Se poate trai din pariuri?

460

Ce ar putea fi mai frumos decat sa te trezesti de dimineata la orice ora doresti, sa stii ca nu trebuie sa te grabesti sa ajungi la job si, mai mult, sa nu fii nevoit sa stai la dispozitia cuiva si sa fii practic propriul tau sef? Cum pariurile sportive au luat o amploare foarte mare in tara noastra nu putini sunt cei care se intreaba daca se poate trai din ele.

La prima vedere as putea spune ca este posibil acest lucru dar nu va fi deloc usor, ba din contra. Practic pariurile ar trebui sa devina pentru tine ca o afacere. Asa cum o persoana isi investeste banii intr-un magazin si acela poate sa-i aduca profit, asa si un parior poate sa-si investeasca banii in pariuri care sa-i aduca profit. Exista insa in ambele cazuri si un risc asumat: acela de a pierde banii investiti.

Pentru a trai din pariuri ai in primul rand nevoie de o stabilitate financiara. Pe langa suma de bani pe care esti dispus s-o investesti in pariuri ar trebui sa ai pusi deoparte niste bani, o suma considerabila, pentru “zile negre”. Asta este o conditie obligatorie pentru a fi lipsit de presiune, care presiune ar fi foarte mare daca ai stii ca de urmatorul tau pariu depinde ce vei manca ziua, saptamana sau luna urmatoare.

Asigura-te ca ai pusi deoparte bani pentru nevoile curente din urmatoarele 4-5 luni (macar). E simplu sa faci un calcul sa vezi cam de cat ai avea nevoie in aceste luni. Daca pana acum te-ai descurcat cu un salariu de 2.000 RON pe luna, inseamna ca daca ai avea 10.000 RON pusi deoparte ai putea incerca sa traiesti in continuare doar din pariuri.

Bineinteles, pe langa acea suma de bani pusa deoparte mai ai nevoie si de banii pentru pariuri. Aici nu vorbim de mize de 10-20 RON jucate pe bilete cu multe pronosticuri. Nu, ai nevoie de o banca destul de consistenta pentru a putea plasa doar pariuri single sau cel mult bilete formate din 2-3 pronosticuri. Personal cred ca se poate trai din pariuri daca pe langa cele 2.000 de euro puse deoparte mai ai si un buget de start cam tot pe acolo. Deci cu 4.000 de euro bani de start eu cred ca se poate incerca ceva.

Mai departe insa este nevoie de mai mult decat atat. Trebuie sa ai cele 4 calitati necesare pentru ca un parior sa aiba succes. Vrei sa traiesti din pariuri? Atunci considera pariurile ca pe propriul tau job sau ca pe propria ta afacere. Este nevoie sa consumi cateva ore bune in fiecare zi pentru a alege cele mai bune pronosticuri. Nu trebuie sa plasezi pariurile doar de dragul de a juca, ci este nevoie sa joci doar atunci cand vezi ceva cu adevarat bun de jucat. Poate 2-3 zile la rand nu vezi nimic foarte bun de jucat, nu joci!

Ai nevoie si de un money management foarte bun pentru a nu risca sa ajungi cu banca pe 0 dupa cateva zile / saptamani de la start. Tot legat de money managament ar mai trebui stabilit si un target lunar care odata stabilit sa se ia o pauza pana la finalul lunii urmatoare, la fel cum ar trebui stabilita o suma de bani care odata pierduta intr-o luna sa nu mai pariezi pana luna viitoare. Targetul lunar este bun pentru ca daca iti stabilesti de exemplu sa faci profit 600 de euro pe luna (o suma de bani din care se poate trai decent, suma care in timp poate creste daca si banca ajunge la valori mai mari) in momentul in care ai ajuns la acea limita de profit sa nu mai joci in continuare deoarece ai risca sa pierzi. De partea cealalta, limita maxima pe care ti-o stabilesti pentru a o pierde intr-o luna este buna deoarece astfel nu risti sa ajungi cu banca pe 0 sau, mai rau, nu risti sa intri in economiile puse deoparte. Ai ajuns intr-o luna pe minus 500 de euro (sa zicem ca incepi cu 2.000 euro) nu este o mare problema. Ai 1.500 de euro pentru a reincepe dupa cateva zile de pauza si, in plus, ai si bugetul extra-pariuri despre care spuneam mai sus. Astfel nu risti sa ramai in criza de bani.

Incepand cu o suma de bani mai maricica (2.000-3.000 de euro nu este totusi o suma foarte mare) si avand pusi deoparte bani suficienti pentru traiul de zi cu zi pentru urmatoarea perioada iti poti da cu adevarat seama daca poti trai in continuare din pariuri dupa circa 4-5 luni. Sa ai dupa o astfel de perioada macar aceiasi suma de bani pusa deoparte (daca se poate sa mai adaugi ceva la ea cu atat mai bine) si sa ai in banca disponibila pentru pariuri macar aceiasi suma ca la inceput inseamna practic ca in acele luni ai trait doar din pariuri. Daca minusul e mic mai poti incerca sa continui cateva luni, dar daca minusul este considerabil ar trebui sa iei in calcul ca nu poti trai din pariuri.

N-ar fi o surpriza daca n-ai reusi acest lucru, asta deoarece la nivel global undeva la 5-7% dintre pariori traiesc efectiv din pariuri, altfel casele de pariuri n-ar mai fi in numar atat de mare. Aici ma refer la cei care pariaza efectiv, nu la cei care detin agentii de pariuri sau colaboreaza cu ele, asta deoarece am auzit mai multe persoane care spun ca ele traiesc din pariuri, desi ca si pariori sunt mediocri, traind cu adevarat din afilieri sau din faptul ca detin agentii de pariuri stradale.

Daca stii ca nu esti un parior bun spre foarte bun ideal ar fi sa consideri pariurile ca o sursa suplimentara de venit. Ai un job stabil si un salariu care stii ca intra in fiecare luna si o parte din acel salariu (maxim 10% in opinia mea) o poti distribui catre pariurile sportive. In momentul in care ajungi cu soldul contului la o suma mai consistenta poti retrage castigurile pentru a merge in concediu, pentru a-ti lua un anumit lucru in casa etc, adica pentru un lucru in care in mod normal din salariu n-ai fi investit in el.

Pariaza online legal AICI, la casa de pariuri online recomandata de biletu-zilei.com!

Save

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here