchange se vand si cumpara cote.

Avantajele avute de un site de betting exchange ar fi urmatoarele:

 • posibilitatea de a paria pe cote corecte, deoarece nu mai intervine agentia de pariuri care-si ajusteaza cotele astfel incat sa iasa in castig
 • va puteti implica intr-un pariu din doua posturi diametral opuse, cea a pariorului (in momentul in care accepti o cota) si cea a casei de parirui (atunci cand faci o oferta de cota)
 • puteti paria pe tipuri de pariuri care la agentiile de pariuri nu exista si ma gandesc aici in primul rand la pariurile „lay scor corect x:x”, de exemplu puteti paria ca un anumit meci nu se va termina cu un anumit scor
 • nu exista limitari precum la casele de pariuri
 • se poate specula de greselile facute de adversarii vostri, greseli care pot aparea din diverse motive

Diferenta dintre back si lay la Betfair Exchange

Atunci cand intrati in sectiunea Exchange de pe site-ul Betfair va vor fi afisate in partea dreapta a paginii sporturile disponibile. Accesand un anumit meci veti vedea o afisare ciudata (pentru cei care n-au mai facut betting exchange niciodata), precum cea din imaginea de mai jos.
betfair26Observati in imagine doi termeni care pana acum nu i-ati mai intalnit la alta agentie de pariuri. Este vorba de „back” si „lay”.

Ce inseamna back la Betfair?

Back va aparea intotdeauna pe fundal albastru. Cand pariati o cota pe un astfel de fundal plasati un pariu ca si la o agentie de pariuri normala.

Exemplu de plasare a unui pariu back la Betfair
Credem ca Real Madrid va castiga si vrem sa pariem 10 euro pe victoria sa. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se afla in casutele albastre. In dreptul lui Real Madrid observam ca in casuta albastra scrie 1.51 si mai jos avem si o suma de bani. 1.51 reprezinta cota oferita, pe care putem paria, in timp ce al doilea numar reprezinta suma maxima ce o putem paria pe victoria lui Real madrid. Se poate paria asadar 141.613$ pe faptul ca Real o va invinge pe Manchester City.

Dam click pe casuta albastra (1.51) iar in dreapta va aparea instant biletul de pariere care contine cota la care putem paria si o casuta libera pentru miza (stake). Vom introduce acolo 10 (miza dorita) iar in partea dreapta va aparea castigul pe care-l vom obtine daca pariul va fi castigator.
betfair 27Aspectul nou la un site de betting exchange este acela ca puteti solicita o cota mai mare. De exemplu daca nu sunteti multumit de acea cota de 1.51 puteti apasa pe sageti si puteti sa schimbati valoarea cotei. Problema este ca in acest caz pariul va fi acceptat doar daca o alta persoana va acepta cota propusa de voi. Presupunem ca suntem multumiti de aceasta cota de 1.51, caz in care dati click pe Place bets.

Se va incarca din nou cuponul de pariere, iar de data aceasta va trebui sa-l confirmati. Tineti cont ca la Betfair orice castig este taxat cu 5% din profitul obtinut. Dupa ce ati dat click pe Confirm Bet veti vedea apoi un ecran de confirmare a pariului (matched). In cazul in care cereti o cota mai mare decat cea disponibila atunci pariul nu va fi plasat (unmatched). Puteti verifica starea pariului (daca a fost acceptat de o alta persoana) in sectiunea „My bets”.

betfair 28Ce inseamna lay la Betfair?

Lay va aparea intotdeauna pe fundal roz. Atunci cand dati lay pe o anumita cota practic luati rolul casei de pariuri.

Exemplu de plasare a unui pariu lay la Betfair
Credem ca Real Madrid nu va castiga si vrem sa pariem 10 euro pe acest lucru. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se afla in casutele roz din dreptul numelui echipei. Dam click pe casuta roz pe care scrie 1.52 si mai jos 169595$.

Romania vs Danemarca cea mai buna oferta la pariuri
- bonus 200 Ron la prima depunere - Ia bonusul
- Cote cu Marjă 0% - cote marite
- Peste 150 de tipuri de pariuri pe meci
- bonus de maxim 50 de lei sub forma unui pariu fără risc - Cere bonusul
- toate partidele din preliminariile Cupei Mondiale 2018 sunt pe Betano.com

Atentie acum! Ce vom scrie in casuta „Backer’s stake” reprezinta castigul pe care asteptam sa-l obtinem, adica miza celui care va paria ca Real Madrid va castiga. Introducem din nou 10 si observam ca in dreapta avem bifat „Liability si mai jos $5.20. Liability reprezinta riscul pariului, adica suma pe care o vom pierde daca pariul va fi necastigator.
betfair 29Daca vom bifa „Payout” atunci ne va fi afisata suma pe care o vom castiga daca pariul va fi castigator.
betfair 30Mai departe vom avea de confirmat pariul, la fel cum s-a intamplat si la un pariu back. Din nou trebuie precizat faptul ca voi puteti propune o cota mai mica decat cea afisata pe talon, doar ca pentru a fi acceptat pariul el trebuie sa fie „cumparat” de un alt parior, iar daca acest lucru nu se intampla el va ramane „unmatched”, practic va fi un pariu nejucat.

Pare greu la inceput, dar in timp cu siguranta va veti acomoda si veti vedea ca este mult mai profitabil sa faceti betting exchange.

Bonus Betfair la prima depunere – 100% pana la 200 de euro

Betfair a lansat recent un super bonus la prima depunere: 100% pana la 200 de euro, de doua ori mai bun decat oricare alt bonus oferit de o casa de pariuri licentiata in Romania. Trebuie sa va grabiti daca vreti sa beneficiati de aceasta oferta, deoarece ea este valabila doar pana la finalul lunii mai.
betfair 31
Termeni si conditii
 • pentru a primi bonusul trebuie sa utilizati la inregistrare codul promotional ZSKAAM
 • va trebui sa rulati de trei ori bonusul acordat si suma depozitata. Asta inseamna ca daca veti depune 200 de euro veti avea de rulat 1.200 de euro.
 • partea buna este ca perioada maxima in care poate fi rulat bonusul este de 90 de zile. Astfel, cu pariuri medii pe zi de 14 euro veti rula bonusul la timp.
 • pentru a fi eligibil un pariu trebuie sa contina cel putin o cota care sa aiba valoarea minima 1.50
 • nu veti putea efectua o retragere inainte de a indeplini conditiile de rulaj
 • pariurile pe sporturi virtuale nu vor fi luate in considerare
 • pariurile la care sa da cashout nu vor fi luate in considerare
 • puteti avea un singur bonus activ, astfel ca daca doriti sa revendicati alt bonus va trebui ca bonusul curent sa fie finalizat sau anulat
 • la pariurile multiple cel putin o selectie trebuie sa aiba cota 1.50 (de exemplu un bilet cu cotele 1.01, 1.01 si 1.50 este eligibil la rulaj)

Deschide cont acum la Betfair si profita de oferta limitata de dublare a primului depozit pana la 200 de euro.

Salvează

Salvează