Se pot câștiga bani din criptomonede?

Scris de ag2r15/01/2024

Este normal ca primul gând înainte de a investi în ceva este dacă poți face profit. În cazul criptomonedelor aș spune că, de principiu, răspunsul este DA. Totuși, trebuie să ai în vedere o serie de factori care pot influența șansele de câștig sau riscul de pierdere.

În acest articol îți explic pe scurt ce anume trebuie să ai în vedere dacă vrei să câștigi bani din criptomonede.

se pot castiga bani din criptomonede

Volatilitatea

Piața cripto este caracterizată de acest atribut al volatilității. Perioadele de bull market sau de bear market (corecțiile) influențează enorm prețul criptomonedelor.

Dacă ai investit într-un portofoliu de monede, atunci trebuie să urmărești constant evoluțiile prețurilor pentru că este posibil să pierzi sume consistente dacă nu sesizezi din timp o alertă de corecție.

Vestea bună este că majoritatea aplicațiilor de mobil care permit tranzacționarea sau stocarea de criptomonede îți permit să setezi și alerte cu privire la prețuri.

Așadar, dacă prețul scade sau crește cu anumite procente alese de tine, vei primi notificări instant pe telefon.

Când și cum cumpărăm criptomonede?

Dacă vrei să câștigi bani din cripto trebuie să știi când să cumperi și ce să cumperi. În primul rând, trebuie să știi că sunt două perioade foarte importante: bull market și bear market.

În bull market prețurile "explodează", avem creșteri semnificative pe multe proiecte. Aici nu este recomandat să cumperi pentru că tu vei cumpăra la un preț crescut, care poate suferi diminuări majore.

Bear market-ul este exact opusul bull market. În aceste perioade au loc corecții masive (scădere a prețului). Aici este o oportunitate de a cumpăra anumite monede.

Nu cumpăra niciodată pe val, adică în creștere când toată lumea acumulează. Prețul este unul exagerat de multe ori și este dictat de emoția pieței.

Achiziționează și acumulează când toată lumea vinde, când este o panică generală. Sau, mai bine, orientează-te spre proiecte de succes, stabile și cu potențial.

Tocmai de aceea este bine să ne orientăm spre anumite proiecte mai mari, cum ar fi Bitcoin, Etherum sau Binance Coin. Chiar dacă avem scăderi de preț, șansele de revenire și de ascensiune sunt destul de ridicate.

Vrem venit din tranzacționare sau venit pasiv din staking?

Profitul din piața crypto poate să vină fie dacă ești un trader activ, care tranzacționează monede fie din staking, adică din acumulare și generare de venit pasiv.

Unii specialiști recomandă tranzacționarea.

De ce?

Pentru că poți dispune cum dorești de monedele tale. A explodat prețul unei monede pe care ai luat-o ieftin? Vinde și încasează profitul.

Sunt semnale de scădere pe o anumită piață? Faci exit și tai din pierdere.

Dacă blochezi monedele în staking și piața merge în sus, atunci evident că vei ieși pe plus, dobând din cripto fiind neimpozitată de exchange-uri.

Dacă însă ai blocat monede în staking și piața pe moneda respectivă se prăbușește, atunci n-ai altceva de făcut decât să-ți asumi pierderea.

Riscuri există în ambele scenarii. Pentru a face trading, însă, trebuie să dispui de un capital mai consistent și să ai habar de indicii din piață.

În general este bine să speculezi emoția, adică dacă ai văzut că se caută o monedă, vinde-o și încasează profitul cât mai mare!

Minatul de criptomonede

Mă voi referi în continuare la minatul de criptomonede pe calculator, pentru că este cel mai popular.

Fie că ești la muncă sau acasă, poți să folosești puterea unui desktop pentru a mina criptomonede.

Rata de minare nu este una foarte bună, iar componentele se vor uza destul de mult.

În momentul de față minatul este rentabil doar dacă stai undeva unde nu plătești energia electică (de exemplu la un cămin) pentru că astfel poți rămâne cu profitul, având în vedere că au mai scăzut și prețurile plăcilor video performante.

Airdrops

Tradus pe românește, airdrop-ul înseamnă că dezvoltatorul unui proiect oferă token-uri gratuite unui număr limitat de utilizatori selectați.

Trebuie să fii foarte atent pentru a prinde locuri libere și să te informezi din timp.

În general, se crează un hype destul de mare în legătură cu anumite proiecte noi, iar locurile la airdrop sunt anunțate din timp.

Dacă ai norocul să prinzi un asemenea loc disponibil, atunci vei fi recompensat cu o nouă monedă care poate prinde valoare în timp.

Tranzacționăm pe termen scurt sau pe termen lung?

Un alt factor important care-ți poate asigura profit este răbdarea, iar acesta merge mână în mână cu informarea.

Dacă ai cumpărat o monedă cu gândul de a scoate profit trebuie să te gândești că poți scoate profit de 2x, 3x, 10x etc.

Dacă te mulțumești doar cu profit, fiind important să nu ieși pe pierdere, atunci în mod instinctiv vei vinde repede, pe o creștere susținută (câteva zile la rând).

În cazul în care ești un investitor informat, atunci analizezi proiectul monedei respective și vezi ce oportunități de dezvoltare oferă.

Spre exemplu, fără să fie vreun sfat investițional, este bine să îți setezi obiective realiste și să nu ai pretenții foarte mari. Este indicat să te mulțumești cu un 2X sau cu un 3X și să încasezi un profit imediat dar sigur decât să aștepți și să vinzi pe pierdere.

Concluzia este că poți câștiga bani din criptomonede, însă-ți trebuie răbdare și trebuie să fii foarte informat înainte de a investi bani în proiecte.

Dacă ai întrebări legate de acest articol lasă-ne un comentariu și-ți vom răspunde în cel mai scurt timp.

S-ar putea  te intereseze și: