Betfair Exchange – diferenta dintre pariurile Pro si Contra

0
1628

Betfair Exchange - diferenta dintre pariurile Pro si Contra Betfair

Betfair este singurul site de betting exchange licentiat in Romania si cel mai mare la nivel global. Daca despre modul de pariere in sectiunea Sporsbook de pe site-ul Betfair am scris in detaliu in articolul Betfair: ghid de pariere de la A la Z in acest articol imi propun sa-ti prezint cum sa plasezi pariuri Pro si Contra la Betfair Exchange. In plus ai si 3 filmulete video care te introduc in lumea Betting Exchange-ului.

Ce inseamna bet exchange?

O traducere cuvant cu cuvant in limba romana inseamna “schimb de pariuri” si chiar despre asa ceva este vorba. Un pariu bet exchange pentru a putea fi plasat trebuie sa fie o persoana care vinde pariul si o alta care-l cumpara.

La betting exchange casa de pariuri este doar un intermediar in realizarea platii, ea oprindu-si insa un anumit comision (trebuie sa castige si ea de undeva). Bet exchange-ul mai poate fi caracterizat ca o piata. Daca in piata cumparam sau vindem legume si fructe, la bet exchange se vand si se cumpara cote.

Avantajele avute de un site de betting exchange

Aceste avantaje ar fi urmatoarele:

  • posibilitatea de a paria pe cote corecte, deoarece nu mai intervine agentia de pariuri care-si ajusteaza cotele astfel incat sa iasa in castig.
  • te poti implica intr-un pariu din 2 posturi diametral opuse, cea a pariorului (in momentul in care accepti o cota) si cea a casei de parirui (atunci cand faci o oferta de cota).
  • poti paria pe tipuri de pariuri care la agentiile de pariuri nu exista si ma gandesc aici in primul rand la pariurile “Contra scor corect x:x”, de exemplu poti paria ca un anumit meci nu se va termina cu un anumit scor.
  • nu exista limitari, precum la casele de pariuri online.
  • se poate specula de greselile facute de adversarii tai, greseli care pot aparea din diverse motive.

Joaca AICI la Betfair Exchange – primul pariu e fara risc pana la 50 RON!

Diferenta dintre Pro si Contra la Betfair Exchange

Atunci cand intri in sectiunea Exchange de la Betfair Romania iti vor fi afisate in partea dreapta a paginii sporturile disponibile. Accesand un anumit meci vei vedea o afisare ciudata (pentru cei care n-au mai facut betting exchange niciodata), precum cea din imaginea de mai jos.

Betfair Exchange - diferenta dintre pariurile Pro si Contra Betfair Poti observa in imagine 2 termeni pe care pana acum nu i-ai mai intalnit la alta agentie de pariuri. Este vorba de “Pro toate” si “Contra toate“.

Ce inseamna Pro la Betfair?

Pro va aparea intotdeauna pe fundal albastru. Cand pariezi o cota pe un astfel de fundal plasezi un pariu ca si la o agentie de pariuri normala.

Exemplu de plasare a unui pariu Pro la Betfair:

Crezi ca Dortmund va castiga si vrei sa pariezi 10 RON pe victoria sa. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se afla in casutele albastre. In dreptul lui Dortmund observi ca in casuta albastra scrie 1.54 si mai jos ai si o suma de bani. 1.54 reprezinta cota oferita, pe care poti paria, in timp ce al doilea numar reprezinta suma maxima pe care o poti paria pe victoria lui Dortmund. Se poate miza, prin urmare, 158.009 RON pe faptul ca Dortmund o va invinge pe Monaco.

Dai click pe casuta albastra (1.54) iar in dreapta va aparea instant biletul de pariere care contine cota la care poti paria si o casuta libera pentru miza. Vei introduce acolo 10 (miza dorita) iar in partea dreapta va aparea castigul pe care-l vei obtine daca pariul va fi castigator.

Betfair Exchange - diferenta dintre pariurile Pro si Contra Betfair Aspectul nou la un site de betting exchange este acela ca poti solicita o cota mai mare. De exemplu, daca nu esti multumit de acea cota de 1.54 poti apasa pe sageti si poti sa schimbi valoarea cotei. Problema este ca in acest caz pariul va fi acceptat doar daca o alta persoana va accepta cota propusa de tine. Presupun ca esti multumit de aceasta cota de 1.54, caz in care dai click pe Plasare pariuri.

Se va incarca din nou cuponul de pariere, iar de data aceasta va trebui sa-l confirmi. Tine cont ca la Betfair orice castig este taxat cu 5% din profitul obtinut. Dupa ce ai dat click pe Confirmare pariuri vei vedea apoi un ecran de confirmare a pariului. In cazul in care ceri o cota mai mare decat cea disponibila atunci pariul nu va fi plasat. Poti verifica starea pariului (daca a fost acceptat de o alta persoana) in sectiunea “Pariurile mele”.

Betfair Exchange - diferenta dintre pariurile Pro si Contra Betfair

Ce inseamna Contra la Betfair?

Contra va aparea intotdeauna pe fundal roz. Atunci cand dai Contra pe o anumita cota practic iei rolul casei de pariuri.

Exemplu de plasare a unui pariu lay la Betfair

Crezi ca Monaco nu va castiga si vrei sa pariezi 10 RON pe acest lucru. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se afla in casutele roz din dreptul numelui echipei. Dai click pe casuta roz pe care scrie 1.56 si mai jos 115536.

Atentie acum! Ce vei scrie in casuta “Miza autorului pariului pro” reprezinta castigul pe care astepti sa-l obtii, adica miza celui care va paria ca Monaco va castiga. Introduci din nou 10 si observi ca in dreapta ai bifat “Risc” si mai jos RON5.60. Dupa cum ii spune si numele, “Risc” reprezinta riscul pariului, adica suma pe care o vei pierde daca pariul va fi necastigator.

Betfair Exchange - diferenta dintre pariurile Pro si Contra Betfair Daca vei bifa “Plata” atunci iti va fi afisata suma pe care o vei castiga daca pariul va fi castigator.

Betfair Exchange - diferenta dintre pariurile Pro si Contra Betfair Mai departe vei avea de confirmat pariul, la fel cum s-a intamplat si la un pariu Pro. Din nou trebuie precizat faptul ca poti propune o cota mai mica decat cea afisata pe talon, doar ca pentru a fi acceptat pariul el trebuie sa fie “cumparat” de un alt parior, iar daca acest lucru nu se intampla el va ramane “necumparat”, practic va fi un pariu nejucat.

Pare greu la inceput, dar in timp cu siguranta te vei acomoda si vei vedea ca este mult mai profitabil sa faci betting exchange.

Deschide cont ACUM la Betfair Exchange!

Salvează

Salvează

Save

Clasament Tipsteri

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1 Bmg
Forma:
38 din 52 73% +1461.00 Vezi Ponturi
2 Wade
Forma:
50 din 92 54% +888.00 Vezi Ponturi
3 Serginho
Forma:
26 din 36 72% +726.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here