Ponturi Formula 1 – confirma Mercedes in Grand Prix-ul Austriei?

0

Fanii sportului cu motor s-au bucurat în sfârșit de Formula 1 în acest an 2020, cele mai rapide mașini de cursă ieșind pe circuitul de mare viteză din orașul Spielberg.
Formula1 Coperta

Sezonul scurtat din acest an datorită pandemiei a debutat vineri în Austria cu antrenamentele, sâmbătă au fost calificările, iar duminică de la ora 16:10 este programată cursa.

Informații utile

“Marele circ” a fost așteptat de întreaga suflare a împătimiților sporturilor cu motor, și după ce competiția Nascar a revenit de câteva săptămâni în State, era doar o chestiune de timp până când și Formula 1 trebuia să reînceapă.

Calendarul F1 din acest an a fost scurtat la doar 8 curse – toate urmând să se dispute pe “bătrânul continent”: două în Austria, două în Marea Britanie, una în Spania, una în Italia, una în Ungaria și una în Belgia.

Evident, ca și la Nascar, spectatorii nu au momentan dreptul să asiste live din tribune, însă sunt șanse că asta să se schimbe în viitorul apropiat. Momentan lipsa fanilor va conta pentru telespectatori – puțină culoare în timpul cursei, dar și pentru piloți – la bucuria de la final, de pe podium.

Hai sa vedem cum arată circuitul de la Red Bull RingCircuit

Am văzut cum Lewis Hamilton a dominat cele 3 antrenamente, clasându-se de fiecare dată pe prima poziție. În calificări însă, nu a forțat când a trebuit și chiar dacă colegul și totodată – adversarul sau direct la pole-position – Bottas, a ieșit în decor chiar la ultimul tur de calificare, englezul nu a reușit să-i doboare recordul de cel mai bun timp pe tur.

Astfel, finlandezul a obținut al 12-lea Pole din carieră și are șansa lui în cursă.

Primii 5 piloți de pe grilă în ordinea clasificării din Q3Results

După cum observăm, cu doar 12 miimi în spate, Hamilton va avea ceva de tras în cursa de duminică, fiind încadrat de colegul sau și de un Verstappen periculos. Reamintesc că olandezul a câștigat ultimele două curse aici și va fi unul dintre protagoniștii cursei de mâine.

Lewis a fost investigat ce comisarii de cursa în legătură cu nerespectarea “steagurilor galbene” chiar în secundele finale când colegul sau a ieșit în decor, și dacă era găsit vinovat putea să piardă locul secund de pe grilă. Nu s-a întâmplat însă acest lucru, comisarii anunțând decizia finală în urma cu câteva minute.

Un alt amănunt important vine de la clasarea olandezului Verstappen, care deși a prins podiumul are un ecart mare față de adversarii de la Mercedes. Un motiv ar fi “gumele medii” pe care acesta le-a avut pe mașină, și cu care va începe cursa. Rămâne de văzut dacă strategia echipei Red Bull va fi una de succes.

Ferrari a confirmat criza prin care trece de câteva sezoane încoace, locul 7 pentru Leclerc și doar 11 pentru Vettel, vorbind de la sine. Germanul, care a confirmat că nu o să mai continue la scuderia italiană în sezonul viitor, a avut un weekend extrem de slab în Austria, atât la antrenamente, cât și la calificări – unde a “reușit” performanța negativă să nu intre în Q3.

Surpriza plăcută din calificări a venit de la britanicul în vârstă de doar 20 ani: Lando Norris, ce concurează pentru echipa McLaren, acesta venind pe locul 4, imediat după Verstappen. Vom vedea ce constanță are tânărul pilot și cum va rezista presiunii în cele 71 de tururi programate în cursă.

Cote pariuri Formula 1 – 05.07.2020

F2

Cote castigator GP Austria – 05.07.2020

Ccc

Dacă Hamilton reușea să speculeze ieșirea lui Bottas în secundele de final, aveam probabil o cotă de 1.40 – 1.50 la victoria englezului. Chiar și așa, putem observa că englezul rămâne oarecum favorit în opinia bookmakerilor, cota sa având valori cuprinse între 2.25 și 2.75 la casele de pariuri online. Cred că putem profita la maxim de această valoare excelentă!

Care este cel mai bun pont în cursa de duminică?

Lewis

Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Pierdut
Procentaj: 52.2%
Castigate: 60/115
Hamilton nu a mai câștigat aici din 2016, și sunt sigur că e motivat să demonstreze ceva solid încă de la prima cursă. Așa cum am detaliat în analiză - avem un calendar extrem de scurt în Formula 1 - doar 8 curse, ceea ce face lupta pentru titlu una extrem de interesantă. Va fi o bătălie pe cinste pentru că fiecare cursă va conta enorm, punctele serioase - și aici mă refer în special la cele de pe podium - fiind extrem de importante în aceste condiții. Parcursul bun din calificări, diferența infimă față de colegul sau din față, dar și constanța englezului mă fac să-i dau credit azi. Cea mai bună cotă la victoria lui Hamilton în acest Grand Prix o găsim la Unibet.

Formula 1 - GP Austria (ora 16:10)
Pronostic: Hamilton câștigă cursaCota: 2.75

Click aici pentru a paria acest pronostic
Cel mai bun tipster

#TipsterCastigateProcentajUnitati
1 florin1981
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Castigat Castigat Pierdut Castigat
19 din 3161%+496.00Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here