Ce criptomonede să cumperi

0

Te-ai hotărât să investești în criptomonede și nu știi probabil cum să-ți creezi portofoliul. În primul rând, ar trebui să știi că nu trebuie să te întinzi prea mult.

Nu investi în prea multe proiecte! De obicei, este rentabil să urmărești 1-2 proiecte mari și alte câteva 2-3 altcoin-uri mai mici pentru a investi.

ce criptomonede sa cumperi

Momentan trebuie șă știi că traversăm o perioadă foarte dificilă. S-au prăbușit cam toate proiectele cripto, inclusiv Bitcoin.

Iată monedele pe care merită să le urmărești:

1. Bitcoin

Elon Musk s-a jucat efectiv cu această monedă! Mai întâi, a anunțat că a cumpărat echivalentul a peste 1.5 miliarde de dolari și că Tesla acceptă plata în Bitcoin.

betano euro 2020 v2

Ulterior, a vândut și a ieșit pe profit, iar acum a anunțat că Tesla renunță la această modalitate de plată urmare a problemelor de mediu pe care le cauzează mineritul.

Totuși, Bitcoin rămâne regina crypto și unul dintre cele mai sigure proiecte.

2. Altcoins - factori care trebuie analizați

Dacă vrei să investești în altcoins, atunci trebuie să analizezi atent o serie de factori.

2.1 Capitalizarea de piață.

Unul din primele aspecte care definesc un proiect este capitalizarea de piață. Aceasta se calculează ca fiind prețul monedei cu fondul de circulație.

De exemplu, dacă ai o monedă listată la 0.1$ cu un fond de circulație de 1 miliard de monede, atunci vei avea 100.000.000 capitalizarea de piață.

2.2 Fondul în circulație, fondul total și fondul maxim

Fondul în circulație este aproximarea cât mai exactă a numărului de monede existente în piață la momentul analizei.

Fondul total este dat de suma totală a monedelor existente în piață la momentul respectiv.

Fondul maxim este ceva mai greu de preconizat, însă presupune o aproximare a volumului maxim de monedă care va fi listat vreodată.

2.3 Investești într-o monedă sau într-un token?

Moneda este o valoare care poate circula independent, fiind tranzacționată liber și având o existență autonomă.

Token-ul, spre deosebire de monedă depinde de o altă monedă pentru a funcționa. Ca exemplu, avem Uniswap, Binance, Shiba etc.

2.4 Când cumperi?

Chiar dacă ești entuziasmat să cumperi cele mai bune criptomonede, trebuie să alegi momentul oportun.

Toate proiectele au de suferit în bear market sau când sunt corecții masive. Totuși, proiectele serioase au capacitatea de a-și reveni rapid.

Este recomandat să cumperi în perioadele de scădere sau așa-zis de acumulare, pentru ca ulterior să poți profita de creșterea prețului și implicit de profit.

2.5 Proiectele noi merită riscul?

În general aș spune că nu. Se crează un fals entuziasm în jurul noilor proiecte.

Aproape toți dezvoltatorii spun că ei au o inovație care va revoluționa lumea crypto. În general însă, acest hype urmărește să creeze fenomenul de pump&dump, sigur la scară mai mică.

Dacă vrei token-uri sau monede noi îți recomand să te orientezi spre farmat prin staking și să identifici site-uri cu dobânzi atractive.

Nu investi banii tăi în proiecte noi pentru că sunt șanse mari să nu ajungă nici măcar la 10% din ceea ce promit fondatorii.

Sunt mult mai multe lucruri de scris, însă dacă vrei să dezbatem pe larg subiectul sau ai vreo nelămurire, te aștept în secțiunea de comentarii.

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
adrian1981
adrian1981
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Pierdut Castigat
46 din 73 63% +850.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here