Ponturi Formula 1 – Russian GP 26.09.2021

Scris de Wade25/09/2021

Cu liderul din clasament Max Verstappen – incepand acest Russian Grand Prix de pe ultimul loc in grila, adversarul sau direct, Lewis Hamilton are o sansa foarte buna sa treaca in fata lui in lupta pentru titlu si sa castige cursa cu numarul 100 din cariera lui in Formula 1.

In acest articol o sa incerc din nou sa gasesc cel mai bun Value Bet.

Face Verstappen un comeback de poveste?

Echipa Red Bull a stiut ca Max va avea o penalitate pe grila de la Sochi dupa evenimentele din cursa trecuta de la Monza, insa erau doar 3 pozitii la acel moment. Christian Horner & co. s-au uitat pe acel „weather forecast” si dupa o sedinta au decis sa schimbe acel „power unit” al masinii olandezului, asa ca Verstappen va pleca ultimul din cursa.

Dupa faza calificarilor – aceasta decizie pare una foarte buna, Mercedes avand probleme pe finalul calificarilor de ieri, cu Lewis Hamilton clasat doar pe 4, in timp ce Bottas este pe 7 – asa ca ambele masini rivale au de recuperat. Max are insa si mai mult teren de recuperat si totul va depinde de strategia echipei. Am vazut duminica trecuta ce a putut face Bottas cand a plecat de pe ultimul loc, terminand pe podium la Monza, astfel – cu o strategie bine definita – olandezul poate puncta solid in acest Grand Prix.

Va risca Hamilton sa castige cursa?

Am vazut cum un „pit lane error” l-a accidentat usor pe englez cand a iesit cu acele „slick tyres”, iar senzatia este ca englezul a ratat o sansa mare de a obtine un pole position aici. Cu Verstappen in spatele tuturor, septuplul campion mondial are o sansa excelenta sa redobandeasca sefia in clasament. Mercedes a dominat tot acest weekend la Sochi, mai putin in Q3, cand vremea si cauciucurile le-au dat de cap pilotilor.

Dupa ce s-a clasat doar pe 4 in grila, in spatele „lupilor tineri”: Norris, Sainz si Russell, Hamilton a declarat aseara ca acest loc reprezinta o dezamagire si si-a asumat toata vina pentru esecul din Q3. Stim ce poate face englezul in aceasta cursa, insa avand in vedere pozitia rivalului sau, cat risc isi va asuma azi pentru a-i ataca pe cei 3 tineri din fata? De pe locul 4 are o sansa de a intra pe 3 inca din acel „turn 2” din primul tur, asa ca va fi de urmarit agresivitatea sau prudenta lui in acest Grand Prix.

Norris si Sainz in prima linie

Cele doua masini din prima linie, cea din fata lui Hamilton, au piloti care se cunosc foarte bine: Lando Norris si Carlos Sainz fiind colegi la McLaren in trecut pentru 2 ani. Poate ca au echipe diferite in acest moment, insa Ferrari si McLaren se aseamana foarte mult la ritmul de cursa. Carlos deja a facut o sugestie dupa calificari – ca va incerca sa lucreze cu Lando pentru a castiga aceasta cursa, si ar putea face asta daca ar avea DRS in spatele lui Norris pentru a-l apara de viitoarele atacuri ale lui Hamilton.

Acest lucru vine si in avantajul lui Norris, pentru ca daca Sainz ii va tine pe restul pilotilor departe, tanarul englez se va putea distanta in fruntea cursei. Va fi totusi si o lupta intre cei doi, si banuiesc ca cea decisiva se va disputa chiar dupa start cu acel „long run” pana la „turn 2”. Am vazut deseori aici la Sochi ca pilotul din pole are probleme in acel viraj, Norris recunoscand ca nu va avea un avantaj din acest punct de vedere. Vom vedea ce se va intampla, ce e cert – e ca vom avea o noua cursa teribila in Formula 1!

Formula 1 – Russian GP (ora 15:00) ponturi pariuri

Am vazut fratilor duminica trecuta o cursa fabuloasa la Monza, cu cei doi rivali la titlu luptandu-se cot la cot si lovindu-se cand unul din ei a iesit de la pit stop. O intreaga drama a iesit din acest incindent, cum ca Max nu l-a verificat pe Lewis in acel moment dupa acrosare, insa la ce nervi aveau cei doi piloti – eu consider ca a iesit mai bine asa. Azi e putin probabil ca cei doi sa se intalneasca, chiar si pentru cateva tururi, insa totul va depinde de strategia echipei Red Bull.

Sunt curios sa-l vad pe Vertappen depasind pe rand pilotii undeva in spate, iar cu privire la castigatorul acestui Grand Prix, nu pot sa nu observ acest pariu valoros pe Hamilton. E adevarat, englezul se afla in linia a doua pe grila, insa greseala comisa pe finalul calificarilor de ieri il propune pentru un bounce back spre prima pozitie. Masina Mercedes are in fata un Williams, un Ferrari si un McLaren, asa ca Lewis are sanse foarte bune sa faca progres spre victoria cu numaul 100 din cariera.
Wade
Forma: Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut Pierdut
Formula 1 – Russian GP (ora 15:00)
Pronostic: 
Lewis Hamilton castiga cursa
Cota: 
1.88 @

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

  1. Tot ce s a intamplat dupa cursa trecuta a fost un circ ieftin facut de Lewis. Lupta ramane interesanta oricum. Parerea mea e ca Max nu are cum sa piarda titlul sezonul asta decat daca il ” gresesc” la boxe sau FIA.

    1. Deciziile recente din partea FIA ma fac sa cred ca jocurile la titlu sunt facute pentru Lewis.
      Vom vedea insa, pana atunci, dupa multi ani avem o lupta frumoasa la titlu intre cei doi si 8 curse ramase (cu cea de azi) pentru a se decide campionul mondial.

      1. Vor neaparat sa i dea titlul sa aiba cele mai multe din istorie ( insa nu va fi cel mai bun din istorie) pentru ca la anul va fi cu mult mai greu, masinile aproximativ egale, + Russell care cu siguranta nu va fi catel cum a fost Bottas. Abia apuc sa scape Russell de acel Golf 4 :))))

        1. Buna rau asta cu „golf 4” 😀 😀
          Vedem, daca nu se intampla ceva extraordinar, titlul o sa se joace chiar in ultima cursa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tipsterul Lunii

Avatar Tipster
Wade
Forma: Castigat Castigat Castigat Pierdut Castigat Pierdut Castigat Castigat Pierdut Pierdut
CÂȘTIGATE
25 din 37
PROCENTAJ
68%
UNITĂȚI
+1051
Vezi Ponturi

S-ar putea  te intereseze și: