Ce sunt pariurile combinate si ce mare dezavantaj au ele

1649

Punters-footballPariurile combinate se mai regasesc sub denumirea de accumulator, combo, parlay sau pariu multiple. Pariul combinat reprezinta un tip de bilet pe care pariorul combina mai multe pronosticuri. Cel mai comun caz de pariu combinat este cel care trebuie sa iasa toate evenimentele pentru ca biletul sa fie castigator (mai exista pariuri combinate in sistem si pariuri combinate in sistem cu baze).

Marele avantaj al pariurilor combinate este acela ca pariorul poate castiga o suma considerabila de bani cu o investitie minima. Ca o parere personala, ceea ce am spus mai sus este insa un minus al pariurilor combinate. Marea masa a pariorilor nu tin cont de sansele reale de castig avute de un astfel de bilet combo. Joaca 2 lei si spera sa castige sute sau mii de lei, desi sansele reale de castig sunt 0.00x%.

O sa-ti exemplific rapid de ce de fapt pariurile combinate duc la pierderi considerabile, in timp. La un meci de baschet vei gasi cote de 1.90 cu 1.90 (cazuri rarisime, in general avem chiar mai rau: 1.85 – 1.85) pentru liniile sub / peste cu sanse 50-50. Daca vei juca 2 astfel de pronosticuri pe un bilet vei avea o cota de 3.60, iar sansele de castig ar fi 25%. ROI-ul (Return Of Investment – randamentul investitiilor sau eficienta investitiilor) se obtine inmultind cota cu sansele de castig, scazand 1 si inmultind cu 100. In exemplul meu ROI-ul ar fi: (3.61×0.25-1)x100=-9.75%. Acest lucru inseamna ca in cazul fiecarei sute de unitati investite in aceasta dubla am o asteptare de -9.75 unitati. Daca insa cele 2 cote de 1.90 ar fi fost jucate single ROI-ul ar fi fost {[(1.9*1/2)+(1.9*1/2)]/2-1}*100=-5%. Practic, dezavantajul este redus aproape de jumatate (de la -9.75% la -5%). Astfel avem nevoie sa suplinim doar un avantaj de 5% avut de casa daca jucam single, spre deosebire de -9.75% in cazul dublei. Daca numarul evenimentelor creste automat si acest avantaj al casei va creste foarte mult.

Inca mai considerati ca pariurile combinate sunt avantajoase?

Joaca acum bilete combinate la pariuri; vezi ce bonus te asteapta!

Bun, aud zilnic pariori care spun ca n-au bani suficienti pentru a juca single. In cazul acesta mai bine strange o perioada toti banii disponibili pentru pariuri si apuca-te de jucat serios, aproape mereu single (nu zice nimeni sa nu incerci 2-3 bilete pe saptamana fanteziste, dar asta cu cel mult 1% din banca). A strange bani nu inseamna sa stai sa zilnic sa strangi 3-5 lei care-i joci pe bilet. Nu, asa nu vei reusi sa strangi. Mai simplu este sa-ti faci altfel calculele. Cat ai de gand sa joci luna aceasta la pariuri? Pai hai sa zicem ca joci un bilet pe zi de 5 lei, in medie, adica 150 RON pe luna. Acei 150 RON ii iei din bugetul lunar alocat viciilor – cum suna, oare cati au un astfel de buget? – si-i depui la o agentie online, sa zicem betano.ro. Si n-am zis la intamplare Betano, pentru ca la ea ai un bonus interesant la prima depunere: 100% pana la 200 RON. Daca depui 150 RON, asa cum spuneam mai sus, vei primi inca 150 RON si vei incepe “aventura” cu 300 RON. Odata banca de start de, hai sa zicem, 300 RON (depui 150 la Betano) te apuci de jucat SINGLE, mize de maxim 5% din banca. Acum intervine a doua chestie…

La fel de constant aud pariori care zic ca daca joaca single nu castiga sume mari. Complet adevarat, dar fa acum o scurta “radiografie” a ultimelor 3 luni ca si jucator de pariuri combinate. Aduna toate castigurile si scade toate pierderile, asa in mare, esti multumit? Daca da atunci poate se potriveste mai bine astfel de pariuri pentru tine; daca nu cred ca ar trebui sa faci pasul spre pariurile single, iar daca vei juca online acele castiguri mici, in opinia ta, se vor strange si la final pot duce la un castig mai mare. Este firesc pe undeva, la Bet Cafe Arena daca ai juca 10 RON sa castigi 18 probabil ca pe cei 18 ii vei reinvesti, pe cand online daca iti si stabilesti niste reguli elementare pentru un parior sansele ca acei 18 RON sa-i joci (si probabil sa-i pierzi) imediat scad. Revenind la calculele tale legate de ultimele 3 luni si de faptul ca sunt castigurile mici daca joci single. Ia calculeaza mize de 4 RON jucate zilnic pe un pronostic de cota 1.80 si socoteste ca ai prins 70 din 100 de pariuri (nu-i chiar ceva imposibil). Ai fi facut profit 100 RON. Stiu, este putin, dar este inceputul. Cat ziceai ca ai castigat / pierdut in ultimele 3 luni?

Asadar pariurile combinate nu sunt chiar ceea ce cred majoritatea pariorilor, ba din contra. Daca ar fi reprezentat garantia succesului in pariuri cu siguranta agentiile nu mai ofereau bonusuri de x% din castig pentru un numar cat mai mare de pronosticuri jucate pe bilet.

Pariază online oriunde te-ai afla de pe mobil la agentia recomandata!

Salvează

Salvează

Salvează

Top 3 tipsteri 1-18 martie 2018

  Tipster C P A % CM UP
1 Radu Oprea 32 16 2 66.67% 1.59 Vezi AICI >> 
2 Ag2r 19 10 1 65.52% 1.62 Vezi AICI>>
3 Blancone 36 20 0 64.29% 1.57 Vezi AICI >>
C = pronosticuri castigate
P = pronosticuri pierdute
A = pronosticuri anulate
% = procentajul pronosticurilor castigate
CM = cota medie
UP = da click pe linkuri pentru a vedea ultimele pronosticuri ale tipsterului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here