Poker ONLINE vs Poker LIVE

Scris de Laur198527/07/2022

Poker live versus poker online, care este varianta ideală pentru a câștiga? Nu există un răspuns universal valabil. Trebuie să citești cu atenție acest articol și să alegi varianta care se potrivește mai bine stilului tău.

În ceea ce privește regulile nu există diferențe. Atât în cazinourile stradale, cât și pe site-uri de poker online regulile la Texas HoldEm sau Omaha sunt aceleași.

poker online live

Sunt totuși alte aspecte care diferențiază cele 2 alternative:

POKER ONLINE

  • Ritmul de joc este mai rapid.
  • Oponenții sunt în general mai slabi, dar mai agresivi.
  • Poți să joci la mai multe mese concomitent.
  • Poți intra la turnee cu buy-in mare jucând în sateliți de câțiva cenți.

POKER LIVE

  • Jocul decurge mai lent.
  • Poți citi mai ușor adversarii din mimica acestora.
  • Ești limitat să joci la o singură masă.

Ce să alegi poker online sau poker live?

În primul rând trebuie spus că poker-ul live nu-l vei putea juca dacă nu locuiești într-un oraș mai mare sau dacă nu ești dispus să călătorești la turnee, caz în care pe lângă buy-in va mai fi nevoie să plătești și cazare.

De aceea consider că pentru peste 90% dintre jucătorii de poker din România cea mai bună alternativă este poker-ul online. În timp, după ce ajungi la un anumit nivel, atât ca joc cât și financiar, poți lua în calcul și poker-ul live.

Un mare avantaj la poker live este că poți citi adversarii de la masă după gestică. Chiar dacă online nu ai posibilitatea să-ți vezi adversarii în timp vei învăța și aici să-ți citești adversarii, dar de data aceasta într-un alt mod.

Vei avea posibilitatea să-ți notezi anumite aspecte despre adversarii de la mese (de exemplu că unii încearcă să bluffeze des, că alții nu joacă decât atunci când au o mână puternică, că unii dau raise foarte des chiar dacă nu au o mână foarte puternică). Făcând câte o notă cu astfel de informații despre fiecare jucător la care recunoști un aspect de genul acesta atunci când îi vei reîntâlni la mese peste câteva zile, săptămâni sau luni vei știi cum să-i abordezi.

Dacă alegi să joci poker online vei putea să-ți alegi turneele sau mesele după caracteristicile tale. Adică, în cazul în care ești un jucător căruia îi place acțiunea vei intra în general la turnee la care blind-urile cresc la 3-5 minute. În schimb, dacă preferi să nu riști, să joci mai mult calculat vei prefera turneele la care blind-urile cresc la 10-12 minute.

Alt atu al jocului de poker online este că vei avea acces la statistici. Analizându-le vei putea să-ți îmbunătățești jocul, să ajungi la un nivel superior. Ba chiar s-ar putea să observi și anumite aspecte pe care în primă fază nu le-ai băga în seamă (poți de exemplu să observi că atunci când joci noaptea pierzi mai mult decât ziua sau atunci când joci la mese cu mize mai mari pierzi mai des decât la mesele cu mize medii sau mici).

După cum se poate vedea sunt avantaje și dezavantaje atât la poker live cât și la poker online. Contează să le analizezi din punctul tău de vedere și să alegi varianta potrivită.

Totuși, ca un sfat de final dacă ești la început antrenează-te mai întâi online înainte să joci la mesele din sălile de poker live. 

Te-ar mai putea interesa și:

Spune părerea ta aici

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tipsterul Lunii

Wade
Forma: Pierdut Pierdut Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat
CÂȘTIGATE
55 din 86
PROCENTAJ
64%
UNITĂȚI
+1553
Vezi Ponturi


S-ar putea  te intereseze și:

Cum să faci bani din poker

Cum să faci bani din poker

Poker ONLINE vs Poker LIVE

Poker ONLINE vs Poker LIVE

Lista mâinilor de poker

Lista mâinilor de poker

Cum se joacă HoldEm Poker

Cum se joacă HoldEm Poker

Tipuri jocuri de poker

Tipuri jocuri de poker

Poker – reguli de joc

Poker – reguli de joc

Bonus 888Poker: 100% până la 3.000 RON! Vezi cum îl poți lua

Bonus 888Poker: 100% până la 3.000 RON! Vezi cum îl poți lua

Poker reguli – învață cum se joacă poker online

Poker reguli – învață cum se joacă poker online

Bani gratis poker – 50 RON bonus fără depunere

Bani gratis poker – 50 RON bonus fără depunere