Pokerul este unul dintre jocurile de noroc populare în lume. În România a cam pierdut lupta cu cazinourile.
Astfel putem vorbi de poker ca al treilea joc de noroc, după pariurile sportive și jocurile de casino.
Spre deosebire, însă, de celelalte 2 alternative de jocuri de noroc, pe site-uri de poker cu licenta in Romania depinzi mult mai mult de tine.
Și la pariuri se poate spune că depinzi de tine, dar oricum mai puțin decât atunci când vine vorba de poker.

Pentru a începe să joci este important să cunoști poker combinații. În continuare tocmai acest lucru mi-am propus.
Vei descoperi rând pe rând mâinile de poker, începând cu chintă poker, cea mai puternică mână, și încheind cu cea mai slabă.
- Chinta royală (royal flush) – este cea mai bună mână de poker, formată dintr-un as, un popă, o damă, un valet și un decar, toate de aceeași culoare.
- Chintă de culoare (straight flush) – 5 cărți în ordine numerică, toate de aceeași culoare. În caz de egalitate va câștiga chinta care are cartea maximă mai mare.
- Careu (four of a kind)– 4 cărți de același fel și o carte adițională. În caz de egalitate careul mai mare câștigă întregul pot.
- Full (full house) – 3 cărți de același fel și alte 2 cărți de același fel. În caz de egalitate câștigător va fi jucătorul care are cele 3 cărți de acelasi fel mai mari.
- Culoare (flush) – 5 cărți de aceeași culoare. În caz de egalitate câștigă jucătorul care are cartea maximă mai mare.
- Chintă (straight) - înseamnă o combinație de 5 cărți consecutive. În caz de egalitate va câștiga jucătorul care are cartea maximă mai mare.
- 3 de un fel (three of a kind) – după cum îi spune și denumirea, este vorba de 3 cărți de același fel și alte 2 cărți adiționale diferite între ele.
- 2 perechi (two paris) – 2 cărți de același fel, alte 2 cărți de același fel și o carte adițională. În caz de egalitate va câștiga jucătorul care are perechea cea mai mare. Dacă perechea mai mare este identică se ia-n calcul a doua pereche mai mare. Dacă și-n acest caz este egalitate departajarea o face cea de-a cincea carte.
- O pereche (one pair) – 2 cărți de același fel și alte 3 cărți diferite între ele. În caz de egalitate va câștiga jucătorul care are perechea cea mai mare. Dacă perechea mai mare este identică va câștiga cel care are cartea adițională cea mai mare.
În cazul în care nu există niciuna dintre combinațiile de mai sus va câștiga jucătorul care va avea cartea cea mai mare.
În caz de egalitate departajarea se va face după a doua carte, a treia carte etc.
Dacă ai întrebări legate de mâinile de poker sau despre tipuri de poker le poți scrie într-un comentariu în secțiunea de mai jos.