Betfair Exchange – explicată diferența dintre Pro și Contra

0

Betfair este singurul site de betting exchange licențiat în România și cel mai mare la nivel global. În acest articol îmi propun să-ți prezint cum să plasezi ponturi pariuri Pro și Contra la Betfair Exchange. În plus ai și 3 filmulețe video care te introduc în lumea Betting Exchange-ului.

BONUS PRIMA DEPUNERE

betfair logo

Încasează bonus 550 RON la Pariuri Online

Betfair Exchange diferenta dintre pariurile Pro si Contra

Cum funcționează la Betfair exchange?

O traducere cuvânt cu cuvânt pentru betting exchange în limba română înseamnă "schimb de pariuri" și chiar despre așa ceva este vorba. Un pariu bet exchange pentru a putea fi plasat trebuie să existe o persoană care vinde pariul și o alta care-l cumpără.

La betting exchange casa de pariuri este doar un intermediar în realizarea plății, ea oprindu-și un anumit comision (trebuie să câștige și ea de undeva). Bet exchange-ul mai poate fi caracterizat ca o piață. Dacă în piață cumpărăm sau vindem legume și fructe, la bet exchange se vând și se cumpără cote.

Avantajele avute de un site de betting exchange

Aceste avantaje ar fi următoarele:

  • posibilitatea de a paria pe cote corecte, deoarece nu mai intervine agenția de pariuri care-și ajustează cotele astfel încât să iasă în câștig.
  • te poți implica într-un pariu din 2 posturi diametral opuse, cea a pariorului (în momentul în care accepți o cotă) și cea a agenției de pariuri (atunci când faci o ofertă de cotă).
  • la betting exchange poți paria pe tipuri de pariuri care la alte case de pariuri nu există și mă gândesc aici în primul rând la pariurile "Contra scor corect x:x", de exemplu poți paria că un anumit meci nu se va termina cu un anumit scor.
  • nu există limitări, precum la casele de pariuri online.
  • se poate specula de greșelile făcute de adversarii tăi, greșeli care pot apărea din diverse motive.

Diferența dintre Pro și Contra la Betfair Exchange

Atunci când intri-n secțiunea Exchange îți va afișată, în partea dreaptă a paginii, oferta Betfair împărțită pe sporturi. Accesând un anumit meci vei vedea o afișare ciudată (pentru cei care n-au mai făcut betting exchange niciodată), precum cea din imaginea de mai jos.

betfair pro si contra

Poți observa în imagine 2 termeni pe care până acum nu i-ai mai întâlnit la alt operator de pariuri. Este vorba de "Pro toate" și "Contra toate".

Ce înseamnă Pro la Betfair?

Pro va apărea întotdeauna pe fundal albastru. Când pariezi o cotă pe un astfel de fundal plasezi un pariu ca la o agenție de pariuri clasică.

În următorul clip video poți vedea cum joci pariuri Pro și Contra la Betfair Exchange:

Cum se joacă la Betfair un pariu Pro

Crezi că Italia va câștiga și vrei să pariezi 100 RON pe victoria sa. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se află-n căsuțele albastre pe platforma de betting exchange.

Pentru pronostic 1 la meciul respectiv observi că-n căsuța albastră scrie 2.28 (cota pronosticului) și după aceea ai căsuța în care trebuie să scrii miza pe care vrei s-o joci.

Pe fundal portocaliu va apărea câștigul pe care-l vei obține dacă pariul va fi câștigat.

betfair exchange pro contra

Aspectul nou la un site de betting exchange este că poți solicita o cotă mai mare. De exemplu, dacă nu ești mulțumit de acea cotă de 2.28 poți să scrii altă cotă.

Problema este că-n acest caz pariul va fi acceptat doar dacă o altă persoană va accepta cota propusă de tine. Presupun că ești mulțumit de această cotă de 2.28, caz în care dai click pe Plasare pariu.

Se va încărca din nou cuponul de pariuri, iar de data aceasta va trebui să-l confirmi. Ține cont că la Betfair orice câștig este taxat cu 5% din profitul obținut. După ce ai dat click pe Confirmare pariuri vei vedea apoi un ecran de confirmare a pariului.

În cazul în care ceri o cotă mai mare decât cea disponibilă atunci pariul nu va fi plasat. Poți verifica starea pariului (dacă a fost acceptat de o altă persoană) în secțiunea "Pariurile mele".

Ce înseamnă Contra la Betfair?

Contra va apărea întotdeauna pe fundal roz. Atunci când dai Contra pe o anumită cotă practic iei rolul casei de pariuri.

Cum se joci la Betfair un pariu Contra

Crezi că Italia nu va câștiga și vrei să pariezi 10 RON pe acest lucru. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se află-n căsuțele roz din dreptul pronosticului respectiv. Dai click pe căsuța roz de pe platforma de betting exchange, pe care scrie 4.20.

Atenție acum! Dacă vei bifa Plată și în a doua căsuță (unde scrie 100 în imaginea de mai jos) vei paria suma din căsuță (100 RON) iar câștigul eventual va fi de 420 RON. reprezintă câștigul pe care aștepți să-l obții, adică miza celui care va paria că Monaco va câștiga. Introduci din nou 10 și observi că-n dreapta ai bifat "Risc" și mai jos RON5.60. După cum îi spune și numele, "Risc" reprezintă riscul pariului, adică suma pe care o vei pierde dacă pariul va fi necâștigător.

betfair pariu contra

Dacă vei bifa "Risc" și scrii 100 în căsuța de pe fundal portocaliu îți va apărea miza pe care trebuie s-o joci (320 RON) pentru a face profit cât ai scris în a doua căsuță (100 RON).

Mai departe vei avea de confirmat pariul, la fel cum s-a întâmplat și la un pariu Pro. Din nou trebuie precizat faptul că poți propune o cotă mai mică decât cea afișată pe talon, doar că pentru a fi acceptat pariul el trebuie să fie "cumpărat" de un alt parior, iar dacă acest lucru nu se întâmplă el va rămâne "necumpărat", practic va fi un pariu nejucat.

Pare greu la început, dar în timp cu siguranță te vei acomoda și vei vedea că este mult mai profitabil să faci betting exchange.

Cel mai bun tipster