Pont – Norvegia vs Romania – Campionatul European de Handbal – 05.12.2016

543

romania

Astazi de la ora 21:45, Romania debuteaza la Campionatul European impotriva detinatorul trofeului, Norvegia. Se anunta o partida frumoasa, cu goluri, dar cu o favorita certa.

Norvegia

Echipa antrenata de Thorir Hergeirsson a participat la toate Campionatele Europene si este cea mai medaliata echipa. O singura data s-a intamplat sa nu cucereasca o medalia, a fost in 2000, cand a terminat pe locul 6. Acum, Norvegia este cotata cu prima sansa la cucerirea trofeului, chiar daca lotul echipei a suferit modificari in ultima perioada. Heidi Loke este insarcinata, iar Lunde, Riegelhuth, Ida Alstad si Wibe au fost lasate acasa. Frafjord are un sezon exceptional la Larvik si va inlocui cu succes pe Loke. Lunde nu a fost lasata degeaba acasa, deoarece Grimbso are un procentaj ridicat la Gyor, iar Nora Mork este intr-o forma excelenta. La Jocurile Olimpice a terminat ultima treapta a podiumului, dar dupa acest rezultat, fetele au revenit destul de repede. Au castigat turneul amical organizat in Danemarca, fara sa piarda niciun meci. Nici macar Rusia n-a putut obtine un rezultat pozitiv.

Romania

La ultimele 2 Campionate Europene, Romania n-a obtinut rezultate la care se astepta o tara intreaga. In octombrie, dupa plecarea lui Tomas Ryde, Ambros Martin a fost numit selectionerul Romaniei. A avut doar 2 luni la dispozitie, dar mana lui s-a vazut la turneul Trofeul Carpatii, organizat luna precedenta la Cluj. Apararea a devenit mai agresiva, dar inca n-am fazut cum functioneaza atacul, deoarece Cristina Neagu a fost menajata. Pe postul de extrema stanga sunt ceva probleme, dar Cristina Florica s-a descurcat destul de bine in ultimul meci amical. Geiger n-a avut evolutii foarte bune la echipa de club, iar Laura Popa nu este obisnuita cu presiunea.

Intalniri directe

Ultima oara cele doua echipe s-au intalnit in august, la Jocurile Olimpice. Atunci Norvegia s-a impus la un singur gol diferenta, iar Cristina Neagu a facut un meci extraordinar, marcand nu mai putin de 11 goluri, dar acum nu este 100% pregatita din punct de vedere fizic si fara ea, Romania nu are nicio sansa.

Pronostic: Norvegia -3.5 @ 1.61

Sursa foto: reperemaramuresene.ro