Cât costă un bilet la Loto 6 din 49

Scris de ag2r22/01/2024

Fiecare dintre noi am visat măcar o dată să câștigăm marele premiu la loto 6/49. Primul dintre secretele pentru a câștiga la loto este să jucăm cel puțin o variantă. Cum arată un bilet loto 6/49, cum îl completezi, cât costă un bilet la loto?

În articolul curent voi răspunde la aceste întrebări și-ți voi prezenta în detaliu biletul de joc și modul de completare al acestuia.

logo betano nou alb

Joacă 5 bilete

fără risc

Cât costă un bilet la Loto 6 din 49

La întrebarea Cât costă un bilet la Loto 6 din 49? răspunsul este foarte simplu. O variantă simplă în 2024 are prețul de 7 RON, la care se adaugă taxa de procesare a biletului de 50 de bani.

Biletul de joc

Cum se joacă un bilet loto

Așa cum poți observa în imaginea de mai sus sunt 2 etape distincte pentru obținerea biletului de joc: completarea cuponului de marcaje și eliberarea chitanței (biletului loto 6/49).

Loteria Română n-are disponibilă varianta procurării bilete loto 6 din 49 online, astfel că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te deplasezi la o agenție loto stradală.

Completare bilet Loto 6 din 49

Cuponul de joc este formularul pe care participantul bifează numerele jucate și opțiunile alese și se compune din 3 câmpuri:

  • Câmpul 1 – pentru marcarea numerelor jucate pentru extragerea Loto 6/49;
  • Câmpul 2 – pentru scheme reduse 6/49 și variante combinate compuse;
  • Câmpul 3 – pentru jocul Noroc.

Câmpurile 1 și 2 sunt împărțite în trei zone, notate cu A, B și C. Aceste câmpuri sunt utilizate numai pentru jocul Loto 6/49, în timp ce câmpul 3 este folosit doar pentru jocul Noroc.

Câmpul 1 este folosit pentru marcarea numerelor jucate, cuprinse între 1 și 49, iar câmpul 2 are nr de la 0 la 9 și este destinat pentru marcaje în cazul în care se dorește jucarea de variante combinate compuse sau scheme reduse loto 6/49.

Marcarea biletului Loto 6/49 pentru participarea la o extragere se face prin bifarea numerelor care se joacă în câmpul 1 și/sau a unor cifre în câmpul 2.

Această bifare se face cu cerneală sau pix cu pastă de culoare albastră sau neagră sau chiar cu creionul. Nu se permite marcarea cu cerneală sau pastă de culoare roșie, deoarece înscrisurile și fondul general al cuponului de marcaje sunt roșii, iar terminalul în care urmează a fi introdus acest cupon nu va face distincția între marcajele făcute de jucător și nr preimprimate.

Bifarea se va face prin cerculețe umplute, pătrate umplute, X-uri sau linii groase, fără a depăși conturul căsuței, pentru a fi recunoscute de terminalul loto.

Sunt 2 etape distincte pentru obținerea biletului de joc: completarea cuponului de marcaje și eliberarea chitanței (biletului loto 6/49). Loteria națională n-are disponibilă varianta procurării unui bilet loto online România, astfel că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te deplasezi la o agenție loto stradală.

Eliberarea biletului loto

Biletul de joc (chitanța tipărită de terminalul loto) se eliberează fie prin scanarea cuponului de marcaje în terminal, fie prin tastarea pe touchscreen de către operatorul agenției a numerelor jucate și opțiunilor alese.

Biletul de joc tipărit de terminal este singurul document care atestă participarea la joc ș în baza căruia se ridică eventualele câștiguri loto.

Imediat după tipărirea biletului de joc verifică concordanța dintre opțiunile alese și cele tipărite pe bilet. În cazul în care constați diferențe între cuponul de marcaje și biletul tipărit, acesta din urmă trebuie imediat returnat pentru a fi anulat!

Cupoanele introduse în terminal nu trebuie să fie pătate, îndoite sau boțite deoarece terminalul nu le va recunoaște sau ar putea genera erori de citire a numerelor sau opțiunilor selectate.

Participantul este obligat să verifice dacă biletul de joc eliberat a fost validat pentru tragerea respectivă, dacă are imprimat corect codul de bare și dacă a preluat în totalitate și în concordanță marcajele de pe cupon.

În secțiunea Loto 6/49 reguli de joc de pe site-ul www loto.ro se menționează că “Participantul poartă întreaga răspundere pentru orice neconcordanță, neînscrieri sau marcări neregulamentare ale numerelor și ale tuturor celorlalte date necesare a fi înscrise sau marcate pe biletele care-i aparțin și pe care le depune.”

Pe un singur bilet se pot juca următoarele tipuri de variante loto 6 din 49:

  • 1 la 3 variante simple;
  • 1 la 3 variante combinate;
  • 1 variantă combinată compusă de tip AxB, BxC sau AxBxC;
  • 1 la 3 scheme reduse predefinite;
  • 1 combinație "cap de pod".

În cazul în care ai nelămuriri legate de modul în care se joacă bilete Loto Prono 6/49 poți să scrii un comentariu în secțiunea de mai jos.

Te-ar mai putea interesa și:

S-ar putea  te intereseze și: