Tipuri jocuri de poker

Scris de Bmg23/01/2024

În acest articol îți voi prezenta cele mai cunoscute 5 jocuri poker online. Chiar dacă joci de mult timp poker trebuie să vezi ce tip de joc te avantajează. După detaliile oferite mai jos ar trebui să ai o idee bună despre acest aspect.

tipuri jocuri poker

Poate că ești începător sau un profesionist în jocul de poker. În orice caz este momentul bun să afli că sunt diferite jocuri de poker, în care sunt, bineînțeles, reguli diferite. În analiza de mai jos vei găsi cele mai jucate 4 tipuri, cu reguli poker, avantaje și dezavantaje, dar și multe detalii menite să vină în ajutorul tău.

Am selectat un top 4 tipuri de jocuri poker:

 1. Texas Holdem.
 2. Omaha.
 3. 7-Card Stud.
 4. Razz.

Texas Holdem

holdem

Se spune că îți ia doar 5 minute să înveți jocul de poker Texas Hold’em și o viață să-l mânuiești la capacitate maximă.

Este adevărat!

Hold’em este de departe cel mai cunoscut joc de poker din lume și este foarte ușor de învățat. Holdem poker online este ușor o dată ce înveți bazele jocului.

Voi trece printr-o mână de poker, să vedem exact cum funcționează.

Reguli

 • Jocul Texas Holdem poker online folosește forțat pariurile numite "blinds". Jucătorul din stânga dealer-ului este "small blind", iar jucătorul următor tot din stânga este "big blind".
 • Fiecare jucător primește 2 cărți cu fața în jos, iar prima rundă de pariuri începe cu jucătorul aflat în stânga poziției "big blind". Fiecare jucător poate da "call", "fold" sau "raise" la "big blind".
 • După prima rundă de pariuri dealer-ul "arde" o carte cu fața în jos și apoi pune 3 cărți cu fața în sus în mijlocul mesei de poker, urmată de o altă rundă de pariuri. Se începe cu jucătorul aflat la masă în stânga dealer-ului.
 • Dealerul "arde" altă carte și pune jos apoi a patra carte de pe masă, numită "turn". Apoi jucătorii pariază din nou și urmează a cincea carte de la texas holdem: "river". După aceea se pariază în runda finală.
 • Jucătorii ajunși în rundă finală arată cărțile și se poate observa cine a câștigat (care jucător a avut cea mai bună mână). Jucătorul de la Holdem câștigă când are cele mai bune 5 cărți de la masă, iar aici își poate folosi ambele cărți din mână, doar una sau niciuna.

Dacă n-ai jucat vreodată poker online cel mai bine este să joci mai întâi pe gratis. La Texas Holdem poți face acest lucru pentru început (fără să depui bani). Acesta este un mod foarte bun să capeți experiență cu risc zero.

Pro și contra

Cum am scris și mai sus, poker Texas Holdem este cel mai popular joc de poker online, însă nu este pentru toată lumea. Mai jos sunt câteva din motivele pentru care jucătorii îl apreciază, sau nu.

Avantaje:

 • Ușor de învățat, multă acțiune la masă și oferă strategii avansate.
 • Este cel mai cunoscut joc de poker, indiferent dacă vrei să-l joci cu prietenii, la cazino sau pe platforma de poker online.

Dezavantaje:

 • Unii jucători îl consideră un joc de poker mult prea volatil. Alții apreciază acest aspect al jocului, tocmai pentru că oferă multă acțiune și emoții.
 • Datorită popularității, nivelul de joc este mai ridicat decât la tipurile de poker mai puțin cunoscute.
 • Dacă "texas holdem no-limit" este mult prea riscant pentru tine, poți începe cu o versiune mai "slow". Acolo vei avea restricționări ale mizei, în fiecare rundă jucată.

Omaha

poker-omaha

Omaha poker este favoritul jucătorilor europeni și al celor care folosesc "high-stakes", pentru că oferă foarte multă acțiune la masă. Este al doilea ca popularitate în categoria jocuri de poker, după Holdem.

În jocul Omaha primești 4 cărți, iar miza maximă pe care o poți paria sau da "raise" este egală cu ce se află deja în "pot".

Omaha se aseamănă cu Holdem poker online, însă are câteva diferențe importante de care trebuie să ții cont. Le voi enumera mai jos.

Reguli

 • Omaha poker online folosește "blinds" și 5 cărți comune. În rest, toate rundele de pariuri sunt la fel ca la Holdem poker, inclusiv pe "flop", "turn" sau "river".
 • O diferență importantă la acest tip de joc este că fiecare jucător primește 4 cărți. Cele mai bune 5 cărți de pe masă câștigă mâna. Atenție aici, jucătorul are voie să folosească exact 2 cărți din mână, împreună cu alte 3 cărți comune.

Pro și contra

Mulți jucători sunt reticenți în a încerca jocuri cu poker Omaha pentru că poate fi intimidant la început. Însă, după ce-l încerci pentru prima dată, plus puțină practică, jocul devine foarte îndrăgit.

Sunt câteva motive pentru care Omaha este un "must-play poker game".

Avantaje:

 • Multă acțiune la masă. Cu 4 cărți îți poți face mai multe calcule și, în general, la acest tip de joc se face foarte mult "bluff".
 • Dacă ai jucat mult poker de tip Holdem online, atunci Omaha este jocul perfect pentru a "condimenta" lucrurile, dar și pentru a "reaprinde" dragostea pentru poker.

Dezavantaje:

 • Fiind destul de complex, nu este cel mai ușor tip de poker pentru jucătorii începători.
 • Cu multe cărți în joc, calculul cu referire la "bet" sau "raise" poate fi dificil chiar și pentru jucătorii experimentați.

În afară că jucătorul are 4 cărți și jocul are o limită maximă a potului, Omaha se aseamănă mult cu Holdem. N-ai motive să te îngrijorezi dacă nu înțelegi mâinile la început. După puțină practică totul va fi la fel de familiar, ca și la Texas Holdem.

7-Card Stud

7-card-stud

Dacă ai jucat doar Texas Holdem îți va lua ceva timp să te obișnuiești cu tipul de joc "Seven-Card Stud". La acest tip de poker nu există cărți comune și se joacă aproape mereu cu limite fixe de miză.

7-Card Stud este un joc foarte bun pentru cei care n-au jucat deloc poker, fiind ușor de învățat.

Reguli

 • Fiecare jucător plasează un "ante-pariu" și primește 3 cărți, 2 cu fața în jos și una cu fața în sus.
 • Jucătorul care posedă cea mai mică carte cu fața în sus este forțat să plaseze un pariu sau, în termenii 7-Card Stud, "to bring it in". De exemplu: dacă "ante-pariul" are valoarea 10 RON, atunci pariul "Bring-in" va avea valoarea de 50 RON.
 • În loc să plătească acest pariu jucătorul cu cartea cea mai mică are și opțiunea "Complete", însă miza va fi mai mare, de 100 RON.
 • Pariurile continuă în sensul acelor de ceasornic, cu fiecare jucător având opțiunea să dea "fold", "call" sau "raise".
 • După ce toată lumea de la masă a avut rândul său altă carte va fi întoarsă pentru fiecare jucător. Această carte se numește "fourth street".
 • Acum pariurile încep cu jucătorul care are cartea cu valoarea cea mai mare, tot în ordinea enumerată mai sus.
 • Această secvență continuă până când toată lumea primește următoarea carte cu fața în sus, denumită "fifth street" și o nouă carte, cunoscută drept "sixth street".
 • Cartea "seventh street" este specială, pentru că toți jucătorii o primesc cu fața în jos.
 • Dacă vreun jucător mai este la masă după ultima rundă de pariuri, atunci trebuie să-și arate cărțile și să realizeze cea mai bună mână de la masă (cele mai bune 5 cărți).

Pro și contra

7-card stud poker este diferit față de Texas Holdem sau Omaha. Nu oferă atât de multă acțiune la masă, însă sunt suficiente motive pentru care-l poți folosi ca o alternativă la primele tipuri.

Avantaje:

 • Este ușor de învățat și este un tip de poker foarte bun pentru început dacă, de exemplu, Holdem online ți se pare ușor intimidant.
 • Învățând să ții cont (să numeri) cărțile la care s-a dat "fold" vei avea un mare avantaj în runda finală, în fața jucătorilor care nu sunt atenți la acest aspect.

Dezavantaje:

 • Este des considerat un tip de poker "încet" sau "plictisitor".
 • Dacă nu ai o memorie bună poate fi destul de greu să ții minte ce au avut în mână, la un moment dat, jucătorii adverși.

Este un motiv pentru care nu vezi tipul de poker 7-Card Stud la TV, nu este atât de captivant. Cu toate astea este un joc complex, care poate fi perfect pentru tipul potrivit de jucător.

Razz

razz-poker

Dacă știi să joci 7-Card Stud poker, atunci regulile pentru tipul de joc Razz o să ți se pară foarte ușor de învățat.

Razz este un "lowball game" cărțile și ordinea la mâini sunt întoarse sau necunoscute. Este un joc favorit printre jucătorii old-school, așa că nu te mira dacă la masă vei avea adversari de vârsta a doua.

Reguli

 • Ținta în jocul de tip Razz este să faci cea mai "proastă" mână posibilă din punct de vedere al pokerului tradițional. Vezi lista mâinilor de poker.
 • As-ul este slab în Razz, iar "culoarea" sau "chinta" nu contează (nu se iau în calcul). În acest mod, cea mai slabă mâna posibilă este: 5-4-3-2-A.
 • În principiu modul de joc este la fel ca la celelalte tipuri de poker online. Excepție face jucătorul care are cea mai mare carte cu fața în sus. La fel, mai târziu în joc se va începe cu jucătorul care-și arată cea mai mică mână de poker.
 • Ca și jocul Stud, Razz este un joc cu limite impuse și care folosește același model de pariuri, inclusiv "ante", "bring-in", "completion", "small bet" sau "big bet".
 • După pariurile din runda finală jucătorii își arată cărțile, iar cel care are cea mai bună mână "five-card low" va câștiga.

Pro și contra

Avantaje:

 • Razz este un joc asemănător cu 7-Card Stud, oferind o margine generoasă pentru jucători. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă aceștia învață să observe sau să numere cărțile de la masă.
 • Este un tip de joc de poker ușor de învățat pentru are un ritm lent și un mod relaxat de desfășurare.
 • Jocurile "lowball" sunt fabuloase dacă n-ai mai jucat ceva de genul până acum, pentru că ordinea pe care o știai la mâinile de poker este total inversă.

Dezavantaje:

 • Unii jucători de poker online nu preferă acest joc de tip Razz pentru că este încet și are limitări la mize.
 • Poți juca Razz doar online.

Concluzii

După ce ai văzut aceste tipuri de joc în pokerul profesionist, toate puse în practică online, îți vei da seama care este favorabilă pentru tine. Încearcă fiecare joc și vezi exact care ți se potrivește pe termen lung.

Cel mai bun tip de poker online este cel pe care-l stăpânești cel mai bine.

Camerele de poker online îți oferă câteva lecții gratuite. Practica, răbdarea, înțelegerea și aplicarea strategiilor te vor face să te dezvolți în acest domeniu și să începi să câștigi bani la mesele de poker!

S-ar putea  te intereseze și: