Top criptomonede

0

Dacă ești începător în domeniul criptomonedelor și nu știi în ce ar fi mai bine să investești, cel mai bun sfat ar fi să bagi bani în monedele stabile, cu valoare de piață consacrată.

În acest articol îți voi prezenta topul criptomonedelor, însă prezentul top nu reprezintă un sfat investițional.

Îți ofer strict informațiile publice privind stadiul actual al proiectelor respective, însă decizia de a investi în oricare îți aparține în totalitate și trebuie să fie bazată pe un studiu amănunțit prealabil.

top criptomonede

1. Bitcoin

Bitcoin este regina criptomonedelor. Pur și simplu a fost prima criptomonedă de anvergură, pilonul de bază al acestui domeniu.

În ultimul an prețul Bitcoin pur și simplu a explodat. Dacă în martie 2020 cotația era undeva pe la 8.000$, în martie 2021 a atins un maxim istoric de 60.000$.

Bitcoin are cea mai mare capitalizare din piață, peste 1.000 miliarde de dolari în prezent.

Interesul major pentru Bitcoin a fost alimentat și de tranzacționarea instituțională a acestei monede. În luna februarie Elon Musk a anunțat că Tesla, compania americană producătoare de mașini, a achiziționat Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde de dolari.

Multe firme internaționale, printre care și Tesla, acceptă acum plata în Bitcoin.

2. Ethereum

ETH este a doua monedă din punct de vedere al capitalizării pe piață, cu o cotă de 211,2 miliarde de dolari în prezent.

A fost inițiată de investitorul Vitalik Buterin, lansată oficial în 2015 și de atunci a avut o evoluție constantă. Recent, în urma unei perioade de bull market și influențată de boom-ul Bitcoin, a cunoscut o ascensiune rapidă. Poate fi tranzacționată pe toate platformele mari de tranzacționare.

ETH a fost numită de specialiști regina DEFI (descentralizării financiare). Pe lângă token-ul nativ, platforma oferă suport pentru alte platforme cripto precum Uniswap, Aave și Maker.

3. Ripple

Începutul lunii martie 2021 a lansat multe discuții legate de XRP sau Ripple. Proiectul a fost gândit ca un catalizator și în viitor un înlocuitor al sistemului tradițional de plăți pe internet.

Anul trecut blockchain-ul Ripple a fost adoptat de foarte multe instituții financiare majore, precum Banco Santander, America Express, JP Morgan sau HSBA.

Tehnologia nouă DLT își propune să revoluționeze sistemul clasic SWIFT, în sensul că va oferi 6 atribute esențiale: securitatea, viteza, trasabilitatea, costul, transparenţa şi gestionarea riscului.

4. Litecoin.

Lansarea LiteBringer, un joc bazat pe recompense Litecoin, a creat un fenomen de pump and dump pentru această monedă și rămâne de văzut cum va oscila prețul.

Cert este că se pregătește o etapă de diminuare a numărului de monede din piață, iar analiști financiari din Statele Unite au preconizat o creștere a prețului pe termen mediu.

Proiectul este unul destul de bun, are planuri de viitor realizabile și mă aștept la o evoluție frumoasă din partea Litecoin.

5. Egold

S-a creat un entuziasm foarte mare în legătură cu proiectul românesc Elrond, creat de Beniamin Mincu.

Moneda Egold a avut o creștere fulminantă în luna martie, iar acum s-a stabilizat undeva la 165$.

Rețeaua își propune să devină 100% DEFI (descentralizată).

Momentan oferă o soluție de staking cu reward-uri foarte bune (20% la unele agenții), însă trebuie să ai noroc să mai prinzi loc.

Toți utilizatorii care au monede în portofelul Maiar (portofelul propriu), în portofelul web sau în staking la agenții vor primi MEX gratuit, după un anumit algoritm de calcul.

MEX este o nouă monedă pregătită de Elrond odată cu lansarea exchange-ului propriu, Maiar Exchange.

Din informațiile pe care le am se discută ajustarea algoritmului de distribuire MEX pentru a evita monopolizarea acestui token de către „balene” (persoane sau firme care dețin cantități uriașe de Egold).

Cam acesta ar fi topul criptomonedelor care mi-au atras atenția. Dacă dorești informații suplimentare sau actualizate despre oricare dintre aceste proiecte nu ezita să lași un mesaj și-ți vom răspunde în cel mai scurt timp.

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
adrian1981
Forma: Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat
38 din 53 72% +1333.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here