Ponturi Formula 1 – French GP 20.06.2021

Scris de Wade20/06/2021

Dupa un an de absenta, Grand Prix-ul Frantei revine in Marele Circ din Formula 1 cu circuitul Paul Ricard fiind gazda in acest weekend. Am avut o serie de antrenamente culminate cu una de calificari extrem de atractive in zilele de vineri si sambata.

In acest articol o sa incerc sa analizez cat mai bine cursa, si sa vedem un avem cea mai buna valoare.

Calificarile dominate de Red Bull si Mercedes

Circului francez a fost prin traditie unul dominat de Mercedes, cu Hamilton fiind in pole position si castigand in fiecare din cele 2 editii anterioare din aceasta locatie. De data asta insa, Red Bull a aratat ca echipa de batut.

Verstappen a realizat un pace bun devreme in Q3, cu 4 zecimi mai rapid decat Hamilton, insa lucrurile s-au incins apoi, englezului fiind mai rapid pe primul sector. Verstappen a raspuns insa clar pe sectorul final, obtinand un pole position pe deplin meritat aici. Lewis a venit pe locul 2, urmat de colegul sau Bottas, iar linia a doua va fi completata de mexicanul Sergio Perez.

Pierre Gasly a dat francezilor motive de bucrie clasandu-se pe locul 6, in ceea ce reprezinta a 5-a clasare in Top 6 pentru el, in totalul de 7 curse disputate in acest sezon competitional. Leclerc, ce a obtinut pole-ul in ultimele doua curse nu a putut face prea multe ieri, obtinand doar locul 7, fiind invins de colegul sau pentru prima oara pe circuitul de la Paul Ricard. A fost o zi grea pentru echipa McLaren, desi au avut ambele masini in Q3, Norris a obtinut locul 8, in timp ce Ricciardo doar pozitia a 10-a.

Ce vom vedea in cursa?

Din configuratiile F1 Pace, ne dam seama ca Red Bull este aproape egala rivalilor de la Mercedes, ritmul de cursa fiind aproape identic, cu doar 0.05 secunde despartind cele doua masini. Vom vedea un circuit lung, in care limitele acestuia si posibilele erori facute de piloti in acele zone vor conta foarte mult.

Hamilton a fost cu 0.258 secunde mai incet decat Verstappen in calificari, iar in conditiile in care acesta a fost un „circuit Mercedes”, socul pentru englez a fost mare la conferinta de dupa, unul greu de ascuns chiar si pentru el.

A fost un avans mai mare pentru Max decat m-am asteptat. Ambii piloti de la Red Bull au fost extrem de rapizi, impunand un ritm incredibil. Noi facem tot ce tine ca piloti pentru a incerca sa-i depasim ca timp, insa cred ca ei au un ritm mai puternic in acest moment. Sunt totusi aproape de ei, si cred ca azi ne-au depasit mai mult la liniile drepte ale circuitului. Avem de lucru pentru a imbunatati aceste minusuri, dar sunt convins ca vom recupera.”

O declaratie din care ne dam seama ca Mercedes are mari probleme in a mentine un ritm competitiv cu Red Bull, iar Christian Horner pare sa fi luat un usor avans in fata rivalului sau – Toto Wolff.

Cele mai bune pariuri

Pont 1 Formula 1 – French GP (ora 16:10) ponturi pariuri

Dupa doua curse (in Monaco si Aerbaijan) in care a avut mari dificultati atat in calificari, cat si in ritmul propriu-zis de cursa, finlandezul Valteri Bottas este pregatit pentru un bounce back. El a aratat un ritm excelent atat in anternamente (cand a fost in spatele lui Max), cat si in calificari, cand a fost aproape sa obtina o pozitie pe prima linie.
Sunt multe speculatii in acest moment in Media F1 cu privire la o posibila plecare a finlandezului la finalul acestui sezon. Si eu cred ca Mercedes isi cauta un al doilea pilot pentru 2022, insa asta nu ar trebui sa-l afecteze pe finlandez. Dimpotriva, trebuie sa faca o parte secunda de sezon foarte buna, una in care sa demonstreze ca poate ramane in marele circ, daca nu la Mercedes, atunci la o alta echipa de top 3.
Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Castigat
Pont 1 Formula 1 – French GP (ora 16:10)
Pronostic: 
Valteri Bottas termina pe podium
Cota: 
1.55 @

Pont 2 Formula 1 – French GP (ora 16:10) ponturi pariuri

Am avut o cursa trecuta absolut nebuna la Baku, cu Max avand probleme cu doar 5 tururi inainte de final. Olandezul era desprins atunci in castigator, insa pneul stanga-spate i-a explodat, si nu a mai putut face nimic. Sansa lui a fost lacomia lui Hamilton din turul final, cand a fortat prea mult, si astfel a iesit si el in decor.
In aceasta dupa-masa, in Franta, vom vedea daca Red Bull are ce trebuie pentru a confirma cu adevarat sefia in Formula 1, atat la piloti cat si la constructori. Pentru ca daca o invinge pe Mercedes intr-un circuit pe care acestia se simt ca acasa, atunci echipa cu motorul Honda ii poate detrona in sfarsit pe marii rivali. Avem aici o cota prea buna pe Max ca s-o trec cu vederea.
Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Castigat
Pont 2 Formula 1 – French GP (ora 16:10)
Pronostic: 
Max Verstappen castiga cursa
Cota: 
2.10 @

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tipsterul Lunii

Avatar Tipster
Wade
Forma: Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Pierdut Pierdut Pierdut Castigat Castigat
CÂȘTIGATE
14 din 21
PROCENTAJ
67%
UNITĂȚI
+445
Vezi Ponturi

S-ar putea  te intereseze și: