Judo la Jocurile Olimpice 2021 – informații și cote

0

Sala Nippon Budokan va găzdui în perioada 24 - 31 iulie concursurile de judo de la Jocurile Olimpice 2021. Aproape 400 de judoka din 128 de țări vor concura în cele 15 categorii ale acestei discipline, iar printre ei avem și trei sportivi din România.

Tragerile la sorți pentru tabloul de la fiecare categorie au avut loc chiar astăzi, astfel că putem avea o imagine de ansamblu asupra sportivilor cu șanse la medalii. În continuare vă prezint patru categorii care cred eu că merită urmărite la Tokyo:

57 kg feminin

Aici vom sta cu sufletul la gură datorită prezenței Andreei Chițu. Multipla medaliată mondială și olimpică merge în Japonia doar cu gândul la medalie, însă nu e printre favoritele probei, iar Betano nici nu îi oferă cotă pentru aur. Favorită certă e Uta Abe, la o cotă de doar 1.50. Andreea se află pe aceeași jumătate de tablou cu nipona, iar cele două s-ar putea întâlni în semifinale.

100+ kg masculin

La categoria greilor îl vom vedea și la Tokyo pe dublul campion olimpic, francezul Teddy Riner. Bookmakerii îl dau ca și favorit, la o cotă de doar 1.50. Misiunea sa va fi totuși una dificilă și eu nu aș miza pe el. Aici îl avem în concurs și pe Vlăduț Simionescu. El nu are șanse la medalii și de aceea în dreptul său regăsim o cotă foarte mare pentru aur, de 100.00.

73 kg masculin

Lasha Shavdatuashvili și Rustam Orujov sunt favoriții acestei categorii. Cei doi sunt pe jumătăți diferite de tablou și se pot întâlni în marea finală. Această categorie este una foarte echilibrată și s-ar putea să asistăm și la surprize. Una dintre ele să sperăm că va fi Alexandru Raicu. Să nu uităm că el a câștigat în acest an Grand Slam-ul de la Tel Aviv.

Echipe

Concursul pe echipe este așteptat cu sufletul la gură de către japonezi. Țara gazdă e mare favorită să ia aici medalia de aur și are o cotă mică pentru locul 1, de 1.40. Franța, Brazilia sau Rusia sunt adversare demne de luat în seamă, astfel că acest concurs poate să ne ofere un spectacol care nu ar trebui ratat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
Wade
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat
3 din 3 100% +191.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here