Poker reguli – învață cum se joacă poker online

Scris de Bmg23/01/2024

Pokerul nu este la fel de popular în România precum pariurile sportive sau jocurile de cazino, toate făcând parte din categoria jocurilor de noroc. Tocmai de aceea m-am gândit ca în acest articol să-ți prezint reguli poker.

Te-ar putea interesa și: Site-uri poker România 2024!

Cunoașterea regulilor este primul pas pentru a învăța poker. Prin urmare îți recomand să citești cu atenție toate informațiile din acest articol dacă vrei să afli cum se joacă poker.

cum se joaca poker

Cum câștigi o mână la poker

La un joc de poker câștigătorul unei mâini este jucătorul care face ultimul pariu la care nu răspunde alt jucător de la masă sau cel care are mâna mai puternică atunci când se arată cărțile la finalul unei mâini.

Situația din urmă este cunoscută și Showdown în rândul jucătorilor de poker.

Lista mâinilor de poker am prezentat-o detaliat, așa că nu voi mai insista aici pe acest subiect.

maini poker

Cum începe un joc de poker - reguli

Dacă alegi să joci jocul clasic de poker cu 5 cărți, cunoscut și ca la HoldEm, sau Omaha atunci începutul va fi asemănător.

Vor fi 2 bet-uri forțate (Big Blind și Small Blind) pentru 2 dintre jucătorii de la masă.

Cum se joacă poker - acțiuni & runde de pariere

actiuni poker (1)

După împărțirea cărților inițiale fiecare jucător va trebui să aleagă pe rând (în sensul acelor de ceasornic) una din următoarele acțiuni:

  • Check - poți da check doar dacă nu s-a plasat vreun pariu la mâna respectivă, astfel aștepți să vezi mutările oponenților de la masa de joc.
  • Bet - dacă până a ajuns rândul la tine nici un jucător n-a mizat o poți face tu prin această opțiune.
  • Fold - este acțiunea pe care trebuie s-o iei în calcul dacă consideri că nu ai o mână suficient de puternică pentru a merge mai departe la mâna respectivă.
  • Call - dacă un alt jucător a pariat (Bet) ai opțiunea Call, acțiune care presupune că vei paria aceeași miză ca cel care a pariat.
  • Raise - în cazul în care cel puțin un jucător a dat Bet poți plusa cu acțiunea denumită Raise, caz în care miza ta va fi mai mare ca a celui care a dat call.

La Texas Holdem și Omaha există 4 runde de pariere:

turn flop river poker
  • Preflop - începe imediat după ce toți jucătorii au primit cărțile proprii, fără să fie împărțite cărțile comune. 
  • Flop - parierea are loc după ce au fost afișate primele 3 cărți comune.
  • Turn - se pariază după ce și a patra carte comună a fost afișată.
  • River - se pariază când și ultima carte comună, a cincea, a fost arătată.

Reguli poker - Showdown

După ce a fost egalat ultimul pariu sau raise al rundei finale urmează ceea ce se numește showdown. În acest moment jucătorii activi de la mâna respectivă își arată cărțile.

Câștigătorul potului va fi cel care are mâna mai puternică. Există însă și situația în care potul să fie împărțit între mai mulți jucători.

Limite de pariere la jocul de poker

Atunci când citești despre reguli poker trebuie să cunoști și limitele de pariere posibile la masa de joc. În mod normal jocurile de poker au următoarele tipuri de limite:

limite poker
  • No Limit - nu există o limită maximă, astfel fiecare jucător poate paria sau poate face raise orice sumă dorești, până la totalul jetoanelor avute.
  • Pot Limit - în acest caz un jucător poate paria sau poate face raise până la cel mult valoarea totală a potului din momentul respectiv.
  • Fixed Limit - de data aceasta se poate face call, bet sau raise cu o valoare fixă, stabilită dinainte.

Concluzii

Sunt multe lucruri de luat în considerare și ai nevoie de multă practică pentru a fi capabil să "citești" adversarii și să ai un joc solid in poker-ul online. Nu te învinui dacă lucrurile nu merg cum vrei tu la început, este normal să ai și eșecuri pentru că acestea sunt parte din joc.

Cum am evidențiat pe parcursul acestui articol, nu poți fi maestru în jocul de poker după doar o zi sau o săptămână. Este nevoie de timp și practică pentru a dezvolta o constanță bună și o experiență solidă, care să te ajute mai departe.

Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le știi atunci când vine vorba de reguli poker. În cazul în care ai vreo neclaritate lasă un comentariu și-ți vom răspunde în cel mai scurt moment.

S-ar putea  te intereseze și: