Sistem ruletă – cel mai eficient mod de pariere

Scris de Bmg14/01/2024

În acest articol îți voi prezenta cel mai eficient sistem de pariere la ruletă și avantajele, respectiv limitările acestei strategii de pariere. În final o să decizi singur dacă această strategie de pariere la ruletă este potrivită pentru tine.

Ruleta este de departe cel mai frecventat joc într-un cazino, fie că vorbim de cazinourile stradale, fie de cele online. Dacă ai nevoie de mai multe informații despre ruleta online îți recomand articolul Ruleta - informații utile.

CAZINOURI ONLINE NOI

logo pariuriplus5

2.000 RON +
300 FS

logo seven bet

3.200 RON +
720 FS

logo elite slots

2.000 RON +
150 FS

sistem ruleta

Există numeroase strategii ruletă, însă în practică, cea mai eficientă s-a dovedit a fi tehnica Martingale.

Apărut în secolul 18 în Franța, acest concept matematic a fost inițial dezvoltat de matematicieni în cadrul modelelor matematice folosite în teoriile probabilităților.

Mai târziu, unii au descoperit că această teorie își găsește o utilitate practică în domeniul jocurilor de noroc, mai ales la ruletă.

Conceptul Martingale la ruletă

Metoda Martingale la ruletă se bazează exclusiv pe calculul probabilităților.

Ea oferă jucătorilor ocazia de a câștiga sume mari pe termen relativ scurt, însă în egală măsură comportă și riscul pierderii întregii bănci tot într-un interval scurt.

Ideea de bază în sistemul Martingale la ruletă este simplă: alegerea unui eveniment și dublarea mizei până când pariul va fi câștigător.

Teoria este testată în practică și câștigul este garantat, fiind vorba de numărul de pași până la câștig, astfel că în teorie, această strategie este lipsită de riscuri și este considerată una dintre cele mai bune strategii de către cei care preferă ruleta în cazinouri.

Această tehnică se bazează pe faptul că la un moment dat va fi câștigat pariul la ruletă și important este să persistăm în aplicarea strategiei.

cea mai buna strategie ruleta

Înainte de a ne decide să aplicăm sistemul Martingale la ruletă, trebuie să știm regulile de bază pentru această strategie și mecanismul de funcționare a ruletei.

Ce trebuie să știm când alegem să pariem folosind strategia Martingale?

Ce variantă de ruletă alegem?

În primul rând trebuie să ne gândim foarte bine ce tip de ruletă alegem pentru aplicarea stragiei Martingale.

Ruleta Europeană este ruleta cea mai jucată la noi în țară. Ea are 37 de diviziuni și un singur 0. Ruleta Americană are 38 de diviziuni și două numere de 0.

În aceste condiții la Ruleta Americană, marja de câștig a casei, inclusiv în strategia Martingale este dublă.

Statistic, marja de câștig a casei la ruleta europeană este de 2.7%, în timp ce la ruleta americană, casa are șanse de câștig de 5.26% pe nul.

Cum să jucăm Martingale la ruletă?

Sunt foarte multe modalități de a aplica sistemul Martingale la ruletă: pe număr, pe orfani, pe 0 etc.

Practica a demonstrat faptul că este cel mai indicat să jucăm Martingale la ruletă pe rezultatele cu probabilitățile cele mai mari.

Matematic, probabilitățile cele mai mari la ruletă sunt pe pariurile tip roșu/negru, par/impar, mic/mare.

Aici avem șanse de 48.6% (pentru că este posibil să cadă bila și pe 0, număr neutru). Cotele oferite sunt de 2.00 pe aceste piețe.

Folosirea strategiei Martingale pe piețele cu șansele cele mai mari de reușită la ruletă este justificată și prin faptul că nu avem un buget atât de mare încât să ne permitem să mergem pe număr exact.

Ceea ce ne propunem este să obținem profit, cât mai repede posibil.

Trebuie să ne permitem să jucăm Martingale la ruletă

Sistemul acesta de joc la ruletă presupune asumarea unor pierderi consecutive, până când pariul pe rezultatul preconizat va fi câștigat.

Rezultatul strategiei este verificat, vom avea în final acoperite toate pierderile și vom ieși pe profit.

Întrebarea care se pune este: după câți pași vom avea succes la ruletă și vom reuși să câștigăm?

Strategia nu este potrivită pentru oricine, deoarece trebuie să avem o sumă de bani care să ne permită să jucăm un minim de 10 pași. Ba chiar am văzut la ruletă și aceeași culoare ieșind de 12 ori.

Dacă ai terminat banca după 7-8 pași nu înseamnă că sistemul nu este eficient sau sigur, ci mai degrabă că nu este potrivit pentru tine, pentru bugetul tău.

Joacă mereu la ruletă live

Îți recomand să joci mereu la ruletă live, pentru că aparent, acolo lucrurile sunt ceva mai "transparente".

Este mai indicat să plasezi pariuri la o masă cu un dealer live, decât la jocuri de ruletă automate, furnizate de operatori de software de cazino. La cele din urmă rezultatele sunt uneori "spectaculoase", și nu în favoarea jucătorului.

Cum câștigi la ruleta online cu strategia Martingale?

Alegi un tip de pariu care are cele mai mari șanse de reușită la ruletă (roșu/negru, impar/par, număr mic/număr mare).

Începi cu 1 unitate, plasată pe una dintre selecții.

O paranteză aici. 1 unitate poate fi 1 RON, 2 RON, 10 RON, 50 RON etc.

Ideal ar fi să calculezi valoarea unei unități raportându-te la ceea ce am scris mai sus, adică să ai o bancă care să-ți permite să acoperi 10 pariuri la ruletă. Înseamnă că ar trebui să ai 1.023 unități.

Mai departe faci tu calculele, dacă banca ta este de minim 2.050 RON atunci poți considera valoarea unei unități de 2 RON.

Dacă pariul va fi câștigat o vei lua de la capăt.

În cazul în care primul pariu va fi pierdut continui cu pasul 2, care presupune dublarea mizei la următorul pariu jucat la ruletă.

Dacă va urma un al doilea pariu pierdut continui cu dublarea din nou a mizei și vei juca 4 unități.

Continui în acest ritm până când va ieși selecția pe care ai avut-o în vedere.

Dublarea succesivă a mizei te asigură de faptul că, în momentul în care vei câștiga, îți vei acoperi toate pierderile, dar vei realiza și profit.

Dezavantaje și riscuri în aplicarea strategiei Martingale la ruleta online

Dacă această strategie la ruletă este una sigură, de ce nu câștigă mereu jucătorii, iar cazinourile online ies în continuare pe profit?

Răspunsul este unul simplu: există limitări ale acestei strategii de pariere la ruletă, unele impuse ce țin de parior, altele impuse de cazino.

Bugetul limitat care nu permite aplicarea aceste strategii

Trebuie să ai minim 1.023 lei pentru a acoperi 10 pași în condițiile în care ai începe cu o miză de doar 1 RON.

Dacă vrei să începi cu 10 lei la ruletă, ca să simți ceva atunci când câștigi, atunci bugetul recomandat la start este de 10.230 lei.

Dacă vei folosi sistemul Martingale la ruletă așteptându-te să obții rezultatul favorabil după doar 3-4-5 pași, iar acesta nu vine, ai pierdut toată banca.

Strategia garantează câștigul atât timp cât ai disponibilitățile de a învinge o serie mai lungă de rezultate nefavorabile.

Limitele impuse de cazino

Înainte de a te apuca de strategie uită-te la limitele setate pentru fiecare masă de joc de ruletă și asigură-te că sunt acceptate mize mai mari.

Sunt mese de ruletă care au limită de miză de maxim 500 RON.

Astfel, dacă pornești chiar și cu 10 lei vei vedea că acest sistem nu este potrivit, pentru că ești limitat doar la 5 pași și este foarte probabil să nu vină rezultatul așteptat după 5 rotiri.

Încearcă mai degrabă mesele de ruletă fără limită maximă de miză, cu toate că acestea sunt mai rare.

Concluzii

Martingale este una dintre cele bune strategii la ruletă și mulți jucători o aplică. În ciuda acestui aspect trebuie să fii conștient de riscurile acestei strategii atunci când alegi să o folosești ca să joci pariuri la ruletă.

Deși este printre cele mai bune strategii trebuie să joci responsabil la masa de ruletă.

Jocul responsabil presupune în primul rând să nu mizezi mai mult decât îți poți permite să pierzi. După cum scriam și mai sus poți să pierzi de foarte multe ori la rând.

De aceea atunci când începi să aplici strategia la ruletă calculează banca de start astfel încât să poți acoperi chiar și 10 dublări ale mizei.

Ideal ar fi să nu ajungi în acest punct, dar dacă se va întâmpla asumă-ți pierderea și nu te împrumuta sau nu intra în banii destinați altor cheltuieli doar în speranța că vei reuși să câștigi la următurl pariu.

Tot la capitolul concluzii aș mai spune că dacă vrei să pui în aplicare Martingale pe mize mai mari la ruletă atunci ar trebui să o faci simultan la mai multe cazinouri.

Adică începi cu 100 lei la unul dintre cazinouri. Dacă nu iese pui 200 lei la ruleta de la alt cazino. Nu iese nici acum, atunci joci 400 lei la o ruletă de la alt casino.

Jucând astfel șansele să fii descoperit de către cazinourile la care joci că aplici Martingale vor fi mai mici decât dacă ai alege să joci pariuri la un singur operator.

Tot ce trebuie să faci este să fii atent la regulile explicate mai sus și să te asiguri că nu te lovești de obstacolele care fac această strategie ineficientă.

S-ar putea  te intereseze și: