Etoro păreri

Scris de ag2r16/01/2024

În mod sigur ai auzit de Etoro până acum. Aveau o campanie agresivă de marketing, în special pe youtube, unde aflai despre funcția de copiere activitate traderi.

În acest articol îți voi detalia părerea majoritară despre Etoro, dar îți voi indica și alternative la această platformă.

etoro pareri

Ce este Etoro?

Etoro este o platformă de tranzacționare. Poți schimba aici diverse active, inclusiv criptomonede.

Interfața site-ului este una intuitivă. Crearea contului nu durează foarte mult, iar verificarea acestuia se face destul de rapid.

Platforma este una 100% sigură, astfel că nu există în niciun moment riscul de a-ți fi furați banii investiți.

Atenție!

Etoro este reglementată în mai multe state, inclusiv în S.U.A. Cu toate acestea, strict în ceea ce privește tranzacționarea de criptomonede, nu avem o asemenea reglementare, tranzacțiile cripto fiind descentralizate.

Ce criptomonede pot tranzacționa pe Etoro?

În momentul de față găsim peste 60 de active cripto pentru tranzacționare.

Dintre acestea avem prezente cele mai importante monede, precum Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA) sau Ripple (XRP).

Etoro România păreri depunere minimă

Etoro acceptă foarte multe metode de plată: card bancar, Skrill, Neteller, Paypal, transfer bancar etc.

La depunerea prin Skrill / Neteller / Paypal limita maximă de depunere este 10.000$.

În schimb, la depunerea cu cardul limita maximă de depunere este 40.000$.

În ceea ce privește depozitul minim, acesta este de 50$ indiferent de metoda de plată aleasă.

Dacă nu ai contul verificat nu vei putea depune mai mult de 2.250$. Verificarea se face însă foarte simplu, iar dacă ai nelămuriri poți contacta echipa de suport.

Etoro păreri comisioane crypto

Atunci când cumperi criptomonede pe Etoro nu le deții într-un portofel, ci ai achiziționat titlul de proprietate asupra cantității de criptomonedă.

Singurele comisioane de tranzacție percepute de eToro sunt cele spread, acestea fiind prezentate în detaliu în tabelul de mai jos.

pareri etoro

Spre exemplu, observăm că la unele criptomonede, spread-ul este destul de mare (ADA, EOS, DASH).

Totodată, la retragerea criptomonedelor către alte portofele, se percepe un comision.

pareri etoro2

După cum se poate observa, acest comision de retragere nu este chiar cel mai bun de pe piață.

Alternative Etoro - top platforme tranzacționare criptomonede!

Binance

Binance are un comision de tranzacționare fix de 0.1% spread. Acest comision poate fi redus dacă folosim tokenul propriu, BNB, pentru a plăti.

În schimb, la Etoro plătim undeva între 0.75% și 2% per tranzacție, în funcție de moneda pe care o tranzacționăm.

Un alt motiv pentru care recomand Binance este numărul de criptomonede pe care le poți tranzacționa.

În momentul de față poți cumpăra sau vinde peste 240 de monede virtuale, în timp ce la Etoro numărul este de aproximativ 4 ori mai mic.

Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că Binance este o platformă dedicată traderilor profesioniști. Chiar și așa, ai la dispoziție Binance Academy pentru a te familiariza cu trading-ul.

Comisioanele mult mai mici, dar și numărul semnificativ mai mare de altcoins ce pot fi tranzacționate mă determină să recomand Binance în detrimentul Etoro.

Aș îndrăzni să spun că Etoro este în top doar grație marketingului agresiv, însă utilizatorii experimentați folosesc Binance.

Și pentru partea de staking aș recomanda Binance, o platformă net superioară Etoro.

Dacă ai întrebări legate de Etoro, nu ezita să ne scrii în secțiunea de comentarii și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

Coinbase

Coinbase este foarte cunoscută mai ales în SUA. A intrat pe piață în 2012, fiind de altfel una din primele platforme de tranzacționare de pe Glob.

În câțiva ani compania a reușit să încheie parteneriate cu brand-uri de renume, precum Dell, Time Inc sau Overstock, dovedindu-se un partener de încredere.

Alături de Binance, reprezintă una dintre cele mai bune variante pentru a tranzacționa criptomonede.

Are un volum uriaș de lichiditate și o reputație câștigată în timp. N-au fost confirmate până acum cazuri de scam, deci platforma este sigură.

Coinbase oferă câteva tutoriale gratuite, iar după parcurgerea acestora poți primi anumite altcoin-uri, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Crypto.com

Un alt nume mare pe scena cripto este platforma fondată pe proiectul MCO, Crypto.com.

A devenit un proiect de anvergură pentru că această platformă a venit cu o idee nouă, emiterea unui card de debit pentru a tranzacționa valoarea în FIAT a criptomonedelor.

Momentan se pot tranzacțina peste 100 de criptomonede, iar platforma a depășit deja pragul de 10 milioane de traderi înregistrați.

Mai mult, Crypto.com oferă dobânzi atractive de până la 8.5% la cripto și până la 14% la stablecoins (monede care au o valoare stabilă).

S-ar putea  te intereseze și: