Loto Italia Torino 5/90

Scris de ag2r22/01/2024

Italia este o țară foarte bine reprezentată pe piața loteriilor internaționale. Una dintre loteriile regionale de top este Torino 5/90 pe care ți-o voi prezenta în detaliu. Îți voi explica în acest articol cum să plasezi un bilet la această loterie, când au loc extragerile, care sunt strategiile de pariere cele mai eficiente dar și casele de pariuri recomandate pentru a juca. Citește review-ul și tutorialul detaliat al loteriei Italia Torino 5/90.

logo betano nou alb

Joacă 5 bilete

fără risc

Rezultate Loto Italia Torino 5/90

13.04.2024
, ora 21:00
16 17 41 75 78
12.04.2024
, ora 21:00
18 38 56 81 82
11.04.2024
, ora 21:00
19 40 53 76 80
09.04.2024
, ora 21:00
14 61 70 75 77
06.04.2024
, ora 21:00
11 27 65 68 76
05.04.2024
, ora 21:00
20 21 49 58 80
04.04.2024
, ora 21:00
7 28 63 75 82
02.04.2024
, ora 21:00
36 61 64 67 71
30.03.2024
, ora 21:00
11 34 41 52 55
29.03.2024
, ora 21:00
3 12 26 50 71

Lottomatica Italia Torino 5/90 - cum se joacă

italia torino 5 90 cum se joaca

Dacă vrei să joci la această loterie trebuie să te asiguri că o găsești în oferta casei de pariuri la care vrei să plasezi biletul. Aproape toate casele de pariuri au inclusă în ofertă Lottomaticao Italia Torino 5/90, însă dacă vrei să joci la casele de pariuri de top, ai mai jos în acest articol un tabel cu principalele 3 case de pariuri la care poți plasa bilete pe Lottomatica Torino 5/90.

Deschide meniul de loterii al casei de pariuri la care te-ai decis să joci. Apoi caută în ofertă țara, Italia, iar apoi din oferta de loterii selectează Torino 5/90.

Acum vei vedea în fereastra nou deschisă toate cele 90 de numere pe care le poți juca. Pentru început apasă pe numerele pe care vrei să le joci și vei observa că acestea sunt adăuate pe biletul de joc.

Dacă ai de gând să joci doar un singur număr, adaugă-l pe bilet, apoi introdu miza și apasă pe butonul PARIAZĂ și biletul este plasat imediat.

În cazul în care dorești să joci mai multe numere pe bilet, adaugă-le pe toate, apoi introdu miza și mai trebuie să selectezi sistemul de joc pe care vrei să îl folosești pentru pariu. Atenție! Dacă alegi să joci bilete în sistem, miza se va calcula prin miza inițial plasată raportat la numărul de bilete jucate, în funcție de sistemul de joc ales de tine.

La majoritatea caselor de pariuri poți adăuga până la 15 numere pe bilet, în timp ce Superbet oferă posibilitatea de a juca maxim 16 numere pe același bilet de joc, în diferite sisteme.

După ce ai plasat biletul vei observa că acesta apare în rubrica BILETE sau Istoric Pariuri, unde poți vedea și statusul biletului imediat după extragere.

Când au loc extragerile Lottomatica Italia Torino 5/90

Și această loterie italiană urmează programul de extrageri al celorlalte loterii din peninsulă. Așadar, avem programate extrageri în zilele de marți, joi, vineri și sâmbătă.

Organizatorii urmează exact același tipar al jocurilor Lottomatica Torino 5/90 organizate în ziua de marți și joi. În schimb, nu avem în calendarul extragerilor ziua de duminică. Este greu de argumentat o asemenea soluție a organizatorului, cu alegeri marțea și lipsă duminica din program, în condițiile în care ultima zi a săptămânii este și ziua când jucătorii plasează cele mai multe bilete la loterie.

Avem însă și o parte bună, anume că ora extragerilor este 21.00, o oră foarte convenabilă pentru jucătorii de loterie internațională din România.

Mai mult decât atât, dacă joci online, ai posibilitatea să plasezi biletele cu cel puțin 5 minute înainte de ora stabilită pentru extragere, adică până cel târziu la orele 20.55.

Avantajul în faptul că avem runde de joc doar 4 zile pe săptămână este acela că ai timp suficient să îți pregătești biletele de joc și să faci analize pe numerele din rundele precedente.

Sfaturi și strategii de câștig la Lottomatica Italia Torino 5/90

Acum că ai aflat cum să plasezi primul bilet la Lottomatica Torino 5/90, trebuie să îți prezint și câteva sfaturi generale de pariere și apoi strategii de joc. Aceste sfaturi generale nu îți garantează succesul la Lottomatica Torino 5/90, însă dacă ești riguros și le aplici în mod constant vei vedea pe termen mediu și lung rezultate mai bune în balanța ta.

Sfaturi generale pentru a paria la Lottomatica Torino 5/90

  • Câștiguri mai mari vs câștiguri mai frecvente - înainte de a începe să pariezi pe Lottomatica Torino 5/90 trebuie să îți faci un target de joc și să urmărești ce fel de câștiguri vrei să obții. Dacă vrei să obții câștiguri mari, inclusiv jackpot pentru cele 4 numere câștigătoare, atunci ar fi cazul să joci mize mai mici pe bilet. Dimpotrivă, dacă urmărești câștiguri mai mici dar mai dese, atunci poți juca bilete simple la 1 număr sau maxim 2 numere câștigătoare. Pe termen mediu și lung este bine să știi că vei ieși mai câștigat dacă joci pentru câștiguri mai mici dar mai frecvente pentru că este foarte posibil să nu prinzi jackpot-ul niciodată.
  • Joacă atât cât îți permiți să pierzi - nu uita că jocul de loterie, inclusiv Lottomatica 5/90 Torino este un joc de noroc în care hazardul are o amprentă puternică. Nu miza niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi și privește loteria ca pe o formă de amuzament și nu ca pe o sursă de făcut bani. Dacă nu ai un target stabilit, încearcă să nu joci la loterie mai mult de 10-15% din venitul lunar net. Când ai pierdut bugetul pentru jocurile de noroc încearcă să nu mai depui și nu juca la recuperare pentru că vei pierde și mai mult.
  • Joacă variat - ai observat și tu probabil din sălile de jocuri faptul că majoritatea jucătorilor încearcă să joace haotic, pe baza unor analize sumare și superficiale. Alții joacă mereu aceleași 5-6 numere în speranța că vor câștiga jackpot-ul. Niciuna dintre cele două strategii nu este fundamental greșită însă procedând astfel îți limitezi șansele de reușită. Încearcă să variezi numerele pe bilet, joacă o dată numere impare, altă dată numere pare, o dată numere mici apoi numere mari etc. Vei observa că vei avea câștiguri ceva mai dese dacă știi să ajustezi corect și mizele.
  • Alege cu grijă strategia care ți se potrivește - vei găsi mai jos în acest articol strategii de pariere la Lottomatica Torino 5/90. Nu toate aceste strategii sunt universal valabile pentru toți jucătorii. Dacă alegi greșit strategia vei constata foarte rapid că ai epuizat întreg bugetul de pariere după doar câteva bilete. Prin urmare, citește cu atenție avantajele și dezavantajele fiecărei strategii și decide singur care este potrivită și care este contraindicată profilului tău de jucător.

Acum că ai parcurs sfaturile generale de pariere la loteria Torino 5/90, îți voi recomanda și câteva strategii de pariere care te vor ajuta să câștigi. Nu trebuie să te grăbești însă pentru că strategiile expuse funcțioenază pe termen mediu și lung.

Martingale

Prima strategie bazată pe progresie aritmetică pe care ți-o recomand este Martingale, care poartă numele matematicianului ce a inventat-o.

Este o strategie care are la bază ideea dublării mizelor după fiecare bilet pierdut până în momentul în care câștigi.

Pentru un singur număr câștigător avem o cotă de 17.00, ceea ce face această loterie perfect compatibilă cu strategia Martingale.

Va trebui să alegi un singur număr pe care îl joci pe bilet și îl vei juca pe fiecare bilet de la fiecare extragere, asta până în momentul când numărul ales de tine este câștigător. Dacă joci la mai multe numere pe bilet, este foarte probabil să îți epuizezi întreaga balanță până vei reuși să obții câștigul respectiv, astfel că nu este recomandat să joci Martingale pe mai mult de 1 număr.

În momentul în care alegi numărul te sfătuiesc să consulți inclusiv rubricile statistice pe care le găsești pe site-urile caselor de pariuri. Vei avea acolo meniuri cu numere calde (acelea care sunt extrase mai des în ultimele 30 de runde jucate), numere reci (acelea care au avut cele mai rare apariții sau care nu au fost deloc extrase), perechi frecvente, perechi consecutive frecvente ori trio-uri frecvente.

Vei începe așadar cu un număr pe bilet și miza de 1 unitate. După fiecare bilet pierdut, joci exact același număr însă vei proceda la dublarea mizei.

Principalul dezavantaj pe care îl ai atunci când joci Lottomatica Italia Torino 5/90 folosind strategia Martingale este acela că îți vei epuiza destul de repede balanța.

Un calcul relativ simplu arată că după o serie de 9 bilete pierdute la această strategie, miza pe care o vei juca pe cel de-al 10-lea bilet va fi de 512 unități. Și dacă începi cu miza de 1 unitate, cât este miza minimă la acest joc de loterie, asta tot înseamnă că la al 10-lea bilet vei avea o miză de 512 unități.

Tocmai de aceea strategia Martingale este mai degrabă recomandată jucătorilor care dispun de bugete foarte mari de pariere, pentru că vei avea nevoie de o bancă destul de mare încât să poți avea o serie de 10-15 bilete pierdute și tot să poți continua seria până câștigi.

Fibonacci

Dacă vrei să joci la Lottomatica Italia Torino 5/90 dar nu ai o balanță care să îți permită să joci strategia Martingale, îți propun o altă strategie care îți va consuma ceva mai puțin balanța, este vorba despre Fibonacci.

Aici vei juca tot un singur număr pe bilet însă nu vei dubla miza după fiecare bilet pierdut, cum făceai la Martingale, ci vei aplica o altă strategie de mărire a mizelor.

La Fibonacci, miza biletului actual este formată din miza ultimelor două bilete jucate. Poți să începi cu miza de 1 unitate (aici o unitate poate să fie, din nou, ce sumă dorești, în funcție de bugetul fiecăruia, plecând de la miza minimă de 1 leu).

Un exemplu de serii de mize care urmează modelul șirului lui Fibonacci, exprimate în unități de pariere ar arăta așa - 1u, 1u, 2u, 3u. 5u, 8u, 13u, 21u. După cum observi, 21u = 13u + 8u, adică suma precedentelor două mize jucate.

Și aici va trebui să fii consecvent și să joci la fiecare rundă și vei afla imediat și de ce. Să presupunem că ai o serie de 10 bilete pierdute și omiți să joci la următoarea extragere. Dacă exact în acea rundă este extras numărul jucat de tine și nu ai plasat biletul, va trebui să începi din nou această strategie pentru că ai jucat practic degeaba toate cele 10 bilete pierdute.

Avantajul major pe care îl oferă această strategie Fibonacci față de alte strategii este că îți expune mai puțin balanța. Ca să facem o comparație, al 5-lea bilet pe care îl plasezi folosind strategia Martingale îți consumă 16 unități, în timp ce al 5-lea bilet pe care îl joci folosind tehnica Fibonacci necesită doar 5 unități de miză.

Și aici, în momentul în care a fost extras numărul jucat de tine ai ieșit pe profit, fără să aibă importanță câte bilete pierdute ai avut.

D'Alembert

O a treia strategie care are la bază conceptul de progresie arimetică este D'Alembert. Și aici va trebui să joci tot un singur număr pe bilet pentru maximizarea randamentului.

Vei începe cu miza de 1 unitate. După aceea, vei stabili un procent de 10-15% din această miză inițială de pariere, procent pe care îl numim generic variabila X.

După primul bilet pierdut, mărești miza următorului bilet cu variabila X, adică 1 U + X. Continui să mărești mizele cu aceeași variabilă după fiecare bilet pierdut, cu mențiunea că X se calculează în raport de ultima miză jucată și nu de miza inițială.

În momentul în care ai un bilet câștigător, procedezi la scăderea din miza următorului bilet a variabilei X calculată exact cum ți-am explicat anterior.

Dintre toate cele 3 strategii care folosesc progresia matematică, aceasta îți epuizează cel mai lent balanța, motiv pentru care este folosită preponderent de jucătorii cu bugete mici.

Strategia 50-50

A 4-a strategie pe care ți-o recomand este 50-50. Această strategie nu este una validată matematic însă se bazează mai degrabă pe calcule ale probabilităților.

Așa cum ai văzut, ai 90 de numere din care poți alege pe biletul de joc. Poți să excluzi din start jumătate dintre aceste numere, diminuând plaja de selecție cu 50%, de unde și numele strategiei.

Spre exemplu, joacă pe bilet doar numere pare sau dimpotrivă, doar numere impare, 4-5 numere pe bilet. Poți face aceeași selecție spre exemplu cu numere mici, din intervalul 1-49 sau cu numere mari, din intervalul 50-90.

Sigur că nu vor ieși pe un bilet numai numere impare sau numai numere pare, fiind puțin probabil să se întâmple prea des asta. Cu toate acestea, și dacă ai obținut un singur număr câștigător, te poți declara mai mult decât mulțumit, în condițiile în care primești o cotă de 17.00.

Mai mult decât atât, poți să încerci progresii personalizate pentru aceste scenarii de joc. Spre exemplu, joacă primele 5 bilete cu miză de pariere 1 unitate, apoi următoarele 5 cu numere pare cu miză 1,5 unități, pe urmă alte 5 bilete tot cu numere pare cu miză 2 unități și tot așa.

Această strategie se poate dovedi utilă pe termen mediu și lung. Chiar dacă nu vei obține jackpot, adică marele premiu, și dacă ai mai multe bilete cu doar 1 număr pe bilet tot ai câștiguri decente.

Statistici și rezultate Belgia 6 din 45

În cazul în care ai plasat biletele pe Lottomatica Torino 5/90 Italia și vrei să vezi dacă ai câștigat sau care sunt numerele extrase, intră pe https://ro.betano.com/loto/. Acolo selectează țara Italia și apoi din oferta loteriilor regionale selectează Lottomatica Torini 5/90.

Apoi apasă pe butonul Istoric Pariuri și Rezultate. Aici va trebui să selectezi data sau intervalul pentru care vrei să consulți rezultatele, apoi apasă din nou pe Lottomatica Italia Torino 5/90 și îți vor fi afișate pe ecran numerele câștigătoare.

O variantă ceva mai rapidă pentru a verifica statusul biletului tău este să instalezi o aplicație de mobil a casei de pariuri la care ai jucat. Apoi loghează-te în aplicație și vei putea seta să fii notificat imediat ce biletul tău este validat. La unele case de pariuri, ai posibilitatea de a selecta să fii notificat doar dacă ai un bilet câștigător. De regulă, validarea biletelor durează sub 1 minut și vei primi în acest interval de timp și notificarea pe telefon cu statusul biletului tău.

italia torino 5 90 rezultate

Vei observa în fereastra principală a loteriilor internaționale, inclusiv la această loterie, un meniu cu statistici, numere calde, numere reci, perechi frecvente, perechi consecutive frecvente ori trio-uri frecvente.

Dacă dai click pe oricare dintre aceste categorii de statistici apar pe ecran numere din această categorie, pe care ulterior poți da click și vor fi adăugate instant pe biletul de joc. Statisticile sunt actualizate instant după fiecare extragere.

Acest lucru te ajută foarte mult pentru că altfel ai fi fost nevoit să pierzi foarte mult timp căutând rezultatele ultimelor extrageri și făcând propriile analize pe numere, care au fost extrase mai des, care au ieșit rar sau deloc etc.

Statistica all-time la Lottomatica Torino 5/90 relevă că numerele extrase cel mai des sunt 85, 81, 5, 51, 48, 76, 60, 20, 88 și 37. Pe de altă parte, numerele care au avut cele mai rare apariții sunt 58, 72, 15, 36, 44, 3, 25, 59, 55 și 78.

Top case de pariuri unde poți paria pe Lottomatica Torino 5/90

Toate casele de pariuri cu loto au disponibilă această loterie online. Cu toate acestea, vei observa că există diferențe între cotele oferite de diferite case de pariuri pentru aceleași categorii de câștig. Îți prezint în tabelul de mai jos 3 case de pariuri online recomandate la care poți plasa bilete la Torino 5/90 Italia Lottomatica.

Agenție / Numere

1 număr

2 numere

3 numere

4 numere

Betano

17

380

8300

230000

Superbet

17

375

8000

200000

Favbet

17

380

8300

230000

Am scos în evidență pentru fiecare număr casa de pariuri care oferă cea mai bună cotă.

Dacă vrei să joci doar la un singur număr, folosind de exemplu una dintre strategiile cu progresie aritmetică prezentate mai sus, poți să plasezi biletul la oricare casă de pariuri din cele 3 pentru că ai aceeași cotă.

Pe de altă parte, dacă vrei să mizezi pe 2, 3, sau 4 numere, ar fi recomandat să joci la Betano sau la Favbet pentru că ai cote sensibil mai mari. Cel puțin la 4 numere, diferența de cote este de 30.000. Asta înseamnă că dacă ai jucat biletul cu 1 leu și ai câștigat toate cele 4 numere, poți obține 30.000 lei în plus din diferența de cote doar dacă joci la casa de pariuri care te plătește cel mai bine.

Poți să joci la Lottomatica Italia Torino 5/90 cu mize începând de la numai 1 RON, atât pe desktop, cât și din aplicațiile operatorilor.

Întrebări frecvente

Când au loc extragerile la Lottomatica Torino 5/90?

Organizatorii au programat extrageri în 4 zile pe săptămână, respectiv marți, joi, vineri și sâmbătă.

Este același program standard al extragerilor pe care îl urmează toate loteriile regionale din peninsula Italică. Este mai greu de înțeles cum au ales organizatorii ziua de marți în programul extragerilor și au ignorat ziua de duminică, mai ales în condițiile în care este statistic dovedit că jucătorii plasează cele mai multe bilete la loteriile regionale internaționale în ziua de duminică.

Trebuie să apreciem însă că extragerile au loc seara, la orele 21.00. Ai suficient timp ziua și chiar în zilele de pauză să îți faci analizele și să pregătești biletele pentru următoarea extragere.

Dacă joci la o casă de pariuri online ai șansa de a plasa biletul la Lottomatica Italia Torino 5/90 cu până la 5 minute înainte de extragere, adică până la orele 20.55 cel târziu.

Ce strategii să folosesc pentru a câștiga la Lottomatica Italia Torino 5/90?

Fiecare dintre strategiile expuse mai sus în acest articol pentru Lottomatica Torino 5/90 prezintă și avantaje și dezavantaje. Cele bazate pe progresii aritmetice garantează teoretic succesul, însă ai nevoie de balanțe destul de mari astfel încât să poți susține serii lungi de pariuri.

Martingale îți va consuma cel mai repede bugetul, astfel că dacă nu dispui de sume mari pentru a aplica această strategie, îți recomand să joci Fibonacci pentru că îți vei permite să joci mai multe bilete cu același buget.

Mai trebuie să știi că ai nevoie de consecvență dacă te apuci să joci folosind o strategie bazată pe progresii aritmetice, adică să joci efectiv la fiecare extragere.

Cu o balanță decente și cu răbdare multă vei ajunge să ieși pe profit aplicând aceste strategii detaliate mai sus în acest articol.

Cum verific dacă am un bilet câștigător?

Cea mai simplă și cea mai rapidă metodă este să îți instalezi pe telefon sau pe tabletă aplicația de mobil a casei de pariuri la care ai jucat. Apoi, loghează-te în aplicație și setează să fii notificat cu privire la statusul biletelor jucate. Unele case de pariuri îți permit să setezi să fii notificat doar pentru biletele câștigătoare.

Validarea biletului durează în medie sub 1 minut, iar apoi vei primi instant o notificare push pe telefon cu rezultatul biletului jucat de tine.

Dacă nu dorești să instalezi o aplicație, poți intra pe site-ul casei de pariuri la care ai plasat biletul și apoi să accesezi rubrica de Rezultate și Istoric, apoi alegi ziua pentru care vrei să vezi rezultatele și selectezi din listă loteria Italia Torino 5/90. În acest moment îți vor fi afișate direct pe pagină numerele câștigătoare din runda respectivă.

Mai există o altă modalitate prin care poți verifica statusul unui bilet la această loterie internațională. Imediat după plasarea biletului, acesta apare în rubrica BILETE sau în meniul Istoric Pariuri, în funcție de casa de pariuri la care ai jucat. Dacă deschizi acele meniuri vei vedea biletul tău și statusul acestuia, în desfășurare, câștigător sau pierdut.

S-ar putea  te intereseze și: