Jakub Blaszczykowski, “Kuba”, salveaza Wisla Cracovia

0

Intr-o zi fara fotbal pentru dubla zilei m-am gandit sa va supun atentiei un eveniment important in lumea fotbalului din Polonia. Unul dintre cei mai titrati jucatori, 108 prezente si 21 de goluri in nationala, Jakub Blaszczykowski preia clubul care l-a format, Wisla Cracovia, amenintat cu falimentul, dupa declansarea coronavirus.

Pe linga multitudinea de probleme pe care noua pandemie le aduce in sportul mondial, in prezent si in perioada ce o sa urmeze, un eveniment care s-a intimplat saptamina trecuta in fotbalul polonez mi-a atras atentia in mod deosebit.
O adevarata demonstratie de abnegatie si daruire pentru clubul care l-a propulsat in lumea mare a fotbalului, fostul international polonez Jakub Blaszczykowski, printr altele jucator la Borussia Dortmund, Wolsburg si Fiorentina, va fi noul patron al clubului Wisla Cracovia.

Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

Practic totul a inceput in ianuarie 2019, atunci cind dupa ce a incheiat socotelile cu Wolsburg, “Kuba” a decis sa revina la Wisla, intr-un momet foarte greu al clubului care l-a format.
Astfel Blaszczykowski, dupa 9 ani de Bundesliga si peste 200 de prezente pentru Dortmund si Wolsburg, a revenit la Wisla Cracovia unde a acceptat sa joace aproape gratis. Cel mai important a fost insa faptul ca a imprumutat clubul cu o suma de 1,3 milioane de zloti, undeva la 300.000 euro, pentru a rezolva problemele financiare ale echipei la acel moment.

foto: bundesliga.com

“Bomba” a explodat saptamina trecuta, cind fostul international al Poloniei, 108 prezente, 21 de goluri, a deci sa cumpere clubul polonez pentru ca acesta sa nu falimenteze. Astfel in data de 31 martie s-au purtat ultimele discutii intre reprezentantii clubului sportiv Wisla si viitorul patronaj.
In realitate Jakub Blaszczykowski preia Wisla impreuna cu inca doua persoane, Jaroslaw Krolewski si Tomasz Jazdzynski, practic “transferul” si in acte urmind sa se faca in maxim o saptamina conform intelegerii.

foto: wisla.krakow.pl

Campionatul in Polonia este suspendat pina in data de 26 Aprilie, din cauza coronavirus, insa dupa ce o sa inceapa Blaszczykowski va fi prezent la pregatiri nu numai in calitatea sa de capitan al echipei cit si in cea de noul patron-jucator la Wisla.

Clasament Tipsteri

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 chiriladavid25
Forma: Pierdut Castigat Castigat Pierdut Pierdut Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat
16 din 2273%+273.00Vezi Ponturi
2 Red
Forma: Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
10 din 1471%+178.00Vezi Ponturi
3 Andrei-Chirita
Forma: Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat
3 din 838%-285.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here