Cum pariez online la Betfair

0

În articolul Betfair: ghid de pariere de la A la Z poți vedea cum se deschide un cont la Betfair, cum se efectuează prima depunere, dar și cum se plasează primul pariu. Deoarece față de momentul scrierii acelui articol au intervenit unele modificări, în continuare îți voi prezenta modul în care se poate plasa un pariu online la Betfair.

Înregistrează-te AICI la Betfair și primești bonus 500 RON!

betfair pariuri

Ce trebuie să faci pentru a paria la Betfair?

 1. click aici ca să te înregistrezi!
 2. Fă prima depunere.

În cazul în care vrei să joci la Betfair sport așa cum o faci la oricare altă casă de pariuri pe internet va trebui să intri-n secțiunea Sportsbook. Acum se va deschide o pagină de forma celei din imaginea de mai jos.

betfair sportsbook homepage

Dacă vrei să vezi lista completă de sporturi disponibile pentru pariuri sportive trebuie să dai click pe “Toate sporturile“. După aceea, din listă alege sportul dorit. Eu am ales fotbal și pagina de pariuri arată astfel:

betfair listă meciuriAcum poți alege una dintre opțiunile afisate în meniu (Recomandate, Competitions, Speciale).

Eu am dat click pe Competitions și apoi am accesat țara Belarus. Acum, pentru a vedea meciurile dintr-o anumită competiție de fotbal din Belarus pur și simplu dai click pe numele ei.

betfair competițiiÎn continuare există 3 posibilități:

 1. dai click pe o anumită cotă pentru tipul de pariu rezultat final 1×2 sau peste/sub 2.5 goluri.
 2. dai click pe un anumit meci pentru a vedea întreaga ofertă existentă pentru el.
 3. dai click pe Peste/Sub 2,5 goluri (ceea ce am și făcut în imaginea de mai jos) pentru a alege un alt tip de pariu care să-ți fie afisat pentru meciurile din competiția respectivă. De exemplu dacă vrei să vezi la toate meciurile cotele pentru tipul de pariu Ambele echipe marchează va trebui să dai click pe Ambele echipe înscriu?.

betfair ofertă competiții1. Cum joc la Betfair un bilet simplu?

Dă click pe cota pronosticului dorit și-n acel moment se va deschide Biletul de pariuri. Acolo va fi nevoie să scrii suma de bani pe care vrei s-o joci și să dai click pe Plasează pariuri.

Acum ai jucat un bilet simplu la Betfair!

betfair pariuri bilet simplu2. Cum joc la Betfair un bilet multiplu și un bilet în sistem?

Atunci când vei avea cel puțin 2 pronosticuri pe bilet vei putea juca un bilet multiplu. Eu în imaginea de mai jos am selectat 3 pronosticuri pentru a arăta și cum se joacă un sistem.

betfair pariuri bilet multiplu

La biletul acesta există următoarele variante:

 • Triple (x1) – reprezintă biletul multiplu clasic, toate selecțiile trebuie să fie corecte pentru a câștiga. Scrie miza dorită în căsuța aferentă acestui sistem (10 în imaginea mea) și dă click pe Plasează Pariuri.
  Aici la Triplă (și de altfel la oricare bilet multiplu) vei mai vedea și opțiunea “Asigură Biletul“. Dacă dai click pe acea căsuță cota biletului va fi mai mică (în exemplul meu de la 14.56 va fi 9.91), dar în caz că vei pierde un singur eveniment de pe bilet vei primi înapoi toată suma pariată.
 • Duble (x3) – dacă scrii miza dorită în dreptul căsuței respective, aceasta (miza) va fi înmulțită cu cifra 3 sau în cazul unui alt sistem cu cifra srisă între paranteze. Eu am scris 20, adică voi miza câte 20 RON pe fiecare dintre cele 3 variante, deci un total de 60 RON.
 • Trixie (x4) – dacă scrii miza în dreptul acestei căsuțe vei juca un sistem complex, trixie înseamnă 3 duble și pariul triplu, deci vei avea practic 4 bilete. La fel ca mai sus, miza scrisă se va înmulți cu cifra dintre paranteze
 • Patent (x7) – dacă scrii miza în dreptul acestei căsuțe vei juca un sistem complex, patent înseamnă câte un pariu single pe fiecare pronostic, 3 duble și o triplă.

Joacă AICI bilete pariuri la Betfair!

3. Cum se plasează un pariu la Betfair Exchange

Atunci când intri-n secțiunea Exchange de pe site-ul Betfair îți vor fi afișate în partea stângă a paginii sporturile disponibile. Accesând un anumit meci vei vedea o afișare ciudată (pentru cei care n-au mai făcut betting exchange până acum), precum cea din imaginea de mai jos.

Observi în imagine 2 termeni care până acum nu i-ai mai întâlnit la altă agenție de pariuri. Este vorba de “Pro” și “Contra”.betfair exchange

3.1 Ce înseamnă Pro la Betfair?

Pro (sau Back cum este cunoscut de jucătorii cu vechime) va apărea întotdeauna pe fundal albastru. Când pariezi o cotă pe un astfel de fundal plasezi un pariu ca la o agenție de pariuri clasică.

Exemplu de plasare a unui pariu Pro la Betfair:

Cred că Arsenal va învinge și vreau să pariez 100 RON pe victoria sa. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se află-n căsuțele albastre. În dreptul lui Arsenal observăm că-n căsuța albastră scrie 2.28 și mai jos avem și o sumă de bani.

2.28 reprezintă cota oferită, pe care putem paria. Al doilea număr reprezinta suma maximă pe care o putem paria pe victoria lui Arsenal. Se poate paria, așadar, 564 RON pe faptul că Arsenal o va învinge pe PSG.

Dai click pe căsuța albastră (2.28), iar în dreapta va apărea instant biletul de pariuri. Acesta conține cota la care poți paria și o căsuță liberă pentru miză. Vei introduce acolo miza dorită (100 în exemplul meu), iar în partea dreaptă va apărea câștigul pe care-l vei obține dacă pariul va fi câștigător.

betfair pariuri pro

Lucrul nou la un site de betting exchange este că poți solicita o cotă mai mare. De exemplu, dacă nu ești mulțumit de acea cotă de 2.28 poți apăsa pe săgeți și să schimbi astfel valoarea cotei. Problema este că-n acest caz pariul va fi jucat efectiv doar dacă o altă persoană va acepta cota propusă de tine.

Presupun că ești mulțumit de această cotă de 2.28, caz în care dai click pe Plasare pariuri. Se va încărca din nou cuponul de pariuri, iar de data aceasta va trebui să-l confirmi. După ce ai confirmat pariul vei vedea apoi un ecran de confirmare a pariului (matched – n-am acces la contul Betfair și nu știu cum este tradus exact acest termen). În cazul în care ceri o cotă mai mare decât cea disponibilă atunci pariul nu va fi plasat (unmatched).

Poți verifica starea pariului (dacă a fost acceptat de o altă persoană) în secțiunea “Pariurile mele”. Ține cont că la Betfair Exchange orice câștig este taxat cu 5% din profitul obținut. 

3.2 Ce înseamnă Contră la Betfair?

Contra va apărea întotdeauna pe fundal roz. Atunci când dai Contra pe o anumită cotă practic iei rolul casei de pariuri.

Exemplu de plasare a unui pariu Contra la Betfair

Crezi că Arsenal nu va câștiga și vrei să pariezi 100 RON pe acest lucru. Cele mai bune cote disponibile la momentul actual pentru a paria pe acest pronostic se află-n căsuțele roz din dreptul numelui echipei. Dai click pe căsuța roz pe care scrie 2.32 și mai jos 560.

Atenție acum! Ce vei scrie-n căsuța “Miza autorului pariului pro” reprezintă câștigul pe care aștepți să-l obții, adică miza celui care va paria că Arsenal va câștiga. Introduci din nou 100 și observi că-n dreapta este bifat “Risc” și mai jos 132. Risc reprezintă pur și simplu suma pe care o vei pierde dacă pariul va fi necâștigător.
betfair pariuri contraDacă ai bifa “Payout” atunci ar fi fost afișată suma pe care o vei câștiga dacă pariul va fi câștigător.

Mai departe va urma confirmarea pariului, așa cum s-a întâmplat și la pariul Pro. Din nou vreau să precizez că poți propune o cotă mai mică decât cea afișată pe bilet, doar că pentru a fi acceptat pariul va trebui să fie cumpărat de un alt parior. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla pariul practic nu va fi plasat.

Deschide cont AICI la Betfair și joacă la cel mai mare site de betting exchange din lume!

Clasament Tipsteri

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 Red
Forma: Pierdut Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Castigat Castigat Castigat
21 din 2972%+431.00Vezi Ponturi
2 chiriladavid25
Forma: Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut
4 din 667%+34.00Vezi Ponturi
3 Andrei-Chirita
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Castigat
5 din 863%-5.00Vezi Ponturi