Cât a încasat FCSB în cupele europene

0

bani-fcsb-europa-league

FCSB a ajuns în grupele Europa League, dar playoff-ul pierdut în Champions League a umplut cu o sumă măricică visteria clubului.

Operatorul internațional de pariuri sportive online Betano a realizat un grafic interesant, în care se pot vedea dintr-o singură privire bonusurile pe care FCSB le-a primit sau va urma să le primească în acest sezon al cupelor europene de fotbal.

Ca echipă eliminată în barajul Ligii Campionilor, roș-albaștrii au încasat de la UEFA 3 milioane de euro. Nu este deloc rău pentru un meci pierdut, dar calificarea în grupe le-ar fi adus 12,5 milioane.

Elevii lui Nicolae Dică au ajuns, însă, în grupele Europa League. Pentru acest pas, vor încasa 2,6 milioane de euro. Așadar, un total de 5,6 milioane până acum, la care se vor adăuga bonusurile pentru victorie, rezultat de egalitate și altele. Dacă Steaua o va învinge diseară pe Plzen (cota 2,12 pe Betano), Steaua va primi 360.000 de euro.

Apoi, dacă va ieși din grupe, Steaua va primit un bonus pentru fiecare pas reușit mai sus pe scara fazei eliminatorii. Sfertul de finală este bonificat de UEFA cu 1 milion de euro. Câștigătoarea competiției are asigurați 6,5 milioane, o sumă deloc rea având în vedere că în Champions League campioana primește 15,5 milioane.

Un maxim de 22 de milioane de euro

Trăgând linie, FCSB ar putea aduna între 15 și 17 milioane de euro dacă ar câștiga Europa League 2017/2018. Echipa din România are cota de 150,00 pentru câștigarea competiției, la casele de pariuri.

În plus față de sumele fixe, se vor mai adăuga în jur de 5 milioane de euro din drepturile de televizare.

Fondul total de premiere pus la bătaie de UEFA pentru Europa League este de 400 de milioane de euro, o treime față de cel din Champions League care totalizează 1,3 miliarde.

Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 Tennis.tipster.92
Forma: Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
33 din 4475%+1150.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here