Italia – Franta ponturi pariuri 03.08.2021

Scris de Wade03/08/2021

Poate cel mai echilibrat sfert de finala de la Olimpiada de baschet, va avea loc intre Italia si Franta, doua echipe ce se cunosc foarte bine. Jucatorii din Hexagon sunt neinvinsi in aceasta competitie si sunt vazuti ca favoriti de bookmakeri, insa eu sunt de parere ca le va fi mai greu pe teren – decat o arata cotele.

In aceasta analiza o sa incerc din nou sa scot cea mai buna cota per value din oferta.

Continua invincibilitatea pentru francezi?

E posibil. Nu pot sa spun un „da” categoric, pentru ca vad acest match-up ca unul extrem de echilibrat. Desi vorbim despre o echipa a Frantei care a castigat impotriva Statelor Unite in faza grupelor, iar apoi a indeplinit doua formalitati cu Cehia si cu Iran. Jucatorii din Hexagon au reusit surpriza vs SUA in primul rand datorita unei defensive extrem de agresive, una ce a facut ca procentajele pentru americani sa fie de doar 36% per total, din care 31% la aruncarile de 3 puncte.

E adevarat si ca in acel match-up, „cocosii” au profitat de o echipa a Statelor Unite venita sa faca figuratie (sau cel putin asa parea), cu jucatori ce au uitat performantele facute in trecut de Kobe Bryant, Dwayne Wade & LeBron James. Cu Evan Fournier si Nando de Colo la conducere, plus „turnurile de control” Gobert si Fall sub panou, aceasta echipa poate pune probleme mari oricarui adversar din competitie.

Jucatorul de la Boston Celtics (Fournier) a fost principalul actor de pana acum al francezilor, si poate avea in continuare un cuvant greu de spus, daca nu este marcat corespunzator. Pe langa cei mentionati, echipa Frantei ii mai are ca „role players” si pe Nicolas Batum, Thomas Huertel sau Timothe Luwawu-Cabarrot. Vom vedea cat de adanc pot merge francezii in aceasta competitie.

Face fata Italia?

Gallinari & co. au aratat un baschet colectiv solid la aceasta Olimpiada, am vazut progres de la meci la meci pentru aceasta echipa. A fost mai intai o revenire pe final vs Germania, echipa castigand in „double-digits” un meci ce parea extrem de complicat in majoritatea timpului de joc. Apoi a venit o infrangere la doar 3 puncte vs Australia, cu italienii jucand un baschet colectiv foarte bun, pentru ca meciul decisiv pentru calificare sa vina cu Nigeria, partida castigata la 9 puncte diferenta.

Am observat in aceste meciuri ca italienii sunt genul de jucatori care nu renunta in niciun moment la joc, si la speranta de a castiga. Daca faceau asta, atunci cu siguranta aveau mai mult de o infrangere in aceasta competitie (poate chiar nu castigat deloc). Pana la urma, singura infrangere a venit in fata castigatoarei grupei B – Australia, si una din principalele candidate la aurul olimpic.

Daca e sa ne uitam la jucatorii din teren si la performantele obtinute, vedem ca Danilo Gallinari nu a fost acel lider de care echipa avea atata nevoie, jucatorul ce activeaza in NBA la Atlanta Hawks – aratand obosit si modest in momentele cheie de joc. Nico Mannion de la Warriors a fost unul din stelele ce au stralucit la „azzurri” el inregistrand 21 de puncte in partida cu Australia. Nicolo Melli de la Olimpia Milano si Achille Polonara de la Fenerbahce ar fi alti 2 jucatori de urmarit la aceasta echipa.

Italia – Franta (ora 11:20) ponturi pariuri

Francezii arata foarte bine on both ends of the floor, limitandu-si agresiv adversarii la aruncare, si profitand de spatiile libere din ofensiva. Doar ca, o sa aiba in fata o echipa ce arunca bine atat din mid range, cat si din spatele semicercului. Este un challenge pe care francezii trebuie sa-l ia in serios, daca vor calificarea in semifinale.

Principalii actori pot fi Evan Fournier, respectiv Danilo Gallinari, daca jucatorul lui Hawks are in sfarsit un statement la aceasta competitie. Pana la urma Italia putea fi foarte bine neinvinsa in aceasta competitie, meciul cu Australia fiind back and forth. Iar pentru o echipa care cauta pentru prima oara o medalie din 2004 incoace (argint la Atena), motivatia trebuie sa fie una extrem de ridicata.
Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Castigat
Italia – Franta (ora 11:20)
Pronostic: 
Italia +8.5 puncte
Cota: 
1.93 @

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tipsterul Lunii

Avatar Tipster
Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Castigat
CÂȘTIGATE
14 din 21
PROCENTAJ
67%
UNITĂȚI
+445
Vezi Ponturi

S-ar putea  te intereseze și: