Preț Bitcoin

Scris de ag2r16/01/2024

Bitcoin este moneda de referință în piața crypto. De soarta Bitcoin depind foarte multe proiecte, îndeosebi cele mai mici.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo pariuriplus ro

50% PÂNĂ LA 500 RON

logo elite slots

1.000 RON + 100 RON FREEBET

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

pret bitcoin

În prezent farming-ul de Bitcoin a devenit nerentabil, astfel că s-a mers de câțiva ani pe o tendință de acumulare în special de către jucătorii mari.

"Balenele" din industrie, incluzându-l aici și pe Elon Musk, au capacitatea de a dicta uneori evoluția prețului Bitcoin.

Bitcoin preț la început

Bitcoin a apărut în 2009 fiind dezvoltat de către Satoshi Nakamoto. La scurt timp după lansare, Bitcoin valora aproximativ 2$.

În doar câteva luni de la lansarea sistemului, fondatorul acestuia a reușit să mineze peste un milion de Bitcoini.

Ulterior, în proiect a intervenit programatorul Gary Anderson.

Unul dintre cele mai intelingente lucruri pe care le-a făcut a fost să dea autonomie blockchain-ului, adică să-l facă un ecosistem descentralizat și total independent de orice formă de control a statului sau a altor organisme.

În 2011 și 2012 prețul a fluctuat extrem de mult. Practic, valoarea se ducea de la 0.45$ la peste 32$, pentru ca a doua zi să scadă iar dramatic.

La acel moment exista o incertitudine și o rezervă în legătură cu moneda virtuală, apreciindu-se că se crează un joc piramidal și o bulă.

Bitcoin preț în prezent

În momentul de față, prețul Bitcoin a crescut destul de mult, atingând o valoare de 68.000$. Au fost ceva fluctuații semnificative de preț, însă Bitcoin avea rezistența prognozată la 50.000 de dolari.

Piața a crescut mult în ultimul ciclu iar Btc a fost moneda care a dat tonul.

Totuși, utilizatorii care dețin crypto currency sper la o stabilizare a BTC și ca acesta să mențină un curs în jurul acestei valori pe o perioadă ceva mai îndelungată pentru ca apoi să poată crește iarăși.

Dacă vrei să afli cât costă Bitcoin în momentul în care citești acest articol îți recomand să dai click aici.

S-ar putea  te intereseze și: