Loto Italia Firenze 5/90

Scris de ag2r23/01/2024

O altă loterie internațională care vine din Italia este Firenze 5/90. Această loterie este foarte apreciată în țara de origine însă observ că a început să câștige popularitate și în România, îndeosebi datorită cotelor foarte bune la câștig. În acest articol ai nu doar o recenzie detaliată a loteriei, ci și un tutorial despre cum poți juca bilete și cum ar trebui să joci pentru a avea mai mult succes pe termen mediu și lung.

betano3

Joacă 5 bilete

pe LOTO fără risc

Rezultate Loto Italia Firenze 5/90

12.07.2024
, ora 21:00
7 54 63 64 65
11.07.2024
, ora 21:00
20 26 38 61 73
09.07.2024
, ora 21:00
5 19 28 62 84
06.07.2024
, ora 21:00
31 52 53 54 78
05.07.2024
, ora 21:00
19 31 65 84 86
04.07.2024
, ora 21:00
45 51 56 71 76
02.07.2024
, ora 21:00
37 64 67 81 83
29.06.2024
, ora 21:00
14 25 29 46 79
28.06.2024
, ora 21:00
2 4 38 52 71
27.06.2024
, ora 21:00
18 28 62 70 80

Loto Italia Firenze 5/90 - cum se joacă

italia firenze 5 90 cum se joaca

Dacă vrei să joci la Loto Italia Firenze 5/90, alege o casă de pariuri care oferă și jocuri de loterie. Îți recomand ca mai înainte de asta să analizezi puțin cotele oferite de casele de pariuri pentru toate scenariile de câștig și să alegi casa de pariuri care oferă cele mai bune cote pentru tipul de bilet jucat de tine.

După aceea, intră în meniul de loto și de acolo selectează țara-Italia și apoi loterie Firenze 5/90. La unele case de pariuri ai și opțiunea de a căuta direct în search bar, acolo unde poți scrie direct numele loteriei și se va deschide.

După ce ai găsit loteria aceasta, apasă pe butonul cu numele ei și se va deschide într-o fereastră nouă meniul principal. Vei vedea în primul rând cele 90 de numere pe care le poți juca aici.

Acum va trebui să adaugi numerele pe biletul de joc. Pentru a face asta, apasă efectiv pe numărul sau numerele pe care vrei să le joci și vei vedea că acestea apar instant pe biletul de joc.

Când ai terminat de adăugat numerele, mai trebuie să alegi și sistemul de joc pe care îl dorești (dacă ai jucat un singur număr nu mai ai ce sistem să alegi). 

Apoi tot ce rămâne de făcut este să introduci miza pe care o dorești și apeși pe butonul PARIAZĂ, iar biletul este procesat instant. Atenție! Dacă vei alege să joci bilete în tip sistem cu selecții multiple, miza va fi și ea mai mare pentru că practic plasezi mai multe bilete cu mai multe scenarii posibile de câștig.

Vei observa tot în fereastra principală a loteriei și acele rubrici statistice. Poți apăsa pe una dintre aceste categorii de statistici pentru a adăuga direct pe biletul de joc un număr din acea categorie (de ex un număr cald, un număr rece etc). Acest lucru te ajută foarte mult pentru că nu va mai trebui să pierzi timp făcându-ți propriile analize pe statistici și apoi să adaugi numerele manual pe biletul de joc, ai posibilitatea să adaugi numere din anumite categorii de statistici direct pe biletul de joc.

Este foarte simplu să joci un bilet la această loterie internațională, după cum observi. Dacă vrei însă să adopți anumite strategii de pariere, citește în continuare articolul și vezi cum strategiile bazate pe progresii aritmetice te pot ajuta să câștigi la loto.

Când au loc extragerile la Italia Firenze 5/90 loto

Loteriile internaționale din Italia au aproximativ același program toate. Și aici, ca și la precedentele loterii pe care ți le-am prezentat, avem programate 4 runde de extrageri în fiecare săptămână. Acestea au loc în fiecare zi de marți, joi, vineri și sâmbătă.

Este de apreciat că avem o rundă programată marți și joi, însă ar fi fost mult mai bine să avem și o extragere duminică seara la Lottomatica Firenze 5/90.

Însă, trebuie să remarcăm faptul că extragerile sunt programate la orele 21.00, o oră perfectă pentru jucătorii de loterie din România. Dacă joci online, poți să plasezi biletul până la orele 20.55. 

Este o oră foarte bună pentru că ai timp toată ziua să îți faci analizele și să îți pregătești biletele pentru extragerea de seară.

Sfaturi și strategii de câștig la Lottomatica Firenze 5/90

Dacă vrei să te joci la Lottomatica 5/90 Firenze, atunci ar fi indicat să ții cont de sfaturile și strategiile expuse mai jos. Acestea nu sunt garanții pentru a obține un câștig, ci mai degrabă recomandări, însă dacă vei alege să îți disciplinezi jocul atunci vei avea câștiguri mai mari pe termen mediu și lung.

Sfaturi generale pentru a câștiga la Lottomatica 5/90 Firenze

Nu juca la recuperare - jocurile de noroc în general și loteria, în mod special, sunt incompatibile cu jocul la recuperare. Dacă ai pierdut mai multe bilete pe loterie nu juca sume mai mari și numere mai multe pentru a-ți acoperi pierderea pentru că, în majoritatea cazurilor, nu vei face decât să pierzi și mai mult. Stabilește un buget de 10-15% din veniturile lunare pentru jocul de loterie și încearcă să nu depășești acest buget. Joacă responsabil și nu uita că loteria are ca scop relaxarea și distracția și nu trebuie să o privește ca pe un mijloc de îmbogățire rapidă.

Variază stilul de joc - cei mai mulți jucători de loterie, atât loteria clasică dar și cea internațională preferă să joace aceleași 5-6 numere preferate pe biletul de joc și merg mereu cu aceleași numere. Nu este neapărat o idee greșită însă ar fi preferabil să încerci să mai alternezi puțin stilul de joc, adică să joci și mai multe numere și să încerci și alte combinații. Spre exemplu, joacă doar numere impare pe un bilet și apoi încearcă doar numere pare pe altul. Mai bine să obții câștiguri ceva mai mici dar mai frecvent decât să joci la jackpot și să nu câștigi marele premiu niciodată.

Nu juca la fiecare extragere - în cazul în care nu urmezi una dintre strategiile bazate pe progresii aritmetice prezentate mai jos, atunci chiar nu este cazul să joci la fiecare rundă. Poți să mai sari câte 2-3 runde și în acest timp să vezi ce numere au ieșit atunci dar și în rundele precedente pe o perioadă mai lungă. Fă analize și încearcă să schimbi ceva pentru rundele viitoare. Nu uita că loteria este un joc bazat pe probabilități iar statisticile sunt importante aici.

Urmează o strategie de pariere - există mai multe strategii de joc, unele dintre ele validate matematic, altele mai puțin. Îți prezint în continuare câteva strategii prin care poți câștiga la Lottomatica Firenze 5/90, însă ține cont de faptul că fiecare dintre ele are anumite particularități și minusuri și trebuie să decizi singur care este cea mai potrivită bugetului și stilului tău de joc.

Strategii pentru a juca la Lottomatica Firenze 5/90

Aceste 3 strategii pe care le vezi mai jos la Lottomatica au ca suport progresii matematice validate din punct de vedere teoretic. Asta înseamnă că strategiile îți garantează câștigul. Bun, și atunci de ce nu câștigă toată lumea la Lottomatica 5/90? Pentru că fiecare strategie are minusurile ei și nu sunt mulți jucători care să își poată permite să le joace fără restricții.

Martingale

Prima strategie pe care ți-o prezint pentru Lottomatica 5/90 este Martingale și a fost dezvoltată de matematicianul cu același nume.

Strategie are la bază un concept simplu, plasarea aceluiași pronostic (în cazul loteriei, aceluiași număr) pe bilet și dublarea mizelor până la obținerea profitului.

Pentru a juca această loterie, alege un număr și vei juca doar acel număr pe fiecare bilet și la fiecare extragere, până în momentul în care numărul ales de tine va fi câștigător.

Vei începe cu miza de 1 unitate. O unitate poate avea orice valoare dorești, începând de la miza minimă de 1 leu pe bilet, în funcție de bugetul de pariere al fiecăruia.

Joci așadar primul bilet cu 1 număr și miza 1 unitate. Dacă este pierdut, vei continua și vei juca același număr pe miza 2 unități și vei continua în același ritm cu dublarea mizelor pe același număr până când vei câștiga.

În momentul în care numărul pe care l-ai jucat folosind strategia Martingale este extras din urnă, atunci ai realizat un profit destul de bun, în condițiile în care la majoritatea caselor de pariuri ai o cotă de 17.00 pentru doar un singur număr câștigător.

Principalul inconvenient al acestei strategii este acela că trebuie să ai o bancă foarte mare de pariere. Ai nevoie de o balanță care să poată susține un minim de 10-15 bilete și să poți să mai continui seria.

Prin urmare, strategia Martingale îți epuizează foarte repede balanța. Un calcul sumar reflectă faptul că la al 10-lea pas de pariere deja miza este de 512 unități. Chiar și dacă pornești de la miza minimă de doar 1 leu, rezultă că după 9 bilete pierdute vei fi nevoit să joci 512 lei pe al 10-lea, o sumă care nu este tocmai accesibilă pentru toți.

Strategia aceasta este validată matematic, adică poți obține profit în mod garantat. Însă profitul îl vei realiza numai dacă ai un bilet câștigător și dacă îți permiți să susții o serie lungă de bilete pierdute.

Fibonacci

O a doua strategie bazată pe progresie aritmetică pe care ți-o propun pentru a o juca la Lottomatica 5/90 este Fibonacci. Și aici avem tot un model pozitiv de progresie, adică mizele urcă urmând un anumit tipar.

Spre deosebire de Martingale, acolo unde mizele se dublează la fiecare bilet pierdut, aici vei urma o altă progresie.

Trebuie precizat că vei juca la fel, tot un singur număr pe bilet și vei juca mereu același bilet cu același număr până în momentul în care câștigi.

Miza biletului actual este formată din suma mizelor precedentelor două bilete. Un exemplu de șir de mize care urmează progresia Fibonacci, exprimat în unități arată așa: 1u, 1u, 2u, 3u, 5u, 8u, 13u, 21u etc.

Este absolut esențial să joci un singur număr pe bilet pentru că așa ai șanse să câștigi mai repede. Dacă joci la 2 sau mai multe numere atunci îți va fi aproape imposibil să aplici această strategie pe termen lung. 

O altă recomandare aici la Fibonacci este să fii consecvent, adică să joci la fiecare extragere, și îți voi explica și de ce. Să presupunem că omiți să joci la o extragere, deși până în acel punct ai plasat mai multe bilete pe același număr la Lottomatica Firenze 5/90 și toate au fost pierdute. Dacă fix în runda în care nu joci a fost extras numărul ales de tine, atunci ai irosit degeaba toți pașii de pariere precedenți și ești nevoit să începi din nou această strategie.

Ca o recomandare personală, în momentul în care alegi un număr pentru a aplica această strategie la Lottomatica 5/90, te poți orienta spre rubrica de statistici și poți juca, de exemplu un număr cald, având în vedere că acesta a mai fost extras și sunt șanse destul de mari să iasă din nou. Deopotrivă, poți juca un număr rece, mergând pe premisa că dacă acest număr nu a mai fost extras de mai mult timp, nu mai durează mult până va fi câștigător.

Avantajul acestei strategii față de Martingale este acela că îți expune ceva mai puțin balanța. După cum observi, progresia mizelor nu crește într-un ritm la fel de accelarat. Prin comparație, la Martingale, la al 5-lea pas de pariere vei avea o miză formată din 16 unități, în timp ce folosind strategia Fibonacci, al 5-lea bilet plasat are o miză de doar 5 unități.

D'Alembert

O altă strategie interesantă pe care ți-o recomand pentru a fi aplicată la Lottomatica Firenze 5/90 este D'Alembert. 

Aici vei avea o miză fixă plus o unitate variabilă din miză, X. Îți recomand ca această unitate variabilă să fie undeva la 15-20% din miza inițial stabilită.

De fiecare dată când ai un bilet câștigător la Lottomatica 5/90, vei proceda la scăderea din miza biletului următor a sumei X, procent din miză.

Dacă ai un bilet necâștigător, vei adăuga această variabilă la suma inițială.

Lucurile stau în mare parte similar cu precedentele două strategii, vei juca tot două numere și vei juca în mod constant, însă avantajul acestei strategii este că îți expune balanța mai puțin.

Trebuie menționat că dintre toate aceste 3 strategii bazate pe progresie aritmetică pozitivă, aceasta îți epuizează cel mai lent balanța pentru că mizele cresc mult mai puțin accelerat. Prin urmare, este o strategie recomandată în mod special celor care au un buget mai mic de pariuri pentru jocurile de loterie Lottomatica 5/90.

Statistici și rezultate Lottomatica Firenze 5/90

După ce ai plasat biletul la loto Firenze 5/90, imediat după extragere vei dori să vezi ce numere au fost câștigătoare. Pentru asta, trebuie să intri pe  https://ro.betano.com/loto/. Apoi, odată intrat pe site, caută Lottomatica Firenze 5/90

După aceea, apasă pe butonul Istoric Pariuri și Rezultate din partea superioară a ecranului. Selectezi data la care vrei să vezi rezultatele extragerii și imediat apar pe ecran numerele câștigătoare din ziua respectivă.

italia firenze 5 90 rezultate

Casele de pariuri online cu loterii oferă acum și statistici actualizate în timp real. Vei putea să vezi numerele calde (adică acelea care au fost extrase des în ultimele 30 de runde), numerele reci (cu apariții puține sau care nu au fost extrase deloc chiar), perechi frecvente, perechi consecutive frecvente etc.

Aceste statistici te ajută foarte mult pentru că nu trebuie să mai cauți rezultatele extragerilor și apoi să îți faci singur statisticile pe numere, ci le ai actualizate în timp real după fiecare rundă. Mai mult decât atât, poți adăuga direct pe biletul de joc numere din categoria respectivă de statistici.

Spre exemplu, dacă dorești să joci pe numere reci, apasă pe această categorie și vei adăuga direct pe biletul de joc numere care au fost extrase foarte rar sau chiar deloc.

Top case de pariuri unde poți paria pe Lottomatica Italia Firenze 5/90

Toate casele de pariuri cu loto au disponibilă această loterie online. Cotele oferite de agențiile de pariuri recomandate la care se poate juca pe Lottomatica Firenze 5/90 le poți vedea în tabelul de mai jos. 

cote italia firenze 5 90 2024

După cum vezi în tabelul de mai sus, avem cote foarte bune la câștigla Lottomatica Firenze 5/90 Italia.

La 1 singur număr câștigător nu există diferențe de cote, astfel că poți adopta strategiile bazate pe progresii aritmetice explicate mai sus la orice casă de pariuri dorești.

În schimb, la 2 numere, 3 numere și la 4 numere câștigătoare la Lottomatica, Betano, Winboss și Las Vegas oferă cote mai bune decât Superbet și Fortuna. Spre exemplu, în scenariul câștigului cu 4 numere puse pe, vei avea o cotă cu 30.000 mai mare doar dacă joci la casa de pariuri recomandată. Spre exemplu, dacă ai ales să joci la  Betano sau Las Vegas și ai prins 4 numere pe un bilet jucat cu miza minimă, ai luat 30.000 de lei în plus doar din diferența de cote.

Tocmai de aceea este foarte important să joci mereu la casa de pariuri care oferă cota cea mai bună pentru tipul de bilet pe care vrei să îl joci. Consultă tabelul de mai sus și alege inspirat!

Dar Superbet este singura casă de pariuri ce îți oferă șansa să pui 5 numere pe bilete, iar dacă norocul îți surâde și biletul este câștigător, ai prins o cotă de 1.000.000.

Poți să joci la Lottomatica Firenze 5/90 din Italia cu mize începând de la numai 1 RON, atât pe desktop, cât și din aplicațiile operatorilor.

Întrebări frecvente

Când au loc extragerile la Lottomatica Firenze 5/90?

Și la această loterie avem programul standard de la loto Italia 5/90. Așadar, vom avea jocuri la Firenze 5/90 în fiecare zi de marți, joi, vineri și sâmbătă. Este puțin greu de înțeles de ce organizatorii au optat pentru extrageri în ziua de joi și nu avem o rundă și duminică.

Programul este unul destul de neobișnuit însă avem o veste bună, extragerile sunt programate seara la orele 21.00. Dacă vrei să joci la o casă de pariuri online, este bine să știi că vei putea plasa biletul la Firenze 5/90 loto Italia până cel târziu la orele 20.55.

Ai timp suficient toată ziua sau în zilele dintre extrageri pentru a-ți face propriile analize cu privire la rezultatele ultimelor extrageri și să îți pregătești biletele de joc cu numerele preferate pentru următoarele runde.

Ce strategii să folosesc pentru a avea șanse mai mari de câștig?

Există mai multe strategii pe care le-ai putea folosi la această loterie pentru a-ți mări șansele de câștig. Ai la îndemână strategiile bazate pe progresii aritmetice și dacă ai un buget mai consistent pentru pariuri, poți opta pentru Martingale sau Fibonacci. 

În cazul în care nu au foarte mulți bani dar vrei totuși să încerci o strategie bazată pe progresie matematică, atunci îți recomand D'Alembert, pentru că miza aici va crește într-un ritm mai puțin accelerat.

Dacă nu vrei să joci aceste strategii poți încerca să îți personalizezi o tehnică bazată tot pe progresie aritmetică. Spre exemplu, să spunem că joci un bilet pe 2 numere. Poți alege ca primele 5 bilete pe aceleași numere să le joci folosind miza de 1 unitate, iar apoi următoarele 5 cu 2 unități și tot așa.

Cum pot verifica dacă am un bilet câștigător?

Dacă vrei să afli statusul biletului tău, intră pe site-ul casei de pariuri unde ai jucat. Acolo ar trebui să ai o rubrică BILETE unde poți vedea toate biletele jucate, inclusiv cele la loterie. 

Mult mai simplu și mai rapid este să instalezi aplicația casei de pariuri unde joci la loterie. Apoi, intră în aplicație și poți seta aici să fii notificat instant cu privire la statusul biletelor jucate. Poți, de asemenea, să optezi să fii notificat doar cu privire la biletele câștigătoare.

Dacă vrei să verifici ce numere au fost extrase la loteria italiană Firenze 5/90 la un moment dat, intră în meniul REZULTATE. Aici, alege ziua pentru care vrei să vezi rezultatele extragerii și selectează această loterie.

Care este casa de pariuri recomandată pentru a juca bilete la Lottomatica Firenze 5/90?

Ai chiar aici pe pagină, ceva mai sus, un tabel cu 3 case de pariuri recomandate pentru a plasa bilete pe loteria italiană.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la cota oferită pentru diferitele scenarii de câștig și să alegi să plasezi biletul la acea casă de pariuri care oferă cota cea mai bună pentru biletul jucat de tine. Spre exemplu, la 4 numere câștigătoare, există o diferență de cote de 30.000.

Dacă nu ești atent și joci la o casă de pariuri care oferă o cotă mai mică, poți pierde 30.000 de lei calculat la o miză minimă pe bilet doar din diferența de cote.

Prin urmare, alege mereu casa de pariuri care oferă cote de top și te invit să consulți tabelul postat mai sus!

S-ar putea  te intereseze și: