Loto Italia Roma 5/90

Scris de ag2r22/01/2024

Loteriile regionale italiene sunt apreciate în peninsulă și atrag din ce în ce mai mult atenția jucătorilor români. Acum ai posibilitatea să plasezi bilete la Italia Roma 5/90 chiar la casele de pariuri online din România. În acest articol vei descoperi în detaliu loteria romană, vei afla ce strategii și tehnici de pariere poți adopta pentru a-ți mări șansele de câștig dar și casele de pariuri recomandate la care îți recomandăm să joci biletele.

betano3

Joacă 5 bilete

pe LOTO fără risc

Rezultate Loto Italia Roma 5/90

12.07.2024
, ora 21:00
2 14 35 69 77
11.07.2024
, ora 21:00
6 35 38 41 72
09.07.2024
, ora 21:00
11 23 39 67 79
06.07.2024
, ora 21:00
3 33 36 62 88
05.07.2024
, ora 21:00
6 37 54 62 80
04.07.2024
, ora 21:00
3 14 49 51 56
02.07.2024
, ora 21:00
5 27 29 43 81
29.06.2024
, ora 21:00
12 23 74 77 78
28.06.2024
, ora 21:00
12 24 54 67 78
27.06.2024
, ora 21:00
17 45 51 58 77

Loto Italia Roma 5/90- cum se joacă

italia roma 5 90 cum se joaca

Dacă vrei să plasezi biletele la această loterie internațională, caută o casă de pariuri online care oferă jocuri de loterie și care să aibă și Italia Roma 5/90 în ofertă. Poți juca și în timpul săptămânii dar avem extrageri și sâmbătă. În cazul în care nu vrei să pierzi mult timp căutând o casă de pariuri care are această loterie în ofertă, ți-am pregătit ceva mai jos în acest articol 3 case de top unde poți paria aici.

Deschide apoi meniul cu loteriile internaționale și selectează țara - Italia, apoi alege din lista loteriilor regionale Roma 5/90.

Vei observa acum că se deschide meniul principal al loteriei romane. Aici găsești toate cele 90 de numere pe ecran din care poți alege selecțiile pe biletul de joc.

Apasă efectiv pe numerele pe care care dorești să le joci la loto Italia 5/90 și acestea vor fi adăugate automat pe biletul de joc. Dacă vrei să joci un singur număr, adaugă-l pe biletul de joc, introdu miza și apoi apasă pe butonul PARIAZĂ și biletul este plasat imediat.

În cazul în care dorești să joci mai multe numere pe bilet, pe lângă adăugarea lor și inserarea mizei, mai trebuie să alegi și sistemul de joc. Atenție! Dacă alegi să joci sisteme combinate vei avea mai multe bilete plasate iar miza pe bilet se înmulțește automat cu numărul de bilete jucate.

Poți să joci până la un maxim de 15 numere pe același bilet de joc, în diverse sisteme. La Superbet însă există posibilitatea de a juca maxim 16 numere pe același bilet, la fel în diferite sisteme.

Vei mai observa pe ecranul principal al loteriei meniuri cu rubrici statistice, numere calde, numere reci, perechi frecvente, perechi consecutive frecvente, trio-uri frecvente. Dacă apeși pe una dintre aceste categorii vei observa numerele din acea categorie, actualizate după fiecare extragere. Chestia interesantă este că poți adăuga direct pe biletul de joc numerele din categoriile statistice.

După cum poți observa, este foarte ușor să plasezi un bilet la Loto Italia Roma 5/90.

Când au loc extragerile Loto Italia Roma 5/90

Loteria romană se încadrează în același tipar al loteriilor regionale italiene. Prin urmare, avem programate extrageri în fiecare zi de marți, joi, vineri și sâmbătă.

Din nou, este cel puțin bizar faptul că organizatorul a ales să nu programeze extragere în ziua de duminică, zi în care se plasează cele mai multe bilete la loteriile internaționale, inclusiv în Italia. În schimb, a fost aleasă ziua de marți și cea de sâmbătă.

Vestea bună pentru jucătorii din România este că ora programată pentru extrageri, în zilele de marți, joi, vineri și sâmbătă este 21.00.

Dacă ești jucător de loterie online, vei putea să plasezi biletele până cu cel puțin 5 minute înainte de ora programată pentru extragere.

O altă veste bună pentru români este că ai timp suficient să îâi faci analizele proprii privind rundele anterioare și să pregătești biletele de joc pentru următoarea extragere.

Sfaturi și strategii de câștig la Loto Italia Roma 5/90

Cred că până acum te-am convins că merită să plasezi bilete la Loto Italia Roma 5/90 (vestea bună este că ai extrageri și în timpul săptămânii dar și sâmbătă). Acum, pentru a evita jocul haotic și neproductiv, îți voi lăsa câteva sfaturi și strategii de pariere care te vor ajuta nu doar să limitezi din pierderi, ci să obții și câștiguri mai dese pe termen mediu și lung.

Sfaturi generale pentru a paria pe Loto Italia Roma 5/90

  • Câștiguri mari vs câștiguri mai dese - înainte de a plasa primul bilet la această loterie trebuie să stabilești de la început ce target ai, dacă vrei să iei jackpot (cota pentru 4 numere câștigătoare) sau dacă te mulțumești și cu premii mai mici. Spre exemplu, cota pentru un singur număr câștigător este 17. Statistic, cred că este mai bine pentru tine să joci pentru câștiguri mai mici dar care să vină mai des decât să speri la jackpot și să nu câștigi niciodată marele premiu.
  • Nu juca niciodată la întâmplare - vei observa probabil că majoritatea jucătorilor de loterii internaționale, inclusiv cei din agențiile stradale ale caselor de pariuri joacă la întâmplare câteva numere. Alți jucători mizează mereu pe aceleași 4-5 numere și speră să câștige premiul cel mare. Studiază mereu statisticile și pariază ținând cont de recurența sau de absența unor numere pe perioade mai lungi, adică pe parcursul mai multor runde de extrageri. Joacă ținând cont de aceste statistici și vei avea de câștigat pe termen lung.
  • Nu juca la fiecare rundă - în cazul în care nu aplici una dintre strategiile bazate pe progresii aritmetice prezentate mai jos, chiar nu este nevoie să joci la fiecare extragere. Mai ales în cazul în care ai o balanță mică pentru a paria, nu este nevoie să joci la toate rundele, planifică-ți balanța pentru a-ți ajunge toată luna. Chiar este benefic să mai sari câte o rundă pentru că ai timp suficient să îți pregătești biletul de joc pentru viitoarea extragere, timp în care poți face analize în detaliu cu privire la rezultatele ultimei luni.
  • Nu juca la recuperare - jocul cel mai distructiv este cel la recuperare. De aceea este foarte important să îți stabilești un buget lunar pentru jocuri de noroc, inclusiv loteriile internaționale, care să nu depășească 10-15% din venitul tău lunar. Dacă se întâmplă să epuizezi bugetul pentru jocuri înainte de finalul lunii, nu mai depune și nu mai juca, ia o pauză. Niciodată nu va funcționa strategia prin care vei presupune că acoperi rapid gaura și mai ieși și pe profit, în majoritatea covârșitoare a cazurilor vei pierde și mai mulți bani.

Dacă ai parcurs sfaturile generale de pariere explicate mai sus, este momentul să îți prezint și câteva strategii de pariere care te vor ajuta să câștigi pe termen mediu și lung. Aceste strategii de mai jos au la bază noțiuni fundamentate matematic și sunt validate.

Martingale

Strategia Martingale este dezvoltată de matematicianul cu același nume. Această strategie presupune dublarea mizelor după fieare bilet pierdut până în momentul în care câștigi și vei obține implicit profit.

Strategia aceasta este perfect compatibilă cu Loto Italia Roma 5/90 pentru că la un singur număr câștigător ai o cotă foarte mare de 17.00.

Am menționat de cota pentru un singur număr pentru că vei juca doar un singur număr pe bilet. Dacă joci la mai multe numere sunt șanse să ai nevoie de o serie extrem de lungă de bilete pierdute și este foarte posibil să nu îți permiți să pariezi atâtea bilete. Tocmai de aceea, pentru maximizarea randamentului la Italia Roma 5/90 loto, vei alege un singur număr pe bilet.

Așadar alegi un singur număr și începi cu miza de 1 unitate. Această unitate poate să aibă ce valoare dorești, depinzând exclusiv de bugetul fiecăruia și poate fi chiar și miza minimă de 1 leu.

Dacă numărul ales de tine nu este câștigător, vei continua să joci acel număr pe fiecare bilet și vei dubla de fiecare dată miza până când vei avea primul bilet câștigător.

În momentul în care numărul selectat și jucat de tine este extras, atunci vei obține profit, independent de câte bilete pierdute ai avut până la acel moment.

În alegerea numărului nu ar fi o idee deloc rea să consulți rubricile de statistici și să alegi de acolo un număr cald de exemplu sau un număr rece. Poți opta pentru numărul cald în ideea că a fost ales des în ultima perioadă și s-ar putea să fie din nou prezent pe ecran sau poți opta pentru numărul rece pe considerentul că e o chestiune de timp până când își va face din nou apariția pe lista numerelor câștigătoare.

Strategia Martingale este dedicată mai degrabă high roller-ilor, adică persoanelor care au un buget mare pentru a paria la loterie. Un calcul sumar reflectă faptul că la al 10-lea bilet plasat folodind această strategie ai avea nevoie de o miză de 512 unități, ceea ce raportat chiar la miza minimă de 1 leu pe bilet, tot ar rezulta o sumă de 512 lei, pe care nu și-o poate permite oricine.

Este o strategie viabilă și cu rezultate indiscutabile, însă dacă nu ai o balanță suficient de mare încât să poți acoperi chiar și o serie de 10-15 bilete pierdute, atunci nu este recomandată pentru tine.

Fibonacci

Dacă nu ai o bancă suficient de mare încât să îți poți permite să joci Martingale, vin cu o propunere mai interesantă, o altă strategie bazată pe progresie aritmetică, Fibonacci.

Aici vei juca tot un singur număr pe bilet însă nu vei proceda la dublarea mizelor după fiecare bilet pierdut, ci vei urmări o altă progresie. La Fibonacci, miza biletului actual este formată din suma mizelor precedentelor două bilete jucate.

Spre exemplu, dacă ai pariat 1 unitate pe primul bilet cu un singur număr și ai pierdut, vei paria tot o unitate și același număr și pe biletul secund (practic vei replica biletul). Dacă îl pierzi și pe acesta, vei miza 2 unități pe același număr pe biletul numărul 3 și tot așa.

Un exemplu de progresie a mizelor folosind șirul lui Fibonacci (exprimată în unități de pariere) arată așa - 1u, 1u, 2u, 3u, 5u, 8u, 13u. 21u.

Esențial și aici este să joci tot un singur număr pe bilet pentru că astfel ai șansele să obții randamentul maxim într-un timp mai scurt.

Foarte imporant și la FIbonacci, dar și la Martingale este să joci în mod consecvent. Prin urmare, va trebui să plasezi biletele la fiecare extragere și motivul este unul lesne de înțeles - să presupunem că ai jucat o serie de 9-10 bilete pierdute și din varii motive nu mai joci la următoarea rundă. Dacă exact atunci este extras numărul ales de tine, ai pierdut toată seria și vei fi nevoit să începi din nou tot cu miza de 1 unitate.

Fibonacci este o strategie viabilă și dă rezultate pe termen lung, însă și aici ai nevoie de o bancă suficient de mare ca să poți să pariezi minim 10-15 bilete.

Cu toate acestea, trebuie să știi că Fibonacci îți expune mult mai puțin balanța, spre deosebire de Martingale. Prin comparație, al 5-lea bilet plasat folosind strategia Fibonacci îți epuizează 5 unități de miză din balanță. În schimb, al 5-lea bilet plasat folosind strategia Martingale îți consumă 16 unități din balanță. 

Concluzia care se desprinde este că folosind strategia Fibonacci vei putea juca mult mai multe bilete prin comparație cu strategia Martingale.

D'Alembert

Revenind la acea cotă de 17 oferită pentru un singur număr câștigător, este fără îndoială faptul că strategiile bazate pe progresii aritmetice sunt cele mai potrivite pentru a juca loto Roma 5/90.

Această a 3-a strategie are la bază o progresie matematică inedită.

Ca și în cazul celorlalte două strategii, vei juca tot un singur număr pe bilet, însă cam aici se termină similitudinile.

La D'Alembert miza începe tot cu 1 unitate (și aici unitatea poate fi ce sumă dorești sau îți permiți să pariezi, pornind tot de la miza minimă de 1 leu pe bilet). Pe lângă această unitate, va trebui să calculezi și o variabilă X reprezentând 10 maxim 15% din acea unitate.

După fiecare bilet pierdut vei mări miza următorului bilet cu variabila X. După fiecare bilet pe care îl câștigi, dacă vrei să continui seria, vei scădea din miza următorului bilet variabila X. Atenție, această variabilă X se calculează prin raportare la miza actuală și nu la valoarea de început.

Marele avantaj pe care ți-l oferă această strategie este expunerea minimă a balanței. Prin urmare, este strategia de pariere bazată pe progresie aritmetică optimă pentru jucătorii cu buget redus de pariere. 

Dacă nu ai un buget suficient de mare care să îți permită să joci Martingale sau Fibonacci, atunci îți recomand cu încredere să pariezi la Roma 5/90 Italia loto folosind D'Alembert. Și aici trebuie să joci la fiecare extragere pentru exact aceleași motive expuse mai sus.

Statistici și rezultate Italia Roma 5/90

Dacă ai jucat la loteria romană 5/90 și vrei să vezi ce numere au fost extrase, intră pe https://ro.betano.com/loto/. Acolo accesează țara Italia, apoi deschide rubrica Roma 5/90 și de acolo apasă pe butonul Istoric Pariuri și Rezultate.

După aceea vei vedea că se încarcă meniul cu rezultatele acestei loterii. Selectează ziua pentru care vrei să vezi rezultatele extragerii și apoi bifează din listă loteria Italia Roma 5/90, exact ca în imaginea de mai jos. Acum îți vor fi afișate numerele câștigătoare pentru perioada de referință selectată.

italia roma 5 90 rezultate

În meniul principal al acestei loterii vei observa, la majoritatea caselor de pariuri online, rubrici statistice în partea de sus a ecranului sau în partea lateral stânga. Aici poți vedea categorii cu numere calde (cele care au avut cele mai multe apariții în ultimele de 30 runde jucate), numere reci (cele care au fost extrase foarte rar sau chiar deloc în precedentele 30 de runde), perechi frecvente, perechi consecutive frecvente ori trio-uri frecvente.

Aceste statistici te ajută foarte mult pentru că altfel, în absența lor, ai fi nevoit să intri pe site-uri de rezultate și să îți faci analizele proprii privind numerele extrase în ultima lună și apoi să vezi ce numere au fost extrase mai rar, mai des, care nu au fost extrase deloc etc. Acest lucru necesită foarte mult timp. 

De aceea, poți folosi această funcție foarte utilă de statistici de pe pagina principală a loteriei și să adaugi direct pe biletul de joc numere dintr-o categorie statistică aleasă de tine.

Top case de pariuri unde poți paria pe Loto Italia Roma 5/90

Toate casele de pariuri cu loto au disponibilă această loterie online. Cu toate acestea, vei observa că există diferențe de cote între casele de pariuri. Îți prezint în tabelul de mai jos 5 case de pariuri recomandate la care poți plasa biletele pe loteria internațională romană 5/90 și vei vedea cotele oferite pentru 1, 2, 3 sau 4 numere câștigătoare. Precizez că jackpot-ul îl primești dacă bifezi 4 numere câștigătoare pe bilet.

cote italia roma 5 90 2024

În tabelul de mai sus am evidențiat casa de pariuri care oferă cea mai bună cotă pentru fiecare categorie de câștig în parte.

După cum poți observa, pentru un singur număr câștigător avem cote identice la fiecare dintre cele 5 case de pariuri online recomandate, astfel că poți juca, spre exemplu, strategiile Martingale, Fibonacci sau D'Alembert la oricare dintre acele 3 case de pariuri.

În schimb, dacă vrei să joci la 2, 3 sau chiar 4 numere câștigătoare, ar fi ideal să plasezi biletele la Betano, Winboss sau Las Vegas, pentru că oferă cote mai bune la câștig.

Poate că la 2 numere, diferențele de cote nu sunt atât de mari, însă la 3 și la 4 numere câștigătoare cu siguranță aceste diferențe de cote se vor resimți în bugetul tău.

Spre exemplu, să presupunem că ai jucat un bilet cu miza minimă de 1 leu și ai 4 numere câștigătoare. Dacă acel bilet este plasat la Betano, Winboss sau Las Vegas, vei primi cu 30.000 de lei mai mult decât în cazul aceluiași bilet plasat, de exemplu, la Superbet.

Urmărește cu atenție cotele oferite de casele de pariuri și alege mereu să plasezi biletul la operatorul care îți oferă cea mai bună cotă pentru scenariul de pariere preconizat de tine.

Superbet compensează însă la 5 numere, aceasta fiind singura agenție ce oferă posibilitatea de a paria pe atâtea numere. Dacă ai fost norocos și ai prins toate cele 5 numere, vei fi recompensat cu o cotă de 1.000.000.

Poți să joci laItalia Roma 5/90 cu mize începând de la numai 1 RON, atât pe desktop, cât și din aplicațiile operatorilor.

Întrebări frecvente

Când au loc extragerile la loto Italia Roma 5/90?

Avem programate la această loterie 4 extrageri pe săptămână, în zilele de marți, joi, vineri și sâmbătă.

Așa cum am menționat, organizatorii au ales un tipar destul de bizar pentru programul extragerilor în care au inclus ziua de marți în program și au exclus ziua de duminică. Statistic, duminica se plasează cele mai multe bilete la loteriile internaționale și la fel este și cazul la Italia Roma 5/90.

La fel este și cazul includerii zilei de joi în programul extragerilor.

Cu toate acestea, trebuie să apreciem faptul că ora la care sunt programate extragerile este una convenabilă pentru pariorii români, 21.00.

Dacă vrei să plasezi biletele din confortul propriei locuințe poți să joci la Roma 5/90 loto de pe desktop sau de pe telefonul mobil și poți plasa biletul cu cel puțin 5 minute înainte de ora extragerii, adică cel mai târziu până la orele 20.55, inclusiv sâmbătă seara.

Care sunt strategiile recomandate pentru a câștiga la Loto Italia Roma 5/90?

Există mai multe strategii recomandate care te ajută să câștigi la această loterie internațională. Cu toate acestea, trebuie să știi că niciuna dintre strategiile prezentate în acest articol nu este infailibilă, fiecare are riscurile și inconvenientele ei.

Ți-am prezentat în acest articol 3 strategii matematice bazate pe progresii aritmetice, Martingale, Fibonacci și D'Alembert. În cazul primelor două, ai nevoie de bugete ceva mai mari pentru a putea susține serii mai lungi de bilete pierdute. Ultima strategie este mai degrabă dedicată jucătorilor de loto care nu au bugete prea mari și vor totuși să mizeze folosind modelele matematice de progresie aritmetică.

În oricare dintre acele 3 strategii trebuie să joci un singur număr pe bilet și trebuie să fii consecvent, adică trebuie să joci la fiecare rundă. Răbdarea și statisticile te pot ajuta foarte mult să câștigi la loteriile internaționale. De aceea îți recomand ca în alegerea numărului pe care îl joci folosind strategiile de mai sus să ții cont și de statistici pentru că te pot ajuta să câștigi mai repede.

Dacă nu ai un buget suficient de mare sau nu ești un jucător consecvent, poți încerca să-ți creezi o variație proprie de progresie aritmetică.

Spre exemplu, poți juca primele 5 bilete doar cu numere impare și cu miza minimă de 1 leu. Dacă nu ies acele bilete, poți continua cu aceleași numere impare și miză 1.5 lei pe bilet și tot așa. Poți să joci deopotrivă, numere pare. Poți opta și pentru varianta numere mari sau numere mici, cazuri în care elimini din start o plajă a numerelor de 50%.

Este evident că nu vor fi extrase doar numere impare sau numere pare ori doar numere mari sau numere mici, însă și dacă este câștigător un singur număr, cu acea cotă de 17.00 cred că te poți declara mulțumit.

Cum aflu dacă am un bilet câștigător la Loto Italia Roma 5/90?

Pentru a verifica numerele extrase și implicit dacă biletul tău este câștigător deschide pagina loteriei, apoi apasă pe butonul Istoric Pariuri și Rezultate. Apoi selectează data pentru care vrei să vezi rezultatele extragerii și alege din lista de loterii internaționale Roma 5/90.

Dacă vrei să afli statustul biletului tău, poți apăsa și pe rubrica de BILETE sau Istoric Pariuri așa cum apare la alte case de pariuri și vei vedea biletul tău și statusul acestuia, câștigător sau pierdut.

Însă cea mai rapidă variantă pentru a vedea dacă ai un bilet câștigător la această loterie internațională este să instalezi aplicația de mobil a casei de pariuri la care ai plasat biletul. Odată instalată aplicația și logat în ea, ai posibilitatea de a seta să fii notificat instant cu privire la statusul biletelor jucate.

Astfel, vei primi o notificare push pe telefon imediat ce biletul tău jucat la Roma 5/90 loto este validat, adică în maxim 1 minut de la momentul extragerii. La unele case de pariuri ai posibilitatea de a seta să fii notificat doar pentru biletele câștigătoare.

S-ar putea  te intereseze și: