Înot la Jocurile Olimpice 2021 – informații și cote

0

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor începe pe data de 23 iulie, iar înotătorii vor trece la treaba încă din ziua următoare. Competițiile de înot se vor desfășura în perioada 24 iulie - 1 august, iar în joc vor fi puse 35 de seturi de medalii, exceptând competițiile de maraton, care se vor desfășura pe 4-5 august în aer liber.

Aproape 900 de înotători vor fi prezenți la startul concursurilor din Olympic Aquatics Centre, printre care și patru sportivi români. Mai multe am vorbit despre aceștia in prezentarea sportivilor români la Jocurile Olimpice 2021. În continuare voi trece în revistă care vor fi cele mai atractive probe de urmărit la această ediție a Olimpiadei.

100 metri liber masculin

Caeleb Dressel e aici mare favorit după ce a cucerit ultimele două titluri mondiale, cotă 1.62 la Betano. Principalii contracandidați sunt Kyle Chalmers, David Popovici și Kliment Kolesnikov. Românul nostru are șanse mari la medalii, reușind să stabilească cel mai bun timp al sezonului la doar 16 ani în cadrul europenelor de juniori de la Roma.

200 metri liber masculin

Proba de 200 liber va fi la rândul ei foarte interesantă, mai ales că și aici David Popovici are șanse bune la medalii. El are o cotă de 6.00 la Betano pentru victorie, iar cote mai mici au doar Danas Rapsys, Duncan Scott și Thomas Dean. În opinia mea, Martin Malyutin e favoritul probei, fiind destul de ciudat că are o cotă de 10.00!

100 metri spate masculin

Kliment Kolesnikov e dornic aici de revanșă după ce la europenele de la Budapesta nici n-a prins finala. În ciuda acelui eșec, rusul e cotat cu prima șansă la victorie, urmând a-i avea ca principali adversari pe Evgeny Rylov, Xu Jiayu și Ryan Murphy. Bookmakerii consideră că Robert Glință, campion european en-titre, are a opta șansă la medalia de aur. Ce-i drept îi va fi greu să se impună, însă eu îi dau șanse la un podium.

50 metri liber feminin

Cred că proba de sprint a fetelor de la Olimpiada 2021 nu trebuie în niciun caz ratată. Cinci sportive au o cotă mai mică de 6.00 pentru victorie, Emma McKeon fiind favorită la o cotă de 3.50 la Betano. Nume mari precum Cate Campbell, Ranomi Kromowidjojo, Sarah Sjostrom sau Pernille Blume îi vor pune mari probleme, iar diferența se va face cu siguranță la sutimi de secundă.

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
Wade
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat
3 din 3 100% +191.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here