Ponturi handbal – Danemarca – Romania – Campionatul European – 14.12.2016

782

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca astazi prima “finala” de la Campionatul European si cu totii speram ca nu si ultima. Neagu si compania vor intalni astazi de la ora 19:30 Danemarca in ultimul meci din grupa principala. Vom merge mai departe daca nu pierdem contra nordicelor. Romania – Danemarca, meciul de la Campionatul European de handbal feminin va putea fi urmarit live la TV pe TVR 2.

In ciuda faptului ca era mare favorita Romania a avut emotii ieri contra Cehiei, castigand cu 30:28. Cu un minut inainte de final aveam avantaj minim, dar si dubla superioritate. Chiar si asa cehoaicele au avut posibilitatea sa egaleze la 29, dar Pintea a recuperat si a urmat ultimul gol al partidei. Cu aceasta victorie lucrurile sunt simple: nu pierdem astazi si ajungem in semifinale, acolo . In cazul unui esec vom juca pentru locurile 5-6. Cristina Neagu a reusit sa marcheze din nou 10 goluri, fiind practic cea care a facut diferenta, in conditiile in care de la adversare cea mai buna marcatoare, Luzumova, a avut sapte reusite. Astazi contra Danemarcei trebuie sa avem un joc defensiv mai exact.

Danemarca a scos ieri un egal contra Rusiei si a trimis echipa lui Trefilov acasa. Acel meci egal a venit dupa esecul contra Norvegiei (20:22). In prima faza a grupelor nordicele au obtinut victorii pe linie, dar s-a chinuit atat in jocul cu Muntenegru, meci castigat la limita, cat si o repriza cu Cehia, contra adversarelor noastre de ieri reusind sa revina dupa ce la pauza erau conduse cu 13:17, castigand in final cu 33:29. Scandinavele dau a patra golghetera a competitiei, Stine Jorgensen marcand 54 de goluri, cu 18 mai putine decat Cristina Neagu, golghetera competitiei.

Romania si Danemarca s-au intalnit deja in 2016 la calificarile pentru Jocurile Olimpice din luna martie. Atunci tricolorele se impuneau cu 32:25, desi aveau la victorie o cota mai mare decat astazi.

Pontul nostru

Ma astept sa vedem o prima repriza cu maxim 23 de goluri, asta mai ales daca tinem cont de miza acestei partide dar si pentru ca perioada de recuperare a fost scurta si jucatoarele nu cred ca pot avea un ritm de joc foarte ridicat. In plus n-as lua ca relevanta disputa Romaniei de ieri, in care Ambros Martin a experimentat destul de mult.

Pont (incredere 8/10): sub 23.5 goluri in repriza 1 1.75  Betano

Sursa foto: digi24.ro