Poker ca la aparate – Video Poker online

Scris de Bmg08/01/2024

Poker ca la aparate sau video poker este un joc asemănător cu jocul de poker tradițional (vezi aici ce site-uri poker sunt unde poți juca poker clasic), regulile de bază fiind aceleași.

Poker ca la aparate este un joc de cazino atractiv, în care experiența și strategiile folosite îți pot aduce câștiguri consistente.

Diferența față de jocurile de tip sloturi, vestitele "păcănele", este că la poker ca la aparate poți avea control asupra rezultatului jocului!

CAZINOURI ONLINE NOI

logo seven bet

2.800 RON +
720 FS

logo elite slots

3.200 RON +
720 FS

logo don 3

2.000 RON +
150 FS

video poker ca la aparate

Jocuri Poker ca la aparate - reguli de joc

Atunci când accesezi un joc de poker ca la aparate este foarte important să cunoști regulile jocului, mai ales dacă îți propui să câștigi, nu doar să joci pentru distracție.

Pentru început va trebui să selectezi miza și să apeși butonul de start al jocului de poker ca la aparate.

Acesta îl găsești sub diverse denumiri: Start, Deal, Pariu, Împarte cărțile, etc.

Vei primi 5 cărți din totalul de 52 dintr-un pachet (sau 54 în cazul tipurilor de jocuri ca la aparate poker cu jokeri) și ai posibilitatea de a schimba 1, 2, 3, 4 sau toate cele 5 cărți pentru a forma o mână de poker câștigătoare.

În cazul în care ai deja o mână de poker câștigătoare nu trebuie să schimbi vreo carte.

video poker magic jackpot

Cărțile pe care ai decis să le schimbi la poker ca la aparate vor fi înlocuite cu altele.

Mâna finală este cea rezultată după schimbarea cărților, acesta fiind momentul în care vei afla dacă ai obținut sau nu o mână câștigătoare la jocuri aparate poker.

În funcție de jocul de poker ca la aparate pe care l-ai ales ai doar opțiunea de a încasa câștigul obținut sau de a-l dubla.

În cel de-al doilea caz vei miza pe culoarea unei cărți pentru dublarea sumei câștigate, iar dacă alegerea ta este greșită vei pierde întreaga sumă câștigată.

Majoritatea variantelor de poker ca la aparate oferă plăți de la o pereche în sus, dar sunt și unele tipuri ce te răsplătesc doar dacă ai cel puțin trei cărți de un fel.

Valoarea mâinilor în poker ca la aparate

Un pas foarte important înainte de a juca jocuri ca la aparate de poker este cunoașterea ierarhiei mâinilor, care este aceeași indiferent că vorbim de poker clasic, Video Poker sau poker online.

Mâinile câștigătoare în poker, în ordine crescătoare sunt:

 • Carte mare - nu reprezintă o mână câștigătoare în poker ca la aparate. Exemplu: A, Q, 10.
 • O pereche  (One pair) - două cărți de același fel + alte 3 cărți diferite. Exemplu: A, A, J, 6, 4.
 • Două perechi (Two pairs) - două cărți de același fel + alte două cărți de același fel + o carte adițională. Exemplu: A, A, K, K, 3.
 • Trei de un fel (Three of a Kind) - așa cum ai anticipat, sunt de 3 cărți de același fel + alte două cărți diferite. Exemplu: A, A, A, Q, 7.
 • Chintă (Straight) - o combinație de 5 cărți consecutive. Exemplu: 10, 9, 8, 7, 6.
 • Culoare (Flush) - sunt 5 cărți de aceeași culoare. Exemplu: A, J, 9, 5, 4, toate de treflă.
 • Full (Full house) - trei cărți de un fel + alte două cărți de același fel (o pereche). Exemplu: A, A, A, K, K.
 • Careu (Four of a Kind) - patru cărți de același fel și o carte adițională. Exemplu: K, K, K, K, 7.
 • Chintă de culoare (Straight Flush) - cinci cărți în ordine numerică, toate de aceeași culoare. Exemplu: Q, J, 10, 9, 8, toate de inimă roșie.
 • Chintă royală (Royal Flush) - este cea mai tare combinație posibilă în poker ca la aparate, formată dintr-un as, un popă, o damă, un valet și un zece, toate de aceeași culoare. Exemplu: A, K, Q, J, 10, toate de cupă.

Jocuri poker ca la aparate

Jocurile cu poker ca la aparate au devenit foarte populare, iar cazinourile online le-au diversificat, pentru a fi cât mai aproape de gusturile jucătorilor.

Diferența este făcută de valoarea anumitor cărți și de modul în care sunt plătite mâinile câștigătoare la fiecare tip de poker.

Poker ca la aparate este unul dintre cele mai căutate jocuri din cazinourile online deoarece marginea (procentul) casei este sub 2%.

Cele mai populare jocuri de poker ca la aparate le vei găsi prezentate în continuare.

Jacks or Better Poker

jacks or better poker ca la aparate
 • Este cea mai cunoscuta versiune dintre jocuri de poker ca la aparate online.
 • La acest jocuri ca la aparate se plătesc mâinile începând cu o pereche de valeți sau mai mult, de aici și denumirea Jacks or Better.
 • Pentru orice mână câștigătoare la acest tip de poker se activează opțiunea Dublează, prin intermediul căreia își poți multiplica câștigul inițial de până la 5, 6 sau 7 ori, în funcție de cazinoul la care joci.
 • Orice pariu pierdut va duce la pierderea întregului câștig.

Deuces Wild Poker

deuces wild poker ca la aparate
 • Diferența față de Jacks or Better este că la acest joc poker ca la aparate doiarii (2) devin Jokeri sau cărți Wild.
 • Doiarii vor înlocui orice carte pentru formarea unei mâini câștigătoare.
 • Astfel se formează mult mai ușor mâini de poker puternice, motiv pentru care plățile sunt mai mici. Cea mai mică mână plătită este Trei de un fel.
 • În tabelul de plăți la acest joc poker ca la aparate apar 3 tipuri de mâini suplimentare plătite: 4 of a kind de doiari, Cinci de un fel și Chintă Royală cu doiari.
 • O Chintă Royală fără Wild cu un pariu de 5 monede poate aduce un câștig de 4000 de fise.

Joker Poker

poker ca la aparate joker poker
 • Este tipul de jocuri poker ca la aparate în care se folosesc 54 de cărți, cele 52 din pachet plus 2 Jokeri.
 • Apariția Jokerului îți mărește șansele de câștig deoarece acesta înlocuiește orice carte pentru a forma cea mai puternică mână câștigătoare posibilă.
 • De exemplu, dacă ai 3 valeţi, un 10 şi un joker, mâna plătită nu va fi Trei de un fel sau un Full ci un Careu de valeţi.
 • Poți să joci jocuri gratis poker aparate păcănele în varianta Demo de pe site-urile cazinourilor online.

American Poker 2

Despre jocul de poker ca la aparate denumit American Poker 2 poți citi mai multe informații și-l poți juca în varianta demo în pagina American Poker 2 gratis.

Tabel câștiguri pentru cele mai populare jocuri ca la aparate poker online

Tipul jocului / mână

Jacks or Better

Deuces Wild

Joker Poker

O pereche

1 (cel puțin valeți)

-

1 (popi sau ași)

Două perechi

2

-

1

Trei de un fel

3

1

2

Chintă

4

2

3

Culoare

6

2

5

Full

9

3

7

4 of a kind

25

5

17

Chintă de culoare

50

9

50

Cinci de un fel

-

15

200

Royal Flush

-

25 (cu doiari)

100 (cu joker)

4 of a kind de doiari

-

200

-

Chintă Royală (fără doiari sau jokeri)

250

250

250

Notă: Chinta Royală la poker oferă o plată de 800 sau 1000x în cazul în care se joacă pe miza maximă!

Strategii folosite pentru a obține mâini puternice la poker ca la aparate

În funcție de valoarea cărților inițiale primite la un joc de poker îți vei îmbunătăți valoarea mâinilor finale prin schimbarea unor cărți.

Spre exemplu, nu va trebui să schimbi nicio carte la jocul de poker dacă ai din start o Chintă Royală, Careu, Full sau Culoare, vei schimba o singură carte atunci când ai șanse mari să obții o Chintă, Full ori Culoare, sau pe toate 5 atunci când nu ai nicio carte mare.

În tabelul de mai jos ai toate situațiile posibile și numărul de cărți ce trebuie schimbate la jocul de poker ca la aparate, în funcție de valoarea cărților inițiale.

Valoarea cărților inițiale primite

Număr cărți păstrate

Număr cărți schimbate

Chintă Royală

5

0

Chintă de culoare

5

0

Careu

5

0

Full house

5

0

Culoare

5

0

Chintă

5

0

Trei de un fel

3

2

Două perechi

4

1

O pereche

2

3

Draw (4) la Chintă Royală

4

1

Draw (4) la chintă de culoare

4

1

Draw (4) la culoare

4

1

Draw (4) la chintă

4

1

3 cărți de chintă royală

3

2

3 cărți de chintă de culoare

3

2

Două cărți mari

2

3

O carte mare

1

4

Nici o carte mare

0

5

Notă: Tabelul este realizat pentru jocul clasic de poker ca la aparate, cel cu 52 de cărți, fără Jokeri sau cărți Wild.

Regula de bază la jocuri ca la aparate poker spune să nu schimbi niciodată o mână câștigătoare în speranța obținerii unei mâini superioare.

Totuși, există câteva situații speciale în care poți face excepție de la această regulă:

 • Dacă la o mână de poker ai O pereche mare, dar și 4 cărți de aceeași culoare ce pot forma o Chintă de culoare sau chiar o Chintă Royală este recomandat să schimbi cartea din respectiva pereche ce nu este de aceeași culoare cu celelalte 4. Riști să pierzi o mână cu multiplicator 1 sau 3 (în eventualitatea că vei avea Trei de un fel), dar poți obține o mână cu un multiplicator de câștig de 50, 250 sau chiar 800x!
 • Dacă ai din primele 5 cărți o Chintă sau Culoare, dar și 4 cărți ce pot forma o Chintă de culoare sau Chintă Royală merită să riști 4 sau 6 unități (multiplicatorul de câștig pentru Chintă și Culoare) pentru șansa de a lua marele premiu, mai ales dacă cele 4 cărți sunt consecutive. Practic ai șanse duble atunci când ai cărți consecutive 10, J, Q, K și aștepți un As sau un 9, decât atunci când cărțile de aceeași culoare sunt 10, J, K, A, iar tu nu ai decât varianta unei dame de aceeași culoare.
 • Dacă ai un Full sau Careu la jocul Deuces Wild sau la tipurile de Video Poker cu jokeri și simți că ești într-o zi norocoasă, poți păstra doar cele 3 sau 4 cărți de același fel în speranța că vei prinde Cinci de un fel, mână cu un multiplicator mult mai mare.

Poker ca la aparate - sfaturi pentru începători

Ține cont de sfaturile de mai jos și vei avea șanse reale să învingi "casa" la jocurile de video poker:

 1. Înainte de a juca poker pe bani reali exersează jucând Video Poker în varianta Demo, pe care o găsești la majoritatea cazinourilor online.
 2. Citește regulile jocului de poker deoarece sunt diferite în funcție de tipul de Video Poker selectat. De exemplu, la Deuces Wild nu câștigi nimic cu Două perechi.
 3. Nu renunța niciodată la un doiar sau la un Joker la jocuri ca la aparate Deuces Wild sau Joker Poker, deoarece acestea sunt cărți Wild ce înlocuiesc orice altă carte pentru a forma o mână câștigătoare.
 4. Nu strica niciodată Două perechi, Trei de un fel, un Full sau un 4 of a kind, pentru o eventuală mână de poker mai bună. Aici există unele excepții, despre care am scris în capitolul anterior.
 5. Verifică tabelul plăților la aceste jocuri ca la aparate de tip poker și alege cazinoul care cele mai bune plăți pentru aceeași mână câștigătoare. Chiar dacă pare nesemnificativ, un Full cu un multiplicator de 9 va face diferența pe termen lung în comparație cu un Full pentru care se plătește un multiplicator de 8x.
 6. Nu juca Video Poker Multi-Hand dacă ești începător, deoarece este un tip de poker mult mai complex, ce presupune multă experiență.
 7. Joacă Video Poker cu miza maximă dacă bugetul îți permite. Plățile sunt mult mai avantajoase în acest caz decât pentru celelalte categorii de mize. De exemplu, dacă o Chintă Royală are în mod normal un multiplicator de 250, pentru miza maximă multiplicatorul poate ajunge până la 1.000!
 8. Ia în calcul și recomandările din articolul în care îți arăt cum să câștigi la aparate.

Poker ca la aparate România - top cazinouri online

Atunci când vrei să joci video poker ca la aparate gratis sau cu bani reali este esențial să alegi un casino online licențiat, dintre cele recomandate mai jos, la care vei putea juca legal.

Înainte de a deschide un cont este indicat să verifici bonusurile disponibile pentru clienții noi și să alegi varianta cea mai atractivă.

De asemenea, ia în calcul cazinourile ce oferă cele mai bune plăți la jocuri ca la aparate poker, facilități multiple pentru depuneri și retrageri, opțiunea de a juca din aplicații păcănele etc.

Cele mai tari cazinouri la care poți juca poker ca la aparate gratis și cu bani reali și ce variante de poker sunt disponibile:

 • PokerStars Casino - Deuces & Joker, Tens or Better, Deuces Wild, Double Double Bonus, Joker Poker, Jacks or Better, Aces & Eights, Aces & Faces sunt jocurile de poker ca la aparate pe care le poți descoperi în secțiunea Cărți și Masă de pe site-ul pokerstarscasino.ro. Ai și bonus la prima depunere ca să joci la aparate gratis.
 • Betano Casino - aici te așteaptă 6 tipuri de jocuri poker: Jackpot Poker, Joker Poker, Joker Poker Multihand, Deuces Wild, Deuces Wild Multi-hand, Aces and Faces multi-hand. Intră pe betano.com ca să le descoperi şi nu rata bonusul de până la 1.000 RON la prima depunere!
 • 888 Casino - se prezintă și ea destul de bine atunci când vine vorba de jocuri de poker ca la aparate, fiind disponibile următoarele variante de jocuri poker: Deuces Wild, Aces and Faces, Bonus Poker și Tens or Better. Joacă poker ca la aparate AICI la cazinoul 888 cu 2.000 RON bonus la prima depunere!

În cazul în care vrei să profiți de vreuna dintre ofertele de mai sus ține cont că atunci când rulezi bonusuri Video Poker condițiile de rulaj sunt mult mai mari decât la păcănele.

S-ar putea  te intereseze și: