Blackjack reguli, cum se joacă 21 pe bani reali

Scris de Bmg13/01/2024

Vrei să joci pentru prima dată la cazinouri online jocul 21 și vrei să afli reguli Blackjack cu bani reali? Citește acest articol și vei afla toate informațiile de care ai nevoie pentru a câștiga bani la acest joc, inclusiv cea mai bună strategie blackjack.

CAZINOURI ONLINE NOI

logo pariuriplus5

2.000 RON +
300 FS

logo seven bet

3.200 RON +
720 FS

logo elite slots

2.000 RON +
150 FS

blackacjk reguli joc 21

Blackjack reguli și prezentarea jocului

21 Blackjack este un joc foarte des întâlnit în cazinouri. A ajuns să fie preferat de mai multe persoane datorită ușurinței cu care se joacă.

Jucătorul care are suma cărților 21 sau cea mai apropiată de 21 câștigă mână la Blackjack.

Valoarea cărților

Cărțile între 2 și 10 au valoarea scrisă pe ele. Figurile au valoarea 10, iar asul 1 sau 11 în funcție de preferința jucătorului.

Derularea jocului

Jucătorii primesc inițial 2 cărți care sunt afișate tuturor participanților la jocul de blackjack. Dealer-ul primește și el două cărți dintre care una este cu fața în jos.

Apoi urmează să fie împărțite cărțile iar jucătorii având posibilitatea de a câștiga dacă suma cărților este 21 sau apropiată de acest număr.

Reguli Blackjack - Opțiunile jucătorului

După ce cărțile au fost împărțite regulile sunt simple la jocul de Blackjack. Fiecare jucător are 4 opțiuni: hit, stand, split și double down. Unele mese de blackjack au și opțiunea surrender.

 • Hit: mai iei o carte.
 • Stand: nu mai iei carte.
 • Split: atunci când jucătorul primește 2 cărți identice are posibilitatea să împartă acele cărți în 2 mâini diferite, urmând ca mai apoi pentru fiecare mână să se aplice regulile standard.
 • Doubledown: dublezi suma și mai poți lua doar o singură carte (de regulă se apelează la această opțiune atunci când ești sigur că suma cărților va fi peste 19).
 • Surrender: doar unele mese au această opțiune. Ea constă în posibilitatea jucătorului de a se retrage imediat ce primește primele 2 cărți urmând să-i fie returnată jumătate din suma pariată. Mulți aleg această opțiune atunci când suma cărților este 14 sau 15.

Decizia dealer-ului (casei)

 • Soft 17: când totalul cărților dealer-ului este mai mic 17 acesta trebuie să mai tragă o carte. Dacă suma este 17 sau mai mult acesta nu mai are voie să mai tragă cărți.
 • Blackjack: dacă un jucător în urma împărțirii cărților are exact 21 acesta va primi de la casă 30 de jetoane peste valoarea pariului inițial.
 • Insurance: când casa are cartea cu fața în sus As, jucătorul are posibilitatea de a pune insurance. Acest pariu verifică dacă suma cărților casei este 21. Dacă jucătorul câștigă va primi de 2 ori suma insurance-ului.

Blackjack strategii și scheme de câștig

Aceste strategii prezentate mai jos nu-ți garantează câștigul la masa de blackjack. Însă te pot ajuta pe termen lung, fie să câștigi mult mai mulți bani, fie să pierzi mai puțini.

blackjack-sisteme

Maximizează-ți șansele de câștig după ce primești primele 2 cărți

 • Dacă suma primei cărți este între 2 și 8 mai cere o carte fără să mai iei parte la o altă acțiune.
 • Dacă prima carte a ta este 9 iar a casei este cuprinsă între 2 și 6 mai cere o carte.
 • Dacă prima ta carte este As sau ambele însumează 11, dublează în cazul în care cartea casei este cuprinsă între 2 și 10.
 • Dacă suma cărților tale este între 12 și 16 mai cere o carte doar dacă cartea casei este cuprinsă între 7 și As.
 • Dacă suma cărților tale este între 17 și 21 opțiunea perfectă este să spui pas.

Limitează la maxim pierderile

Aici vorbim tot de strategii care se aplică în funcție de cărțile pe care le primești inițial și de cartea vizibilă a dealerului. Respectă următoarele reguli:

 • Nu da Split (Împărțire) atunci când ai o pereche cu valoarea 10 (decari, valeți, dame sau popi) deoarece nu crești șansele de câștig, ba din contră, le scazi. Cu o astfel de pereche ai deja 20 de puncte și ești foarte aproape de cea mai bună mână, 21. Dacă împarți cele două cărți vei plăti din nou miza inițială și în teorie vei avea o mână câștigată și una pierdută.
 • Folosește opțiunea Insurance (Asigurare) atunci când dealerul are cartea vizibilă As. Sunt șanse de 31% ca acesta să realizeze un Blackjack cu a doua carte deoarece 16 din cele 52 de cărți din pachet sunt decari (10, J, Q si K). Dacă se întâmplă acest lucru vei primi înapoi miza jucată plus asigurarea.
 • Renunță la joc folosind opțiunea Abandon atunci când ai o mână slabă de început în comparație cu dealerul. Vei pierde automat jumătate din miză, însă probabilistic șansele să pierzi dacă vei juca mâna sunt mult mai mari.

Sistemul Martingale aplicat la Blackjack

Martingale este una dintre cele mai cunoscute scheme de joc la casino. Această schemă blackjack are la bază un joc disciplinat și bine pus la punct.

Ea constă în dublarea mizei atunci când pariul este pierdut. O să-ți prezint un exemplu pentru a putea înțelege mai bine schema black jack:

 • Pas 1: jucăm 10 RON, iar dacă pariul va fi pierdut trecem la pariul 2.
 • Pas 2: dublăm miza și jucăm 20 RON, iar dacă și acest pariu va fi pierdut trecem la pariul 3.
 • Pas 3: dublăm miza de la pasul 2 și jucăm 40 RON, dacă și acesta va fi pierdut vom trece la pariul 4 dublându miza de la pasul 3, iar dacă pariul va fi câștigat revenim la Pasul 1.

După cum se observă se poate ajunge foarte repede la o sumă foarte mare pe care trebuie s-o pariem.

De aceea strategia blackjack aceasta necesită o sumă de bani consistentă. Este însă o schemă black jack foarte profitabilă pentru pariorii disciplinați.

Strategia Paroli

Paroli este un sistem de joc cunoscut printre pariori ca fiind unul dintre cele mai accesibile și echilibrate. Are la bază un joc progresiv prin care dublezi suma investită după fiecare pariu.

Ca și avantaj aș menționa că strategia Paroli nu necesită o bancă la fel de mare ca la Martingale. În plus jucătorul are posibilitatea de a-și alege singur numărul pașilor.

Stabilim o miză pentru primul pariu. Dacă acesta va fi câștigat, al doilea pariu va avea miza egală cu primul câștig.

Dacă și acesta va fi câștigat miza celui de-al treilea pariu va fi câștigul de la pariul 2. În cazul în care pierdem va fi pierdută doar sumă inițială cu care am început.

Un aspect foarte important este să ne stabilim din start până la ce pas suntem dispuși să mergem pentru a nu ajunge la sume foarte mari.

Sistemul Labouchere aplicat la jocul 21

Sistemul Labouchere iese în evidență prin progresia sa negativă. Ca și cel anterior și acesta este un sistem la care noi avem control asupra pașilor și mizei.

El constă-n formarea unui șir de numere, orice șir de numere și oricât de mare vrem noi (de exemplu: 2 5 4 7 3 9 7).

Primul pariu va fi constituit din suma primului număr și a ultimului număr din șir.

Dacă cel dintâi pariu va fi câștigat cele două numere vor fi șterse din șir și se va continua cu următoarele în același fel.

În cazul în care pariul va fi pierdut numărul va fi adăugat la sfârșitul șirului și miza următorului pariu va fi formată în același fel.

Sistemul Plus 50% aplicat la Blackjack

Acesta este și el un sistem cu progresie pozitivă pus în aplicare la foarte multe jocuri de noroc. Este un sistem care se mulează foarte bine pe jucătorii începători.

După cum îți poți da seama și din denumirea foarte sugestivă, sistemul constă în adăugarea unui procent de 50% din suma primului pariu la următorul pariu.

Ca să poată fi pus în practică trebuie să ai deja 2 pariuri câștigate, urmând că la al treilea pariu să pui în practică acest sistem.

Dacă, de exemplu, primul pariu va fi de 10 RON, al doilea tot 10 RON. Dacă ambele vor fi câștigat urmează al treilea pariu la care miza va fi de 10 RON plus 50% din primul pariu, adică plus 5 RON.

Foarte important este să reții că dacă va fi câștigat și al treilea pariu miza se va calcula tot cu 50% din primul pariu, adică urmând exemplul dat de mine, la miza de la pariul 3 (15 RON) se va mai adăuga 50% din miza primului pariu (încă 5 RON).

Ideal ar fi să începi cu o sumă pară, pentru a-ți fi mai ușor să faci calculele.

Avantajul acestui sistem este că dacă vei pierde fix la pasul în care ai mărit miza (pariul cu numărul 3) tot vei avea un profit de 50% din prima miză datorat primelor 2 pariuri câștigate.

Cum poți număra cărțile la masa de blackjack

Cunoscând metodele prin care poți număra cărți blackjack îți vei da seama care se pliază mai bine pentru ține și dacă o vei stăpâni foarte bine șansele de a câștiga vor crește vizibil.

Sistemul de numărare A-5

Dacă ești începător în jocul de Blackjack, îți recomand să folosești metoda As-5. Este cea mai simplă metodă de numărare, și trebuie să fii atent doar la două cărți:

 • Asul are valoarea -1
 • Cărțile de 5 au valoarea +1.

Ca numărătoarea "A-5" să funcționeze trebuie să folosești o sumă serioasă pe mize.

Practic, de fiecare dată când numărătoarea este pozitivă dublezi miza pariului precedent.

Dacă indicația spune că miza la blackjack sa fie cuprinsă între 1 și 6 unități la acest "betting spread" este posibil să ajungi chiar la o miză de până la 32 de unități.

În termeni de joc eficient n-ai prea mult de câștigat folosind această metodă, însă, dacă ne referim la corelarea pariurilor, atunci sistemul "As-5" este îndeajuns de precis să-ți ofere un avantaj în fața dealer-ului.

Varianta de numărare Hi-Lo

De departe, cel mai cunoscut sistem de numărare a cărților la jocul de blackjack este Hi-Lo. Valorile cărților sunt următoarele:

 • 2-6 = +1
 • 7-9 = 0
 • 10-A = -1.

Astfel, cu fiecare carte dată de dealer vei adăuga valoarea "+1", "-1" sau nimic ("0"), în funcție de valoarea cărții distribuite. Numărătoarea se termină atunci când dealer-ul reface cărțile (le amestecă).

Recomandări la practica Hi-Lo:

 • Poți să faci tu pe dealer-ul, astfel exersezi numărătoarea cărților prin împărțirea cărților pe masă.
 • Resetează de fiecare dată numărătoarea, atunci când cărțile se amestecă.

De unde vin totuși aceste cifre specifice din numărarea cărților?

Statistica ne spune că niște cărți de valori mari (decarii, așii și cărțile cu figuri) sunt în beneficiul jucătorilor și-n detrimentul dealerului, în timp ce cărțile mici sau cu valoare mică (de la 2 până la 6) sunt mai bune pentru dealer.

Cărțile nemenționate (7, 8 și 9) sunt de obicei neutre, de unde și valoarea 0 pentru ele. În medie, aceste cărți nu ajută foarte mult nici jucătorul, dar nici dealer-ul (sau nu o fac decisiv).

Ce se întâmplă dacă avem mai multe pachete de cărți la masă?

De obicei, cazinourile implementează mai multe pachete de cărți de joc la o singură masă, pentru a avea un avantaj în față jucătorilor care numără cărțile.

Cum procedăm în acest caz?

Simplu, dacă numărătoarea este "+5", iar dealerul mai are 6 pachete de cărți, atunci numărătoarea reală devine 0.83 (5/6).

Ce înseamnă acest lucru?

Că jucătorul încă nu are avantaj asupra dealer-ului.

Încearcă întotdeauna să folosești "numărătoarea reală" dacă sunt mai multe pachete de cărți la masă.

Aceasta îți asigură că nu ai în vedere doar numărul de cărți mari de la joc, ci stăpânești concentrarea lor în comparație cu cea a numerelor mici.

Cum se pariază in acest caz?

Miza pariata poate fi "numărătoarea reală" minus o unitate de pariu.

De exemplu: dacă numărătoarea este +20 și mai sunt 5 pachete de cărți, atunci numărătoarea reală este 4 (20/5). Prin urmare ar trebui să pariezi 3 unități (dacă unitatea ta este 30 RON, atunci pariul ar trebui să fie de 90 RON).

Mărește pariul atunci când numărătoarea este mai mare. Când numărătoarea este pozitivă, după oricare rundă, înseamnă că în pachetul de cărți se află mai multe cărți mari, decât mici.

În acest caz este recomandat să mărești miza pentru a profită de cota favorabilă.

Micșorează pariul când "numărătoarea reală" descrește. Atunci când ai un minus în dreptul numărătorii, înseamnă automat că ai mai multe cărți mici decât mari în pachetul de cărți.

Atunci ești în dezavantaj față de dealer, astfel că pariul pus ar trebui micșorat și sub nici o circumstanță nu trebuie să dai "raise".

Sistemul Omega II

Dacă primele sisteme prezentate fac parte din nivelul 1, sistemul Omega II este puțin mai dificil, fiind de nivelul 2. Secvența a luat naștere în anul 2001, la publicarea cărții "Blackjack for Blood".

Chiar dacă avem calcule puțin mai complicate, este tot matematică și prin practică se poate învăța foarte bine și această secvență.

La fel, față de primele 2 sisteme, procentajul de reușită este unul excelent, de aproape 99%.

Astfel, dacă ajungi să înveți bine această combinație, poți avea un avantaj decisiv la jocul de blackjack.

După cum se observă în imaginea de mai sus, cărțile 2, 3 și 7 au valoarea "+1", în timp ce 4, 5 și 6 au valoarea +2. Cartea cu numărul 9 are valoarea "-1", Asul și 8 au valoarea "0" iar 10, J, Q, și K au valoarea "-2".

O numărătoare pozitivă înseamnă că mai multe cărți mici sunt în pachetul dealer-ului, în timp ce o numărătoare negativă indică faptul că în pachet vor fi mai multe cărți mari.

Un amănunt important la acest sistem are legătură cu cărțile "Aș". Deși Asul are valoarea "0" este recomandat să păstrezi o numărătoare separată la așii care sunt încă în joc.

Când pachetul de cărți este încă solid, cu ași în el, șansele tale să primești măcar unul și să realizezi blackjack sunt destul de mari, așa că și pariul trebuie mărit, în conformitate cu șansele reale de câștig.

Greșeli pe care le fac începătorii la jocul de blackjack pe bani reali

În continuare îți voi prezenta cele mai comune 3 greșeli făcute de jucătorii începători la masa de blackjack.

Joacă fără a cunoaște regulile!

Regulile sunt diferite în funcție de tipul de joc ales.

Cele mai cunoscute jocuri puse la dispoziție de site-urile de cazino online sunt Blackjack clasic, Blackjack European, Blackjack Atlantic City, Blackjack Double Deck, Blackjack Side Bets și Blackjack Premium.

Este esențial să citești regulile jocului și să joci în varianta demo înainte de a trece la jocul pe bani reali.

Atunci când te așezi la masa de joc trebuie să ai o strategie dinainte stabilită, să fii calm, odihnit și să nu consumi băuturi alcoolice.

NU dublează la momentul oportun

Șansele ca mâna ta să fie câștigătoare în cazul în care ai un 10 iar dealer-ul are o carte cuprinsă între 2 și 9 sunt de peste 50%. Prin urmare nu rata această oportunitate!

La fel, poți folosi opțiunea Double când ai în mână un 9, iar dealerul are cartea vizibilă 3, 4, 5 sau 6.

De asemenea, dublează pariul atunci când ai un As, chiar dacă dealerul are cartea vizibilă 10. Este posibil să pierzi jocul respectiv, dar pe termen lung vei fi pe plus.

Fac Split (împărțire) când nu trebuie!

Atunci când au în mână două cărți de valoare 10 (10, valet, damă sau popă) mulți jucători începători fac Split. Greșeala este că dacă alegi opțiunea Split îți micșorezi procentual șansele de câștig.

Prin "împărțirea" cărților vei juca două mâini, însă tu vei plăti din nou miza inițială!

Cu o mână de 20 de puncte pe care o ai inițial șansele să învingi dealerul sunt foarte mari, dar dacă împarți "decarii" de cele mai multe ori vei pierde sau, în cel mai bun caz, vei avea o singură mână câștigătoare, prin care vei recupera doar miza jucată.

Prin urmare, vorba proverbului: nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard!

Învață regulile jocului, evită greșelile enumerate mai sus și-ți vei maximiza șansele de câștig pentru că nu doar norocul ci și deciziile tale vor cântări foarte mult când vei trage linie.

Nu-ți pierde controlul atunci când ai mai multe mâini consecutive pierdute. În plus oprește-te după o perioadă de 2-3 ore de joc, deoarece concentrarea ta scade în timp și nu vei mai putea respecta regulile.

Blackjack online - cazinouri recomandate

Blackjack-ul este un joc popular, motiv pentru care-l regăsim în toate cazinourile online pe bani reali.

Alături de ruletă este și singurul joc care poate fi jucat din fața calculatorului sau din cazinouri online pe mobil la fel ca într-un casino stradal, în compania unui dealer real.

Ține cont că la toate bonusurile oferite de cazinouri rulajul la blackjack este mai mare. De aceea îți recomand să citești cu atenție termenii si conditiile unui bonus înainte de a aplica pentru el.

În continuare îți voi prezenta principalele cazinouri recomandate pentru jocul de blackjack.

Betano Casino

Unul din cele mai tari cazinouri recomandate pentru Blackjack este Betano.

Ai o ofertă de bun venit de nerefuzat, bonus de 1000 de lei!

Aici vei găsi 19 mese de blackjack oferite de furnizorii principali din piața casino.

În plus, ai și 6 mese de blackjack cu dealeri live, cu mize începând de la 5 lei.

Mesele live sunt:

 • Blackjack exclusiv Betano (20 - 1500 de lei)
 • Blackjack exclusiv VIP (500 - 25000 de lei)
 • Bucharest Freebet Blackjack (5 - 25000 de lei)
 • Soho All Bets Blackjack (5 - 5000 de lei)
 • Colombia Blackjack (50 - 25000 de lei)
 • Betano Cashback Blackjack (5 - 5000 de lei).

Jocul exclusiv de la Betano online, Cashback Blackjack, îți dă ocazia să câștigi, chiar și când ai o mână proastă. Poți primi banii mizați înapoi pentru orice mână activă în timpul unei runde de blackjack.

În acest mod opțiunea Cashback e o șansă nesperată în jocul de Blackjack, iar tu trebuie să alegi dacă e mai bine să riști sau mai degrabă să recuperezi o parte din ceea ce ai mizat.

Acest joc de la Playtech te atrage prin combinația de strategie de joc și șansa care poate fi de partea ta. Dacă te tentează să îți folosești ingeniozitatea și te simți inspirat de noroc, atunci Cashback Blackjack e jocul potrivit pentru tine!

Mr Bit Casino

Mr Bit oferă nu mai puțin de 57 mese de blackjack.

La momentul la care am scris acest articol, cazinoul oferea 37 mese cu dealeri live.

La mesele live, miza este puțin mai mare, minim 125 și minim 500 de lei.

Dacă însă ai un buget mai mic, poți încerca jocurile de blackjack oferite de furnizori consacrați precum Evolution, Play n Go, Pragmatic sau Netent.

La Mr Bit Casino clienții noi primesc un bonus de bun venit de 2500 lei și 550 de rotiri gratuite.

Blackjack online free

Fie că ești începător în acest joc sau ai experiență la mese uneori mai simți nevoia să te și relaxezi puțin fără a-ți asuma riscuri. O să-ți prezint o serie de operatori unde puteți încerca Blackjack online gratis.

Unul dintre casinourile online la care poți juca Blackjack free este Betano Casino. Intră în secțiunea VEGAS și caută Blackjack. Îți vor apărea toate jocurile, la fel ca în imaginea de mai jos.

Dacă vei trece cu mouse-ul peste unul dintre aceste jocuri vei putea da click pe Încearcă pentru a juca Blackjack gratuit, de antrenament dacă se poate spune așa.

Concluzii

Dacă te întrebi care este secretul acestui joc am răspunsul pentru tine: noroc, îndemânare sau strategii bine puse la punct. Toate acestea însumează secretul acestui joc.

Adevărat este că un jucător experimentat întodeauna va face diferența în fața unui jucător începător și că un jucător cu un sistem bine pus la punct va câștiga la acest joc.

Chiar și așa este nevoie și de un dram de noroc.

Un sfat util ar fi să nu începi să joci blackjack pe bani reali până nu joci blackjack free pentru a te familiariza cu jocul.

Mai sus ai detalii despre cum poți face acest lucru.

S-ar putea  te intereseze și: