Loto Italia Cagliari 5/90

Scris de ag2r22/01/2024

Una dintre cele mai interesante loterii din Italia este Cagliari 5/90. Se aseamănă foarte mult cu Bari 5/90, însă este un joc ușor diferit și vei observa din acest articol și particularitățile.

Mai mult, vei afla și câteva sfaturi care te pot ajuta să câștigi aici și îți prezint și strategii de joc pe care să le adopți pentru a avea mai multe bilete câștigătoare.

betano3

Joacă 5 bilete

pe LOTO fără risc

Rezultate Loto Italia Cagliari 5/90

20.07.2024
, ora 21:00
4 28 51 69 83
19.07.2024
, ora 21:00
21 45 76 86 89
18.07.2024
, ora 21:00
1 5 31 49 67
16.07.2024
, ora 21:00
12 17 50 60 84
13.07.2024
, ora 21:00
14 40 44 54 72
12.07.2024
, ora 21:00
17 23 31 38 42
11.07.2024
, ora 21:00
11 12 54 71 87
09.07.2024
, ora 21:00
15 17 40 62 90
06.07.2024
, ora 21:00
5 16 27 32 69
05.07.2024
, ora 21:00
23 34 37 65 89

Lottomatica Cagliari 5/90 - cum se joacă

italia cagliari 5 90 cum se joaca

Trebuie să știi că această loterie internațională din peninsula italică poate fi jucată și la casele de pariuri online, nu doar la agențiile stradale.

De fapt, este mult mai indicat să joci la o casă de pariuri online pentru că poți paria din confortul propriei locuințe sau de pe telefonul mobil, indiferent unde te-ai afla.

Cum se joacă Italia Lottomatica Cagliari 5/90? Păi așa cum îi spune și denumirea, într-o urnă se află 90 de bile și dintre acestea vor fi extrase numai 5 numere câștigătoare.

Este la fel ca la loteria noastră națională numai că aici sunt mai multe bile, se extrag 5 în loc de 6, dar și premiile sunt mai consistente.

De ce să joci la Lottomatica Cagliari 5/90?

Un prim argument este acela că aici poți câștiga și doar cu un singur număr.

Dacă joci la o loterie clasică, de exemplu la 6/49, vei avea nevoie de minim 3 numere pentru a câștiga și chiar și atunci, sumele câștigate sunt infime.

Pentru a plasa un bilet online la această loterie internațională, caut-o în oferta unei case de pariuri.

Vei observa că toate casele de pariuri care oferă jocuri de loterie au inclusă și Lottomatica Cagliari 5/90.

După ce ai găsit loteria, apasă pe numele ei din lista cu loterii internaționale și se va deschide o fereastră nouă, exact cum vezi în imaginea de mai sus.

Aici poți vedea toate cele 90 de numere pe care poți paria.

Acum va trebui să alegi numărul sau numerele pe care vrei să le joci și să le adaugi pe bilet.

Dacă ai introdus un singur număr, introdu miza și apasă pe butonul PARIAZĂ, iar biletul va fi plasat în câteva secunde.

Dacă ai jucat mai multe numere, înainte să apeși pe butonul PARIAZĂ va trebui să mai selectezi sistemul de joc pe care îl dorești.

Atenție! Dacă alegi sisteme complexe vei observa că și miza totală se mărește.

Casele de pariuri online au conștientizat cât de imporante sunt statisticile la jocul de loterie și tocmai de aceea au ales să implementeze statistici în timp real pe site.

Vei observa chiar în partea de sus a paginii Lottomatica 5/90 sau, la unele case de pariuri, în partea stângă a ecranului, mai multe categorii de statistici pe numere: numere calde, numere reci, perechi frecvente, perechi consecutive frecvente, trio-uri frecvente etc.

Apasă pe oricare dintre aceste categorii și vor fi afișate instant numerele din categoria respectivă.

Poți să adaugi direct pe biletul de joc un număr cald sau, dimpotrivă, un număr rece, spre exemplu, fără să mai fii nevoit să pierzi timp făcându-ți propriile statistici pe numere.

Când au loc extragerile Lottomatica Cagliari 5/90

La fel ca și în cazul celorlalte loterii de tipul Italia 5/90 și la aceasta avem programate 4 extrageri în fiecare săptămână. Zilele în care se desfășoară extrageri aici sunt marți, joi, vineri și sâmbătă. 

Poate că zilele în care au loc extragerile sunt alese puțin ciudat de către organizatori, însă vestea bună este că ora la care sunt programate rundele este una prietenoasă cu jucători români. Fiecare rundă se desfășoară la orele 21.00.

Având în vedere că în zilele de luni, miercuri și duminică nu au loc extrageri la Lottomatica Cagliari 5/90, ai timp suficient în aceste zile să faci analizele proprii pe ultimele extrageri și bilete jucate și să îți pregătești biletele pentru următoarea rundă.

Trebuie să mai știi că poți să plasezi biletele cu până la maxim 5 minute înainte de fiecare extragere. Așadar poți să joci în ziua programată pentru extragere până cel târziu la orele 20.55.

Sfaturi și strategii de câștig la Lottomatica Cagliari 5/90

Oricare loterie, fie că ne referim la jocul clasic de loterie fie la loteriile internaționale din mediul online se bazează în primul rând pe noroc și inspirație.

Cu toate acestea, teoria probabilităților și statisticile au un impact destul de semnificativ în jocul de loterie. Îți prezint în continuare câteva sfaturi și strategii de joc pe care dacă le vei aplica vei avea șanse mai mari să câștigi.

Sfaturi generale pentru jocul de loterie

Joacă diversificat

Jucătorii clasici de loterie preferă să joace mize mici și numere mai multe, sperând că vor da lovitura.

Nu spun că este un tipar de joc greșit, însă ai putea să variezi jocul și să alegi și mize ceva mai mari ca să pariezi pe 1-2 numere.

Cota este una destul de bună chiar la un singur număr câștigător, astfel că te poți declara mulțumit.

Tot astfel, încearcă să nu joci mereu aceleași numere, desigur asta dacă nu cumva aplici una dintre strategiile bazate pe progresii aritmetice descrise mai jos.

Nu juca haotic

Există mulți jucători care joacă pe numere alese aleatoriu și încearcă sume mari de bani, sperând că se vor îmbogăți rapid.

Nu uita că statistica joacă un rol foarte important aici la loteriile internaționale. Analizează rezultatele precedentelor extrageri pentru a-ți lua repere privind anumite tipare, spre exemplu numerele care au ieșit cel mai des, numere care nu au ieșit deloc, perechi frecvente.

De asemenea, poți observa că în anumite perioade sunt extrase preponderent numere impare iar în altele ies mai des numerele pare.

Toate aceste informații te pot ajuta să pariezi în cunoștință de cauză și astfel, cel puțin la nivel teoretic, ai șanse mai mari de reușită decât un jucător care mizează pur la întâmplare.

Joacă responsabil

La orice joc de noroc ai juca, nu trebuie să cheltui mai mult de 10-15% din veniturile tale lunare.

Este o regulă generală pentru absolut orice joc, inclusiv cel de loterie internațională. Privește loteria ca pe o modalitate de relaxare și amuzament și nu ca pe un mijloc de îmbogățire.

Acest lucru merge mână în mână cu o altă regulă, nu juca sume mari pentru că riști să epuizezi rapid balanța.

Nu juca la fiecare rundă

Trebuie să începem aici cu o excepție. dacă nu joci folosind una dintre strategiile bazate pe o progresie matematică pe care le vezi mai jos, atunci chiar nu are rost să joci la toate rundele.

Nu ar fi rău să mai iei din când în când o pauză și să faci niște analize pe biletele jucate de tine și numerele extrase. Poți observa singur anumite tipare de care sigur vei dori să scapi.

Strategii pentru jocul de Lottomatica Cagliari 5/90

Dacă până acum ți-am prezentat câteva sfaturi generale care te vor ajuta în jocul de loterie, în continuare îți propun câteva strategii bazate pe concepte matematice.

Aceste strategii se dovedesc a fi eficiente însă au inconvenientele lor și o să îți prezint și avantajele dar și dezavantajele fiecărei strategii.

Martingale

Strategia Martingale a fost dezvoltată de matematicianul care îi poartă numele. Este o strategie bazată pe progresie matematică pozitivă.

Pentru a maximiza potențialul de reușită al acestei strategii este absolut necesar să joci doar pentru un singur număr câștigător.

De ce? Pentru că dacă joci la 2 sau mai multe numere câștigătoare atunci șansele să nimerești cât mai repede un bilet scad cu atât mai mult, iar strategia Martingale define ineficientă.

Vei începe cu un număr pe bilet la această lottomatica și vei juca același număr unic pe fiecare bilet în parte, la fiecare extragere, până în momentul în care numărul ales de tine este câștigător.

Miza începe cu 1 unitate. Aici o unitate poate fi ce sumă dorești tu, plecâmnd de la miza minimă de 1 leu, în funcție de bugetul de care dispui.

Vei începe așadar cu numărul ales de tine și joci miza de 1 unitate pe primul bilet. După fiecare bilet pierdut, vei juca fixa același număr dar vei dubla miza. 

Ca un sfat, în alegerea numărului, nu ar fi rău să ții cont de statistici.

Spre exemplu, poți opta pentru un număr cald, în ideea că acel număr a fost ales de mai multe ori în ultimele 30 de extrageri și s-ar putea să fie din nou câștigător. Dimpotrivă, poți opta și pentru un număr rece, mergând pe ipoteza că dacă nu a mai fost extras de foarte mult timp, este doar o chestiune de runde până când își va face din nou apariția pe ecran.

La un moment dat, numărul ales de tine și jucat folosind această strategie va fi câștigător. În acel punct, tu vei fi pe profit, indiferent de câte bilete pierdute consecutive ai avut până la acel moment.

Pentru a avea succes însă strategia Martingale, ai nevoie de o balanță foarte mare.

În primul rând trebuie să te gândești că la al 10-lea pas, miza pe care o vei juca va fi de 512 unități.

Chiar și plecând de la o miză minimă de 1 unitate cu această strategie, la al 10-lea bilet vei avea 512 lei miza, o miză pe care nu mulți jucători și-o permit.

Tocmai de aceea consider că această strategie Martingale este ideală doar dacă ai o bancă destul de mare și poți susține o serie de 10-15 bilete la rând și tot să îți permiți să continui.

Fibonacci

O alternativă la Martingale este strategia Fibonacci, dezvoltată tot de un matematician al cărui nume îl poartă.

Această strategie se aseamănă cu precedenta din foarte multe puncte de vedere și este perfectă pentru Lottomatica 5/90 Cagliari.

Elementul de diferență este că la Fibonacci nu vei dubla miza după fiecare bilet pierdut, ci vei urmări o altă progresie. 

Ceea ce este similar însă cu Martingale este că vei juca tot un singur număr pe bilet, același număr pe fiecare bilet.

Mai trebuie să știi că este absolut esențial să joci la fiecare rundă, să nu ratezi vreo extragere.

De ce?

Să presupunem că ai o serie de 7-8 bilete la rând pierdute și omiți să joci la următoarea extragere și fix în acea rundă este ales numărul jucat de tine. Asta înseamnă că ai irosit degeaba toți pașii până în acel punct și va trebui să începi din nou strategia cu miza de 1 unitate.

Scriam mai sus că spre deosebire de Martingale, aici mizele progresează altfel. Miza actuală este formată din suma precedentelor două mize plasate.

Un exemplu de mize de pariere exprimate în unități și folosind progresia Fibonacci arată astfel: 1u, 1u, 2u, 3u, 5u, 8u, 13u, 21u etc.

Și aici, ca și la strategia precedentă, în momenul în care numărul ales de tine este extras, indiferent câte bilete pierdute ai avut până în acel moment, tot vei fi pe profit.

Un alt mare avantaj este că această strategie îți expune ceva mai puțin balanța. Prin comparație, al 5-lea pas folosind strategia Martingale presupune o miză de 16 unități, în timp ce al 5-lea pas jucat folosind strategia Fibonaaci va necesita o miză de doar 5 unități.

Este indiscutabil așadar faptul că Fibonacci este o strategie bazată pe progresie matematică recomandată mai degrabă jucătorilor cu buget relativ redus pentru că îți epuizează mai puțin și mai lent balanța.

Numere pare vs numere impare

Ultima strategie pe care vreau să ți-o prezint la Lottomatica Cagliari 5/90 nu este una bazată pe progresia aritmetică însă are la bază tot un calcul matematic, cel al probabilităților.

După cum ai observat, la acest joc de loterie avem 90 de bile care pot fi extrase. 

Dacă alegi spre exemplu să mizezi pe biletul de joc doar pe numere impare sau, dimpotrivă, doar pe numere pare, din start ai eliminat o plajă de 50% dintre numerele vizate de extragere.

Evident că nu vor fi extrase numai numere pare sau doar numere impare în următoarea rundă de Lottomatica Cagliari 5/90, însă și dacă iese doar un singur număr sau, și mai bine, 2, atunci tot te poți declara mai mult decât mulțumit pentru că ai obținut un profit consistent.

Această strategie este una potrivită pe termen mediu și lung însă are un grad de randament mult inferior față de precedentele două.

Însă, un avantaj major pe care îl ai aici este că îți poți crea o progresie aritmetică personalizată.

Spre exemplu, poți juca 5 numere impare pe bilet și să decizi că vei juca 5 bilete pe aceleași numere cu o miză de 1 unitate fiecare.

Dacă aceste bilete nu ies și observă că ies preponderent numere pare, poți trece de partea cealaltă a baricadei și să alegi 5 numere pare pe bilet și să joci 2 unități pe următoarele 5 bilete și tot așa.

Cum spuneam, șansele de reușită sunt ceva mai mici aici însă nici balanța ta nu se va epuiza într-atât de repede precum la strategia Martingale, spre exemplu.

Statistici și rezultate Lottomatica Cagliari 5/90 Italia

Să presupunem că ai plsat un bilet la Lottomatica Cagliari 5/90 loto și vrei să afli ce numere au fost extrase în runda în care ai jucat. Atunci tot ce trebuie să faci este să intri pe https://ro.betano.com/loto/. Acolo selectează din lista de loterii Italia Cagliari 5/90.

Apoi dă click în partea dreaptă a ecranului telefonului și apasă pe Istoric Pariuri și Rezultate.

În acest moment îți va fi afișat istoricul extragerilor la această loterie Lottomatica Cagliari 5/90. Selectează ziua pentru care vrei să vezi rezultatul extragerii și va fi afișată lista cu numerele câștigătoare instant.

italia cagliari 5 90 rezultate

Poți observa pe pagina principală a loteriei Lottomatica 5/90 Cagliari faptul că există un meniu în partea de sus a ecranului sau, în unele cazuri, în partea lateral-stânga unde vezi mai multe categorii de rubrici cu statistici pe numere. 

Aici poți adăuga direct pe biletul de joc numerele calde (acelea care au fost extrase mai des în ultimele runde), numerele reci (adică acelea cu apariții mai rare în ultima lună), perechile frecvente, perechile consecutive frecvente sau trio-urile frecvente.

Poți efectiv să dai click pe o categorie dintre acestea enumerate și vei vedea numerele care aparțin acelei categorii și pe care le poți adăuga direct pe biletul de joc la Lottomatica 5/90.

Top case de pariuri unde poți paria pe Lottomatica Cagliari 5/90

Toate casele de pariuri cu loto au în ofertă și această loterie internațională.

În tabelul de mai jos vei vedea detaliate cotele pentru fiecare număr câștigător și pentru fiecare scenariu de câștig oferit de casele de pariuri recomandate.

cote italia cagliari 5 90 2024

Pentru fiecare casă de pariuri am scos în evidență unde găsești cotele cele mai bune.

Spre exemplu, dacă vrei să joci la 1 singur număr, poți juca la orice casă dorești pentru că vei găsi cote identice, după cum vezi și în tabelul de mai sus.

Dacă joci la 2 numere, atunci ar fi indicat să te orientezi spre Betano, Winboss sau Las Vegas, pentru că oferă cote mai bune. Lucrurile stau la fel și dacă ne referim la 3 sau 4 numere câștigătoare.

Dacă la 1-2 numere diferențele nu sunt notabile, lucrurile se schimbă în cazul în care vrei să dai lovitura.

De exemplu cu 1 RON mizat la Superbet pe 4 numere vei avea câștig 200.000 de lei, în timp ce la Betano, Winboss sau Las Vegas ai o sumă de 230.000 de lei.

Prin urmare, poți obține cu 30.000 de lei mai mult doar din diferența de cote, adică dacă joci la casa de pariuri care oferă cota cea mai bună pentru tine.

Însă după cum observi în tabel, doar la Superbet poți paria pe 5 numere la această loterie. Un pariu de 1 RON cu 5 numere câștigătoare îți va aduce în cont nu mai puțin de 1.000.000 de lei.

Poți să joci la Loto Cagliari 5/90 Italia cu mize începând de la numai 1 RON, atât pe desktop, cât și din aplicațiile operatorilor.

Întrebări frecvente

Când au loc extragerile la Lottomatica Caglari 5/90 Italia?

Această loterie internațională are extrageri în zilele de marți, joi, vineri și sâmbătă.

Avem un program destul de ciudat al extragerilor, însă partea bună este că ora de extrageri este una convenabilă pentru jucătorii români, 21.00. Faptul că avem extrageri și joi și sămbătă este un lucru ușor ciudat.

Poți să plasezi biletele cu cel puțin 5 minute înainte de extragere, adică până la ora 20.55. Totuși, ai timp suficient toată ziua pentru a-ți pregăti biletele.

Faptul că sunt zile de pauză între extrageri îți oferă ceva timp suplimentar pentru a-ți face propriile analize pentru următoarele bilete pe care le vei juca.

Unde pot vedea rezultatele extragerilor?

Dacă vrei să vezi rezultatele extragerilor precedente, și implicit statusul biletelor tale atunci ai mai multe modalități prin care poți face asta.

Intră în meniul de REZULTATE al casei de pariuri unde ai jucat biletul pe această loterie, apoi selectează Cagliari 5/90 din listă, iar mai apoi ziua când a avut loc extragerea și îți vor fi afișate imediat rezultatele pentru ziua respectivă.

O altă metodă prin care poți verifica statusul biletului tău este să accesezi meniul BILETE din partea de jos a ecranului.

Acolo va trebui să selectezi submeniul LOTO și îți vor fi afișate biletele jucate la această loterie, inclusiv statusul lor, adică pierdut sau câștigător.

Însă cea mai rapidă metodă este să instalezi aplicația de mobil a casei de pariuri la care ai plasat biletul.

Apoi, poți seta să fii notificat imediat ce biletul tău este validat și la 2-3 minute după ce are loc extragerea vei primi o notificare push pe telefon cu statusul biletului tău.

Poți face și setări avansate pentru a fi notificat doar cu privire la biletele câștigătoare, de exemplu.

Ce strategii să joc pentru a-mi mări șansele de câștig?

De principiu, te invităm să urmezi sfaturile generale de joc explicate mai sus în acest articol și totodată să aplici una dintre strategiile prezentate aici.

Nu orice strategie este potrivită pentru tine pentru că fiecare are avantaje și dezavantaje.

Studiază cu atenție toate strategiile prezentate, Martingale, Fibonacci sau cea bazată pe numerele pare vs numerele impare. Alege-o apoi cea potrivită stilului dar poate mai important, bugetului tău de joc.

Unde să joc bilete la Lottomatica Italia Cagliari 5/90?

Toate casele de pariuri online care au în ofertă și jocuri tip loterie internațională au și această loterie italiană foarte populară la nivel european.

Așa cum ai văzut însă, există diferențe de cote care în anumite cazuri pot ajunge și la valori de 30.000. Alege mereu casa de pariuri care oferă cota de pariuri cea mai bună pentru scenariul de joc.

Spre exemplu, dacă joci 2 numere pe bilet, alege casa de pariuri care oferă cota cea mai bună la 2 numere câștigătoare.

La fel stau lucrurile și la 4 numere câștigătoare.

Sigur nu vrei să pierzi cel puțin 30.000 de lei doar din diferența de cote și pentru faptul că nu ai ales casa de pariuri care oferă cota de top pentru biletul plasat de tine.

S-ar putea  te intereseze și: