Cele mai bune scheme Loto 6/49

Scris de ag2r13/05/2024

Șansele de câștig la Loto 6/49 depind în mare măsură de noroc, dar un procent destul de mare îl deține și strategia de joc adoptată. De aceea m-am gândit să-ți prezint în acest articol câteva scheme cu ajutorul cărora să-ți crești șansele de câștig la Loto 6 49.

Citește articolul cu atenție dacă vrei să afli cea mai bună schemă la loto 6 din 49 în 2024!

betano3

Joacă 5 bilete

pe LOTO fără risc

scheme loto 649

Variante simple

Varianta simplă loto este formula etalon a jocului 6 din 49. Se completează 6 numere la alegere din cele 49, în câmpul 1 din zonele A, B sau C.

Pe un bilet Loto Prono 6 49 se pot juca 1, 2 sau 3 variante simple, pe oricare dintre zonele mai sus menționate.

La întrebarea cât costă un bilet la loto te informez că o variantă simplă este 7 RON, la care se adaugă o taxă de procesare a biletului de 50 de bani.

Așadar, un bilet Loto 6/49 cu o variantă simplă costă 7,5 RON, in timp ce un bilet cu 3 variante simple are un preț de 21,5 RON.

Variantele combinate

Atunci când se joacă minim 7 numere Lotto 6 din 49 într-o singură zonă A, B sau C pe un bilet Loto 6/49 vorbim despre o variantă combinată.

Aceasta reprezintă de fapt mai multe variante simple.

Numărul total al variantelor simple se calculează prin aplicarea formulei combinărilor, Cn⁶ (combinări de n luate câte 6, unde n reprezintă numărul de nr jucate).

De exemplu, pentru 8 numere jucate aplicăm formula C₈⁶ = C₈² (combinări de n luate câte k = combinări de n luate câte n-k) 8 x 7/1 x 2 = 28 variante simple. Lot preț variantă în acest caz este de 28 x 7=196 RON.

Pe www.loto.ro ai disponibil un tabel cu numărul de variante câștigătoare, pe categorii, în funcție de totalul numerelor jucate și totalul numerelor câștigătoare dintre cele extrase.

Cât costă varianta la Loto 6 din 49

În funcție de numărul variantelor simple există mai multe posibilități. Eu în tabelul următor ți-am arătat cât costă 7, 8, 9, 10, 11, 12 și 13 nr.

N-am mers mai departe pentru că suma de bani investită ar fi prea mare și nu cred că sunt persoane care să joace asemenea sume.

Tip variantă

Număr variante simple

Cost bilet

7 numere

7

49,5 RON

8 numere

28

196,5 RON

9 numere

84

588,5 RON

10 numere

210

1470,5 RON

11 numere

462

3234,5 RON

12 numere

924

6468,5 RON

13 numere

1716

12.012,5 RON

Câte variante sunt la Loto 6 din 49

Numărul total de variante care există la Loto 6/49 este de 13.983.816.

Scheme reduse predefinite

Probabil ca ți-ai dat seama că șansele de câștig cresc direct proporțional cu numărul de nr jucate la Loto 6 din 49. Însă, cu cât totalul numerelor jucate este mai mare, cu atât costul biletului va fi mai mare.

Schemele reduse predefinite reușesc să facă un compromis între numărul de numere jucate și costul total, cu o scădere relativ mică a șanselor de câștig.

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă schemele reduse voi lua ca exemplu o variantă combinată cu 10 nr, care are un total de 210 variante simple, adică un preț de 1.470 RON.

În tabelul de mai jos poți observa că în cazul celor 10 numere jucate pe schema cod 49 prețul este incomparabil mai mic față de varianta combinată (15 variante x 7 RON = 105 RON), cu mențiunea că există riscul de a nu "cădea pe schemă" cum spun jucătorii, adică de a nu lua premiul aferent categoriei I chiar dacă ai ghicit toate cele 6 nr extrase.

Scheme reduse

Loteria Română are disponibile atât în agenții cât și online pe wwwlotoro broșuri în care găsești tabele cu scheme reduse loto desfășurate.

Exemplu:

Dacă din cele 10 numere jucate au fost extrase în ordine cronologică al doilea, al treilea, al cincilea, al șaptelea, al nouălea și al zecelea, intri pe tabelul aferent schemei jucate și verifici dacă în desfășurarea existentă găsești numerele 2, 3, 5, 7, 9 și 10.

În cazul în care aceste nr se găsesc pe același rând înseamnă că ai "căzut pe schemă", deci ai câștigat premiul cel mare.

În caz contrar, găsești tot în tabel numărul de variante câștigătoare la categoriile a II-a, a III-a și a IV-a.

Variantele combinate compuse

Variantele combinate compuse reprezintă una dintre tehnicile avansate ale jocului Loto 6/49.

Se poate juca prin combinația a 2 sau 3 variante combinate obișnuite, dar și prin combinația cu schemele reduse predefinite.

Un bilet cu o variantă combinată compusă se completează în felul următor: în fiecare dintre zonele de joc 1A și 1B se bifează mai puțin de 6 nr.

În zonele de joc 2A și 2B se menționează (marchează) câte dintre numerele bifate în zona 1 de joc să fie luate în calcul în fiecare variantă generată de terminalul loto.

O variantă combinată compusă trebuie să respecte la loto 6/49 următoarele reguli de joc:

  • variantele componente să fie situate în zone vecine pe biletul de joc (AxB sau BxC sau AxBxC);
  • suma numerelor bifate în zonele 2 de joc ale fiecărei variante componente să fie egală cu 6; nr bifate în zonele 1 să fie diferite;
  • totalul numerelor bifate în zona 1 de joc să fie mai mare decât numărul bifat în zona 2 de joc pentru fiecare din variantele componente.

Fiind o strategie avansată a jocului nu voi insista prea mult cu variantele combinate.

Jucătorii cu experiență cunosc deja că-n broșura oferită de Loteria Română se găsesc toate tabelele cu toate posibilitățile de formare a variantelor combinate compuse, numărul de variante simple în funcție de combinația folosită, codul schemelor și numărul de variante câștigătoare.

Combinații "Cap de pod"

Combinațiile "Cap de pod" reprezintă o derivație a variantelor combinate compuse.

Făcând o paralelă putem spune că un bilet jucat "Cap de pod" se aseamănă foarte mult cu un bilet la pariuri sportive, atunci când jucăm în sistem și alegem câteva meciuri în bază.

Prima și cea mai simplă combinație "Cap de pod" se joacă prin bifarea a 5 numere în zona de joc 1A (plus numărul 5 în zona de joc 2A) și restul de 44 de nr în zona de joc 1B (plus numărul 1 în zona de joc 2B).

Numărul total al variantelor este de 44, deoarece pentru a forma o variantă simplă de 6 numere luăm în calcul de fiecare dată cele 5 nr din "bază" și pe rând câte unul din cele 44 de numere rămase din totalul de 49.

În cazul în care dorești să joci mai mult de 5 nr va trebui să completezi și zona de joc 1C cu aceleași numere din zona 1A.

Trebuie să ții cont că și prețul biletului loto va crește considerabil, deoarece vorbim deja de combinări de 6 nr luate câte 5.

În tabelul de mai jos ai prezentat numărul de variante simple pentru combinațiile "Cap de pod" de până la 13 nr.

Această variantă de joc este mai puțin utilizată, fiind folosită de regulă de jucătorii care urmăresc cu mare atenție jocul Loto 6/49, unii preferând să mizeze pe cele mai frecvente numere extrase, alții pe cele mai norocoase numere personale.

Tabel cap de pod

Este o realitate faptul că jucând mai multe variante avem mai multe șanse de câștig.

Cu toate acestea inspirația de moment și norocul au o pondere foarte mare, deoarece multe din câștigurile de la categoria I au fost obținute pe bilete jucate cu o singură variantă simplă!

Întrebări frecvente

Mai departe, am ales să ofer răspunsuri la câteva întrebări puse de jucătorii cu mai puțină experiență pe subiectul acestui articol. Nu ar strica să le citești.

Care este cea mai bună schemă Loto 6/49?

Așa cum ai văzut mai sus, cele mai bune scheme sunt prezentate în acest articol. Cea mai bună dintre scheme la Loto 6 din 49 este aceea care îți asigură ție confortul financiar, care te reprezintă pe tine ca jucător. Doar tu poți alege, în funcție de preferințe!

Ce preț are un bilet Loto 6/49 cu 12 numere?

Pentru un bilet cu 12 numere la Loto 6 din 49 vei plăti în total 6468,5 RON.

Cât costă un bilet la Loto 6 din 49 cu 10 numere?

1470,5 RON este costul unui bilet cu 10 numere la Loto 6 din 49.

Ce preț are un bilet Loto 6 din 49 cu 7 numere?

Dacă pui 7 numere pe o variantă simplă, plătești 49.5 RON.

S-ar putea  te intereseze și: