Poker online – top 10 sfaturi pentru începători

0

Joci poker cu prietenii, dar ai vrea să încerci și online?

În acest articol voi prezenta cele mai bune 10 sfaturi pentru atunci când ești la început in poker-ul online. Sunt sigur că multe din ele te vor ajuta să ai o perspectivă mai bună asupra jocului și să iei decizii solide în momentele cheie de joc.

poker sfaturi începători

Este crucial să începi bine atunci când joci poker online și să nu dezvolți obiceiuri proaste încă de la primele mâini. Acest lucru ar putea influența stilul tău de joc pentru mult timp. Prin urmare în acest articol m-am decis să-ți arăt ce trebuie și ce nu trebuie să faci, dacă esti începător la acest joc. 

1. Învață regulile, pozițiile și ierarhiile mâinilor

Este prima regulă importantă în școala de poker: înțelegerea mâinilor și ierarhia lor, astfel încât pe final să-ți poți face anumite calcule. Dacă nu știi cum se joacă poker degeaba vei intra la mese!

De aici vei învăța că poziția este foarte importantă în poker și că mâinile pe care decizi să le joci sunt afectate direct de poziția în care te afli la masă.

Cu cât ai o poziție mai "târzie", cu atât ai mai multe șanse să pui presiune pe adversari, iar câștigul va fi și el mai aproape.

lista maini poker

Am evidențiat mai jos, de la 1 la 10, importanța mâinilor în poker:

2. Joacă la o singură masă pentru început

De ce să joci doar la o masă pentru început în poker-ul online? Pentru că țelul tău primordial este să înveți strategii poker și să te concentrezi să vezi toată informația de la masă.

Prin urmare lasă jocul la mai multe mese pentru mai târziu, când vei avea experiența necesară. Rămâi la o singură masă pentru început și încearcă să absorbi toată informația de acolo.

Să eviți să joci la mai multe mese la început este una dintre regulile de bază la școala de poker online și una dintre cheile ce-ți vor aduce succes mai târziu. Cu fiecare masă în plus îți vei pierde din concentrare, iar acest lucru va duce la greșeli în joc.

Este adevărat că dacă adaugi mai multe mese câștigul se poate multiplica, însă lucrul acesta îl poți face doar după ce câștigi experiență la jocul la o singură masă. Totodată, un lucru foarte important este să adaugi doar câte o masă în plus!

3. Folosește poziția la masă

Este important să încerci să joci în poziție cât de des poți la poker-ul online. În acest mod vei avea mult de câștigat.

Când ești ultimul după ce flop-ul este pus pe masă ai foarte multe opțiuni, în funcție de ce fac ceilalți jucători, și vei juca statistic cele mai multe mâini de la masă. În acest mod vei vedea ce fac ceilalți jucători și poți lua o decizie mai bună în joc.

Statistica ne arată că procentul de câștig este mult mai mare atunci când ai o "poziție târzie" la masă. Așadar, informația este una excelență când ai o poziție bună în poker și aceasta îți dă șansa pentru perspective diverse, chiar și pentru un bun "bluff".

Adversarii vor fi mai mereu în ceață în funcție de ce vei decide să faci și, totodată, ei trebuie să se decidă cum joacă mâna, înainte că tu să faci vreo mișcare.

pozitii poker

În imaginea de mai jos am evidențiat pozițiile cu 10 jucători la masa de poker online. De departe cea mai bună poziție este ultima ("button"):

4. Joacă ferm și agresiv!

La școala de poker mulți jucători amatori fac greșeala imensă de a juca deschis, prea multe mâini. Cheia este ca atunci când intri la masă s-o faci cu mâini puternice, evitând astfel să iei decizii pripite după ce vezi cărțile din "flop".

În acest mod vei juca mai puține mâini, însă o vei face mult mai agresiv!

Mulți dintre adversarii prezenți la masa de poker vor juca mâini slabe, aleatorii, iar acest lucru va fi în avantajul tău. Atunci când vei avea o mână puternică și vei intra în forță la masă vei fi cu un pas în fața lor.

În acest mod vei învăța mai bine strategii poker, fără să pierzi prea mulți bani și într-un mod mult mai efectiv. Așa că dă "raise" și joacă agresiv în loc să dai "check" atunci când joci o mână bună, pentru a pune presiune pe adversari. Pe termen lung vei avea doar de câștigat.

În video-ul de mai jos, Daniel Negreanu ne arată când și cum trebuie să jucăm agresiv:

5. Nu face "bluff" de prea multe ori

O altă cheie a succesului împotriva jucătorilor mai slabi sau care joacă prost este să nu încerci să faci "bluff" de prea multe ori. Motivul este simplu: un astfel de jucător dă "call" foarte des, chiar și cu mâini slabe.

În schimb este foarte important să ai o disciplină în jocul de poker online și să dai "check" sau "fold" atunci când n-ai nimic în mână. Răbdarea și așteptarea unei mâini solide în fața unor astfel de jucători te va ajută să câștigi sume imense la masă, cu o miză inițială mică.

6. Învață să dai "fold"

Chiar dacă nu pare important la început, trebuie să iei acest sfat în serios. Când adversarii tăi pasivi fac "call" și "raise" de nicăieri, trebuie să ieși de la masă deseori chiar și-n unele situații când ai mâini puternice.

Când ești la început în poker îți va fi greu să faci acest lucru, însă este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le înveți dacă vrei să ai succes pe termen lung.

Nu toți adversarii sunt pasivi, iar dacă joci împotriva vreunui maniac care plusează mereu, fiind extrem de agresiv la masă, poți evita să dai "fold" și să mergi cu încredere până la capăt, evident, atunci când ai o mână solidă (nu doar o pereche).

În jocul de poker online trebuie să înțelegi că aproape fiecare jucător are stilul lui de joc, iar experiența te va învăța să joci diferit împotriva lor.

7. Gândește-te ce cărți are adversarul

Pe parcursul unei mâini poți urmări ce fac adversarii și-n funcție de deciziile lor poți bănui dacă au cărți solide sau nu. Acest lucru depinde, însă, de mulți factori și este un topic destul de avansat, însă trebuie să începi cu pași mici dar siguri.

3 sfaturi importante pentru a afla sau măcar a bănui cărțile adversarului:

 1. Gândește-te la poziția lui, la ce mâini ar putea avea pentru început, de acolo vor urma și alte concluzii.
 2. Acțiunea lui înainte de flop poate sugera cât de bune sunt cărțile deținute. Printr-un simplu "check" oponentul poate avea cărți medii, iar un pariu (bet) poate indica faptul că adversarul are o mână solidă.
 3. Timpul pe care îl ia adversarul înainte de a se decide și mărimea "raise-ului" pot reprezenta alți factori importanți.

8. Nu te grăbi să iei o decizie

Dacă ai obiceiul să iei decizii automate la masa de poker trebuie să te dezici de el. Este o greșeală imensă pe care o fac des chiar și jucătorii profesioniști, diminuându-și foarte mult șansele de a câștiga bani.

Ia-ți timp să te gândești la toate regulile importante pe care le-ai învățat, mai ales la început, când va fi puțin greu să ai in vedere deodată toate lucrurile discutate aici, precum: poziția la masă, ierarhiile mâinilor, cărțile adversarilor etc. Tocmai din acest motiv ar trebui să rămâi să joci la o masă, cel puțin la început, și să-ți iei cât timp ai nevoie înainte de a lua o decizie.

9. Realizează value bets

Unul dintre lucrurile bune la poker este că pentru fiecare "ying" există și un "yang".

Ce înseamnă acest lucru? Dacă jucătorul mai slab îți va da "call" foarte des, înseamnă că și tu, la rândul tău, poți paria sau da "raise" mai des pentru a obține o valoare mai bună în pot-ul final.

Să dau un exemplu concret: dacă adversarul îți dă "call" cu mâini slabe, gen o pereche mică sau un as, atunci poți realiza un "value bet" împotriva lui, dacă ai cărți precum o pereche de top sau chiar una medie.

Lucrul important pe care să ți-l amintești aici este că un "value bet" îți va aduce un profit excelent în momentele cheie de joc. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care vei dori să ai la masă și jucători slabi / neinspirați. Ei vor juca des mâinile (chiar dacă le au slabe) și tu vei încasa multe fise din acestea, foarte ușor.

10. Folosește un software

Dacă vrei să fii competitiv la poker, mai ales împotriva jucătorilor de top trebuie să apelezi la un "ajutor". Nu mă refer aici la programe avansate care să te ajute să aplici automat diferite strategii, ci la un software pe care fiecare jucător ar trebui să-l aibă la îndemână.

Software-ul de tracking are un rol esențial, pentru că poți să vezi statistica adversarilor și să afli cum joacă. Programul îți arată imediat modul de joc al adversarilor și astfel vei observa rapid diferențele dintre ei. Având această bază îți poți schimba strategia și deciziile importante.

Am alcătuit o listă cu cele mai bune programe de poker:

 • PokerTracker
 • The Upswing Poker Lab
 • Daniel Negreanu MasterClass
 • Phil Ivey MasterClass
 • Poker Snowie
 • Poker Copilot
 • Poker Strategy Equilab
 • Snap Shove
 • The Poker Timer
 • ShareMyPair
 • Poker Income Bankroll Tracker

Mai jos poți vedea o imagine din softul PokerTracker:

poker software

Concluzii:

Sunt multe lucruri de luat în considerare și ai nevoie de multă practică pentru a fi capabil să "citești" adversarii și să ai un joc solid in poker-ul online. Nu te învinui dacă lucrurile nu merg cum vrei tu la început, este normal să ai și eșecuri pentru că acestea sunt parte din joc.

Cum am evidențiat pe parcursul acestui articol, nu poți fi maestru în jocul de poker după doar o zi sau o săptămână. Este nevoie de timp și practică pentru a dezvolta o constanță bună și o experiență solidă, care să te ajute mai departe.

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
adrian1981
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat
61 din 92 66% +1397.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here