• Acasă
  • /
  • /
  • Crypto
  • /
  • Cele mai bune portofele electronice pentru criptomonede

Cele mai bune portofele electronice pentru criptomonede

Scris de ag2r10/07/2022

Dacă în alte articole ți-am explicat cum și de unde să cumperi criptomonede, acum e momentul să-ți răspund la o altă întrebare esențială: unde stocăm criptomonedele?

Ca și moneda clasică, criptomoneda se stochează într-un portofel (wallet).

Fiind vorba de criptomonede trebuie să știi că sunt mai multe tipuri de portofele. În esență, principalul criteriu de diferențiere este cel între portofel software și portofel hardware.

O să le prezint pe rând pe fiecare și o să las și câteva recomandări pentru fiecare categorie în parte.

portofel electronic criptomonede

Portofele hardware

Portofelul hardware are la bază un stick USB cu anumite informații pe el și se conectează la calculator / laptop / telefon ca oricare alt stick USB.

Aceste dispozitive folosesc logging key-uri (cheile de logare) create înainte ca dispozitivul să aibă acces la internet.

Dispozitivele hardware pentru stocarea criptomonedelor sunt considerate cele mai sigure. Generarea cheii de autentificare online, precum și posibilitatea utilizatorului de a-și seta o cheie privată de recuperare le oferă un grad ridicat de securitate.

În continuare îți prezint câteva recomandări de portofele hardware.

Ledger Nano X

ledger nano x

Unul din cele mai apreciate wallet-uri hardware este Ledger Nano X. Momentan costă 559 RON, pe site-ul producătorului, fără taxe de livrare.

Are peste 1.100 de proiecte cripto deja configurate, astfel că poți stoca practic orice monedă vrei aici. De asemenea are și o baterie, care-i conferă autonomie de până la 8 ore.

Ledger Nano X are conexiune prin Bluetooth cu Ledger Live Mobile, o aplicație inovativă.

Ledger Nano S

Fratele mai mic al lui Nano X, Nano S are tot ce-ți trebuie dacă vrei să tranzacționezi criptomonede și nu vrei să folosești de exemplu funcția Bluetooth Ledger Live Mobile.

Atât Nano S, cât și Nano X au un cod pin de acces și oferă posibilitatea salvării unei chei private de 24 de cuvinte pentru recuperarea contului în caz de tentativă de fraudă.

Nano S este și mai mic în dimensiuni și practic a devenit foarte popular printre utilizatorii de la noi din țară.

Prețul este undeva la jumătate față de Nano X și personal îl recomand cu încredere.

Trezor One

Tot în jurul a 300 RON poți achiziționa un Trezon One. Suportă peste 1.000 de monede virtuale și are un grad de siguranță sporit. La fel ca și în cazul Nano S/X cheile de autentificare au fost create offline.

Are funcția Trezor U2F - Autentificare în doi pași - ceea ce-l face foarte greu de spart pentru hackeri.

Se conectează la orice calculator / laptop prin microUSB.

TOP BONUSURI PARIURI FĂRĂ DEPUNERE

betano mobil

52 RON FĂRĂ DEPUNERE

superbet mobil

50 RON FĂRĂ DEPUNERE