Loto 6/49 – explicat pe înțelesul tuturor

17

Loto 6/49 este un joc de loto organizat de Loteria Română ce presupune extragerea aleatorie a unui număr de 6 bile numerotate de la 1 la 49. În România a apărut în 1993, prima extragere având loc pe 8 august 1993.

BONUS PRIMA DEPUNERE

netbet logo

Joacă 5 Bilete Fără Risc la Loto

Urmărește clipul de mai jos dacă vrei să asculți toate informațiile pe care trebuie să le știi despre Loto 6/49.

https://www.youtube.com/watch?v=T1fU0PMWS2c

Loto 6 din 49 este jocul care oferă cele mai mari câștiguri dintre toate variantele puse la dispoziție de Loteria Română, celelalte fiind Noroc, Loto 5/40, Super Noroc, Joker, Noroc Plus, Pronosport și Prono-s.

Toate informațiile cu privire la regulament, cum se joacă la loto, cu câte numere se câștigă la loto 6/49, care este frecventa numerelor (arhivă) și rezultatele extragerilor le găsești și online pe www.loto.ro.

1. Cât costă un bilet 

La întrebarea cât costă un bilet la loto, răspunsul este: prețul pentru o variantă loto simplă (6 numere jucate) este de 5 RON. Mai departe calculul îl faci singur, în funcție de numărul și tipul variantelor jucate.

2. Cât poți să câștigi la Loto 6 din 49

Pentru a câștiga premiul cel mare trebuie să ghicești toate cele 6 numere extrase.

Participanților li se oferă 4 categorii de câștiguri, în funcție de câte numere au fost ghicite, după cum urmează:

 • Categoria I: toate cele 6 nr extrase; 
 • Categoria a II-a: 5 numere din cele 6 extrase; 
 • Categoria a III-a: 4 nr din cele 6 extrase; 
 • Categoria a IV-a: 3 numere din cele 6 extrase. 

Dacă te întrebi cât e premiul la Loto 6 49 Romania? iată și răspunsul!

Premiile pentru primele 3 categorii sunt variabile, în funcție de fondul de câștiguri realizat pentru fiecare extragere. Pentru categoria a IV-a, 3 numere, suma câștigată este fixă, de 30 RON. Acesta este și răspunsul pentru cei care întreabă câț câștig cu 3 nr la Loto 6/49.

În cazul în care la categoria I (sau la oricare categorie) nu există nicio variantă câștigătoare suma acumulată se va reporta pentru următoarele extrageri, până când aceasta va fi câștigată.

Sumele încasate pentru fiecare extragere sunt repartizate pe fonduri astfel:

 • fondul de câștiguri = minim 40% din încasări;
 • cota CNLR = minim 40% din încasări;
 • fondul special = minim 2% din încasări.

Compania Națională Loteria Română (CNLR) stabilește repartizarea sumelor pentru fiecare fond în funcție de caracteristicile extragerilor, cu mențiunea că suma acestor procente trebuie să fie de 100%.

3. Cum se joacă la Loto 6/49?

Jocul Loto 6/49 nu este disponibil și în varianta online. De aceea primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la o agenție loto stradală.

Acolo trebuie să completezi numerele alese pe un bilet. Acest bilet este un înscris fără valoare, care nu atestă participarea la joc și nu poate fi folosit pentru solicitarea eventualelor câștiguri.

Unii jucători preferă să mizeze pe cele mai extrase nr la loto, în timp ce alții merg pe cele mai norocoase numere personale, în speranța unui câștig loto 6 49 fabulos!

bilet-loto-6-49

După alegerea numerelor și a opțiunilor (variante simple sau combinate, scheme 6/49 jucate etc) acest cupon este introdus în terminalul loto de către operator și abia în acel moment se eliberează biletul de joc.

Acesta are specificate clar data extragerii, nr jucate, opțiunile alese şi prețul final. Biletul de joc tipărit de terminal este singurul document prin care se atestă participarea la joc și-n baza căruia se pot revendica eventualele câștiguri.

O particularitate a biletului loto 6/49 este că pe același bilet se poate juca și la Noroc, acesta fiind un joc distinct oferit de Loteria Română.

Imediat după tipărirea biletului de joc verifică conformitatea între opțiunile alese și cele tipărite pe bilet. În cazul în care constați diferențe între cuponul de marcaje și biletul tipărit, acesta din urma trebuie imediat returnat pentru a fi anulat.

În regulamentul loto găseșți toate detaliile cu privire la tipărirea defectuoasă a biletului. De asemenea, tot pe www.lotoro ai disponibilă opțiunea de 6 din 49 simulare loto.

Numărul biletelor de joc pe care le poate cumpăra un participant este nelimitat. Verificarea numerelor loto câștigătoare este simplă, deoarece rezultatele extragerilor sunt aduse la cunoștința participanților prin publicarea în revista Loto Prono, prin afișarea la sediile agențiilor și punctele de vânzare autorizate și pe site-ul Loteriei Române, www.loto.ro.

Este interzis accesul minorilor în incinta agențiilor loto precum și participarea acestora la jocurile Loto.

4. Tipurile de variante care se pot juca

Variantele posibile la loto prono 6/49 care se pot juca pe un bilet sunt următoarele: 

 • variante simple; 
 • variante combinate; 
 • scheme reduse; 
 • variante combinate compuse; 
 • combinații „cap de pod”. 

Cu excepția variantelor simple, toate celelalte scheme loto 6/49 au rolul de a crește șansele de câștig. Dacă ar fi să facem calcul probabilități loto de a ghici toate cele 6 numere câștigătoare la o extragere 6/49 raportul este de 1:13.983.816! Despre toate acestea poți citi o prezentare detaliată în articolul Loto 6/49 – variante de joc.

5. Impozit Loto 6/49

Câștigurile obținute la tragerile organizate de CNLR sunt supuse unui impozit loto, conform legislației în vigoare. 

Impozitul la câștiguri loto este stabilit în funcție de suma câștigată, după cum urmează:

 • până la 66.750 RON – impozit 1% din sumă
 • peste 66.750 RON și până la 445.000 RON – impozit 667.5 RON + 16% din ce depășește suma de 66.750 RON.
 • peste 445.000 RON – 61.187,5 RON + 25% din ce depășește suma de 445.000 RON.

Orice câștig loto 6/49 trebuie revendicat în termen de 90 de zile de la data extragerii. După expirarea acestei perioade biletul este considerat nul.

Joacă AICI 5 bilete la loterii internaționale fără riscul de a pierde!

6. Cât este premiul cel mare la Loto 6/49

Premiul cel mare diferă acordat pentru 6 nr prinse pe o variantă diferă de la săptămână la săptămână. Cu cât a trecut o perioadă mai lungă de timp de la ultimul câștig, cu atât premiul cel mare la Loto 6 din 49 va fi mai consistent.

7. Câștiguri mari la Loto 6 din 49

Cel mai mare câștig la Loto 6/49 a fost obținut în anul 2013 de un bărbat din Galați. Premiul a fost de aproape 49 de milioane RON (aproximativ 11 milioane de euro).

Printre marii câștigători loto se numără și un participant care în 2008 a jucat un bilet simplu la una din agențiile loto din București. Respectivul a obținut un premiu de aproximativ 48 de milioane RON, care la acea vreme reprezentau 12,5 milioane de euro!

8. Întrebări frecvente

8.1 Câte numere poți pune la Loto 6 49?

La Loto 6 din 49 poți pune minim 6 nr pe un bilet și maxim 49. Prețul biletului va crește însă direct proporțional cu numerele puse. Astfel dacă la 6 nr vei plăti doar 5 RON, iar la 7 numere suma care trebuie plătită este de 35 RON, pentru 14 nr ar trebui să plătești nu mai puțin de 15.015 RON.

8.2 Ce numere au ieșit la Loto 6 din 49?

Dacă vrei să afli ce numere au ieșit la Loto 6/49 azi, ieri, joi sau duminică la Loto 6 din 49 intră pe site-ul loto.ro. Din meniul din partea stângă selectează JOCURI ȘI REZULTATE, apoi LOTO 6/49 ȘI NOROC și în final dă click pe REZULTATE EXTRAGERI.

8.3 Ce numere ies cel mai des la Loto 6/49?

Frecvența numerelor o poți afla accesând pagina Frecvență numere Loto 6 din 49.

8.3 Ce 2 numere se câștigă la Loto 6/49?

Nu, cu două numere nu se câștigă la Loto 6 din 49.

În cazul în care ai întrebări legate de extragerile Loto/49 lasă un comentariu mai jos și te vom lămuri în cel mai scurt timp.

Cel mai bun tipster