Belarus “ultimul bastion” al fotbalului in Europa

0

Intr-o perioada cind intreaga lume este zdruncinata de coronavirus si fotbalul a spus stop peste tot, intr-un singur loc din Europa inca se mai bate mingea, in Belarus, unde pina acum sunt declarate oficial 94 de cazuri si nici un deces.

foto: TATYANA ZENKOVICH, EPA-EFE

Presedintele Aleksandr Lukasenko, in functie de peste 25 ani, din 1994, chiar a recomandat populatiei sa nu ia in serios aceasta pandemie si a facut chiar si o declaratie care “a zdruncinat” intregul mapamond: “Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism”.

Astfel in Belarus a inceput campionatul acum doua saptamini si se joaca la foc automat, nu numai ca se disputa meciurile, acestea au loc si cu multi suporteri in tribune.
In etapa a doua, inceputa de vineri, pina acum chiar s-au inregistrat citeva mii de fani in tribune, suporteri care si-au incurajat formatiile favorite la bustul gol unii dintre ei! Si pe linga “virusul” in sine am consemnat pina acum si doua putem zice mari surprize.

foto: GettyImage

Astfel Bate Borisov, 15 titluri, formatia campioana 13 ani consecutiv, intre 2006-2018, a pierdut in primele doua runde in fata unor echipe mai slab clasate, Slavia Mozyr, locul 8, si BGU Energetik, pozitia 13, in editia 2019.
Mai mult o echipa “istorica”, Dinamo Minsk, a suferit prima infringere in fata celor de la FC Minsk, in Premier League, dupa 17 jocuri de invincibilitate, 12 succese si 5 remize, disputate intre cele doua trupe din Minsk, din 2012 pina in prezent. Ultimul succes al gazdelor l-am consemnat in noiembrie 2011, 4-3 pentru FC Minsk intr-un joc considerat acasa la Dinamo Minsk.

Intr-un interviu acordat cotidianului USA Today fostul international Alexander Hleb, care a evoluat printre altele la Arsenal si CF Barcelona, spunea ca desi in tara toata lumea stie ce se intimpla in Europa, in tari precum Italia, Anglia si Spania, in Belarus strazile si restaurantele sunt chiar pline uneori.
O explicatie a faptului ca fotbalistii au acceptat sa joace in ciuda pericolului la care se supun a fost practic lamurita in ultima saptamina cind sub protectia anonimatului un fotbalist a povestit in L'Équipe.
Acesta a tinut sa precizeze ca primele care se ofera la meciurile care se joaca sunt mai mari decit salariile fixe pe care le obtin lunar, in medie undeva la 1000 USD.

Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 florin1981
Forma: Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Castigat
21 din 3462%+514.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here