Cum se joaca Texas Hold’Em si ce tipuri pot fi jucate

0

Supranumit si „Cadillac-ul” pokerului, jocul de Texas Holdem este fara indoiala chiar si in anul 2018, cea mai populara versiune a jocului de poker, atat la mesele de joc din mediul live, cat si in mediul online, la cele mai importante camere de poker din lume. Multi jucatori au precizat faptul ca acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca este o versiune ceva mai simplu de inteles si de analizat, chiar si de jucatorii noi, in comparatie cu alte versiuni ale jocului de poker, care necesita ceva mai multa experienta si sunt mai complexe.

CLICK AICI pentru a juca Texas Holdem la camera de poker recomandata!

texas holdem

Atat in mediul online, cat si in cel live, jocul de Texas Holdem se joaca in 2 variatii: pot limit sau no-limit, insa cel putin in mediul live, un joc de pot limit se gaseste intr-adevar foarte greu, jocul de no-limit fiind preferat de toti impatimiti acestui joc de carti. Oricum, bazele sunt relativ simple si usor de inteles: fiecare jucator de la masa primeste de la dealer 2 carti, iar scopul oricarui jucator este sa formeze cea mai buna combinatie de 5 carti, cu cele 2 carti din mana si cele 5, care vor fi asezate in timpul mainii, de dealer pe masa de joc. Actiunea porneste din stanga dealer-ului in sensul „acelor de ceasornic”, iar cartiile ce sunt asezate de catre dealer pe masa se numesc:

 • Flop: primeste 3 carti asezate
 • Turn: penultima carte asezata
 • River: ultima carte asezata

Un aspect important al jocului de Texas Holdem, sau al celui de poker online in general, este pozitia butonului de dealer. Daca joci intr-un mediu profesionist, acesta n-ar trebui sa te ingrijoreze foarte mult, deoarece oricum n-ai responsabilitaea sa amesteci cartiile, insa daca ai butonul de dealer in fata ta cand joci cu prietenii, atunci inseamna ca este randul tau sa faci cartiile. Totusi, in jocul live sau online, butonul de dealer mai are si o alta parte interesanta in dinamica jocului. Cand ai butonul in fata, se spune ca „joci din pozitie” mana respectiva, adica esti ultimul care are dreptul la o actiune dupa ce mizele initiale au fost plasate.

Un alt aspect foarte important, de fapt mult mai important decat butonul de dealer, sunt blindurile, care necesita o atentie sporita, mai ales in turneele de poker, cand acestea cresc de la un nivel la altul, in comparatie cu jocurile de cash, atunci cand acestea raman constante pe intreaga durata a sesiunii de joc de la aceea masa. Blindurile sunt importante in poker, deoarece incurajeaza plasarea mizelor in fiecare mana jucata, astfel incat sa nu existe maini in care sa nu fie plasata nici o suma de bani pe masa.

Jucatorul din stanga butonului de dealer va fi mereu „small blind-ul„, iar urmatorul jucator in sensul acelor de ceasornic, va fi numit „big blind-ul„. Pentru a putea intra in mana mereu va trebui sa plasezi o miza cel putin egala cu big blind-ul din acel moment al sesiunii. Nici small blind-ul nu este menajat, acesta fiind obligat sa plateasca diferenta pana la valoarea big blind-ului pentru a putea juca in mana respectiva.

In 95% dintre cazuri, small blind-ul este jumatate din big blind, iar la turnee acest lucru se intampla in 100% dintre cazuri. Doar la jocurile de cash se mai pot observa variatii, adica: small blind: 1leu, big blind: 3lei, sau small blind: 2lei, big blind: 5lei.

In cadrul turneelor, dar si la anumite jocuri de cash, mai apare si aspectul anteeurilor. Diferenta dintre ele si blind-uri se leaga de faptul ca acestea sunt platite de toti jucatorii de la masa, astfel incat pot-urile sa devina mai mari, inca de dinainte ca primele carti ale mainii sa fie impartite.

Dupa ce cunosti toate aceste aspecte de baza jocul devine ceva mai usor, cel putin din punct de vedere al regulilor. Va trebui doar sa te concentrezi sa ai cea mai buna mana posibila, iar in cazul in care crezi ca acest lucru nu se intampla, sa scapi de aceea mana, astfel incat sa nu pierzi mize foarte mari cu ea.

Sa vedem care sunt mainile existente in jocul de Texas Holdem,. Voi incepe cu cea mai slaba si voi incheia cu cea mai puternica.

maini poker
 1. High-Card: in cazul in care nici un jucator de la masa n-a reusit sa-si construiasca macar o pereche cu cartile asezate de catre dealer pe masa atunci castigatorul potului va fi cel care va avea cea mai mare carte valorica in mana.
 2. O pereche: poti avea 2 carti de acelasi fel inca de la inceput in mana sau iti poti construi o pereche cu ajutorul board-ului.
 3. Doua perechi: si aici sunt mai multe lucruri de luat in evidenta: daca cea mai mare pereche de la mana este aceeasi la 2 jucatori, atunci a doua pereche ca valoarea se ia in considerare
 4. Three of a Kind (Trei de acelasi fel): Ai 3 carti de acelasi fel daca reusesti cu ajutorul board-ului si a cartiilor din mana, sa ai 3 carti identice. In cazul in care 2 jucatori au aceleasi 3 carti de acelasi fel identice, atunci se va lua in considerare in stabilirea mainii castigatoare cealalta carte din mana ca si valoare
 5. Straight (Chinta): o combinatie destul de cunoscuta si anume o secventa de 5 carti consecutive, de ex: 2-3-4-5-6, sau 10-J-Q-K-A (numita si „nuts”, adica chinta cea mai mare). O alta combinatie de chinta ignorata de unii jucatori este: A-2-3-4-5, A-ul preluand practic rolul cifrei 1.
 6. Flush (Culoare): o combinatie tot de 5 carti, insa de data aceasta trebuie sa fii atent sa aiba aceeasi culoare. Din nou, daca 2 jucatori au culoare la finalul mainii, se va lua in considerare cartea de valoare cea mai mare
 7. Full-House: una dintre cele mai puternice maini din jocul de Texas Holdem. Poti spune ca ai realizat un full house in momentul in care ai 2 carti de acelasi fel si alte 2 de tip diferit, de ex: (ai in mana K-K, iar flop-ul este: 4-4-4. In acel moment, ai full de patrari cu popi). Din nou, daca intr-o situatie rara, la finalul mainii este un duel full vs full, va castiga potul full-ul de carti cu valoare mai mare.
 8. Four of a Kind (Careul): O alta mana extrem de puternica este bineinteles careul. In cazul in care este o situatie rara de careu vs careu va castiga bineinteles careul de carti mai valoroase.
 9. Straight Flush (Chinta de culoare): Cea mai puternica mana din poker este chinta de culoare, adica cea in care ai 5 carti consecutive de aceeasi culoare. In caz in care doi jucatori au o chinta de culoare, atunci se va lua chinta mai mare. De asemenea, combinatia 10-J-Q-K-A de aceeasi culoare se numeste chinta roiala (Royal Flush).

Joaca Texas Holdem AICI cu un bonus de pana la 200 euro!

Cam atat am avut sa-ti spun despre notiunile de baza din jocul de Texas Holdem Poker. Mult noroc la mese!

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
adrian1981
Forma: Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut
58 din 89 65% +1203.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here