Miercuri pariem pe Nicaragua

0

Prieteni dupa cum stiti in aceasta perioada avem putine variante de a paria pe fotbal in conditiile in care se mai desfasoara meciuri doar in citeva tari pe tot mapamondul. Pentru a veni in ajutorul vostru am ales sa fac un material legat de prima tara care are jocuri in aceasta saptamina, Nicaragua, partide care se vor juca in noaptea de miercuri spre joi.

foto: betexplorer.com

Pentru a intelege si a avea o vaga idee despre fotbalul din Nicaragua sa o luam cu inceputul. Competitia este organizata de Federatia de Fotbal din Nicaragua si se numeste Liga Primera. Format din zece echipe campionatul se desfasoara in doua parti, Apertura, care are loc intre august-noiembrie, si Clausura, intre ianuarie-mai.
Se joaca sezonul regulat la care participa cele 10 formatii, tur-retur, deci 18 etape, pentru fiecare din cele doua parti, Apertura respectiv Clausura. Apoi pentru fiecare in parte se organizeaza un playoff unde participa primele 6 clasate. Prima faza, numita sferturi, are loc intr-un singur joc eliminatoriu intre formatiile clasate pe pozitiile 3-6, respectiv 3 cu 6 si 4 cu 5, pe terenul formatiei clasate mai bine. Apoi se joaca semifinalele in sistem tur-retur intre cele doua calificate si formatiile care au terminat pe locul 1 si 2. Invingatoarele disputa finala, tur-retur, care stabileste campioana, pentru fiecare faza, practic intr-un an competitional sunt doua castigatoare.

foto: thesaxon.org

Concret, in actuala editie stagionara, 2019-2020, partidele care au loc acum sunt pentru Clausura, etapa amintita mai sus fiind runda cu numarul 13. Prima faza a competitiei, Apertura, s-a desfasurat in perioada august-noiembrie 2019 si a fost castigata de Real Esteli, formatie care ocupa in prezent, in Clausura, pozitia secunda.
Ultima campioana , Esteli, este a doua formatie ca performante din istoria campionatului, titlul obtinut in Apertura 2019 fiind cel cu numarul 17. Insa cea mai titrata echipa este Diriangen FC care are 26 de trofee de campioana, formatie infiintata in 1917, care deja a celebrat 100 de ani de existenta in 2017. Diriangen este unul dintre cele mai vechi cluburi nu numai din Nicaragua cit si din America Centrala.

foto: diez.hn

Formatia din Esteli este insa echipa momentului, desi are o istorie mai scurta in prima liga. A fost infintata in 1960 si este cunoscuta in Nicaragua ca “Train of the North”, deoarece provine din nordul regiunii Las Segovias. Real Esteli isi joaca meciurile de acasa pe Estadio Independencia, unul dintre cele mai mari stadioane din Nicaragua, cu o capacitate de 4,800 de locuri.
Real Esteli a cucerit intre 2002- 2019 14 din cele 16 titluri, din care 8 consecutive intre 2006-2014.
Dintre celelalte formatii care activeaza in prima liga, in actuala editie, doar trei au mai reusit sa castige titlul de campioana: Walter Ferretti de 4 ori, ultima oara Apertura 2017, Juventus Managua de 2 ori, 1993 si 1994, si FC Managua o data, Apertura 2018, toate trei fiind echipe din Managua, capitala tarii.

Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 florin1981
Forma: Pierdut Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
23 din 3762%+587.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here