Betfair Exchange – diferența dintre pariurile Pro și Contra

0
1879

Betfair Exchange diferenta dintre pariurile Pro si Contra

Betfair este singurul site de betting exchange licențiat în România și cel mai mare la nivel global. Dacă despre modul de pariere în secțiunea Sportsbook de pe site-ul Betfair am scris în detaliu în articolul Betfair: ghid de pariere de la A la Z în acest articol îmi propun să-ți prezint cum să plasezi pariuri Pro și Contra la Betfair Exchange. În plus ai și 3 filmulețe video care te introduc în lumea Betting Exchange-ului.

Vezi aici topul caselor de pariuri legale din Romania

Ce înseamnă bet exchange?

O traducere cuvânt cu cuvânt pentru betting exchange în limba română înseamnă “schimb de pariuri” și chiar despre așa ceva este vorba. Un pariu bet exchange pentru a putea fi plasat trebuie să fie o persoană care vinde pariul și o altă care-l cumpără.

La betting exchange casa de pariuri este doar un intermediar în realizarea plății, ea oprindu-și un anumit comision (trebuie să câștige și ea de undeva). Bet exchange-ul mai poate fi caracterizat ca o piață. Dacă în piață cumpărăm sau vindem legume și fructe, la bet exchange se vând și se cumpără cote.

Avantajele avute de un site de betting exchange

Aceste avantaje ar fi următoarele:

  • posibilitatea de a paria pe cote corecte, deoarece nu mai intervine agenția de pariuri care-și ajustează cotele astfel încât să iasă în câștig.
  • te poți implica într-un pariu din 2 posturi diametral opuse, cea a pariorului (în momentul în care accepți o cotă) și cea a casei de pariuri (atunci când faci o ofertă de cotă).
  • la betting exchange poți paria pe tipuri de pariuri care la agențiile de pariuri nu există și mă gândesc aici în primul rând la pariurile “Contra scor corect x:x”, de exemplu poți paria că un anumit meci nu se va termina cu un anumit scor.
  • nu există limitări, precum la casele de pariuri online.
  • se poate specula de greșelile făcute de adversarii tăi, greșeli care pot apărea din diverse motive.

Joacă AICI la Betfair Exchange – primul pariu este fără risc până la 150 RON!

Diferența dintre Pro și Contra la Betfair Exchange

Atunci când intri-n secțiunea Exchange de la Betfair România îți vor fi afișate în partea dreaptă a paginii sporturile disponibile. Accesând un anumit meci vei vedea o afișare ciudată (pentru cei care n-au mai făcut betting exchange niciodată), precum cea din imaginea de mai jos.

Poți observa în imagine 2 termeni pe care până acum nu i-ai mai întâlnit la alt operator de pariuri. Este vorba de “Pro toate” și “Contra toate“.

Ce înseamnă Pro la Betfair?

Pro va apărea întotdeauna pe fundal albastru. Când pariezi o cotă pe un astfel de fundal plasezi un pariu ca la o agenție de pariuri normală.

Exemplu de plasare a unui pariu Pro la Betfair:

Crezi că Dortmund va câștiga și vrei să pariezi 10 RON pe victoria sa. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se află-n căsuțele albastre pe platforma de betting exchange.

În dreptul lui Dortmund observi că-n căsuța albastră scrie 1.54 și mai jos ai și o sumă de bani. 1.54 reprezintă cota oferită, pe care poți paria, în timp ce al doilea număr reprezintă suma maximă pe care o poți paria pe victoria lui Dortmund. Se poate miza, prin urmare, 158.009 RON pe faptul că Dortmund o va învinge pe Monaco.

Dai click pe căsuța albastră (1.54), iar în dreapta va apărea instant biletul de pariere care conține cota la care poți paria și o căsuță liberă pentru miză. Vei introduce acolo 10 (miza dorită), iar în partea dreaptă va apărea câștigul pe care-l vei obține dacă pariul va fi câștigător.

Aspectul nou la un site de betting exchange este că poți solicita o cotă mai mare. De exemplu, dacă nu ești mulțumit de acea cotă de 1.54 poți apăsa pe săgeți și poți să schimbi valoarea cotei. Problema este că-n acest caz pariul va fi acceptat doar dacă o altă persoană va accepta cota propusă de tine. Presupun că ești mulțumit de această cotă de 1.54, caz în care dai click pe Plasare pariuri.

Se va încărca din nou cuponul de pariere, iar de data aceasta va trebui să-l confirmi. Ține cont că la Betfair orice câștig este taxat cu 5% din profitul obținut. După ce ai dat click pe Confirmare pariuri vei vedea apoi un ecran de confirmare a pariului. În cazul în care ceri o cotă mai mare decât cea disponibilă atunci pariul nu va fi plasat. Poți verifica starea pariului (dacă a fost acceptat de o altă persoană) în secțiunea “Pariurile mele”.

Ce înseamnă Contra la Betfair?

Contra va apărea întotdeauna pe fundal roz. Atunci când dai Contra pe o anumită cotă practic iei rolul casei de pariuri.

Exemplu de plasare a unui pariu Contra la Betfair

Crezi că Monaco nu va câștiga și vrei să pariezi 10 RON pe acest lucru. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se află-n căsuțele roz din dreptul numelui echipei. Dai click pe căsuța roz de pe platforma de betting exchange, pe care scrie 1.56 și mai jos 115536.

Atenție acum! Ce vei scrie în căsuța “Miza autorului pariului pro” reprezintă câștigul pe care aștepți să-l obții, adică miza celui care va paria că Monaco va câștiga. Introduci din nou 10 și observi că-n dreapta ai bifat “Risc” și mai jos RON5.60. După cum îi spune și numele, “Risc” reprezintă riscul pariului, adică suma pe care o vei pierde dacă pariul va fi necâștigător.

Dacă vei bifa “Plata” atunci îți va fi afișată suma pe care o vei câștiga dacă pariul va fi câștigător.

Mai departe vei avea de confirmat pariul, la fel cum s-a întâmplat și la un pariu Pro. Din nou trebuie precizat faptul că poți propune o cotă mai mică decât cea afișată pe talon, doar că pentru a fi acceptat pariul el trebuie să fie “cumpărat” de un alt parior, iar dacă acest lucru nu se întâmplă el va rămâne “necumpărat”, practic va fi un pariu nejucat.

Pare greu la început, dar în timp cu siguranță te vei acomoda și vei vedea că este mult mai profitabil să faci betting exchange.

Deschide cont ACUM la Betfair Exchange!

Salvează

Salvează

Save

Clasament Tipsteri

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1 florin1981
Forma: Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut
30 din 45 67% +825.00 Vezi Ponturi
2 Wade
Forma: Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut
54 din 102 53% +460.00 Vezi Ponturi
3 Tennis.tipster.92
Forma: Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
33 din 54 61% +310.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here