Pronosticuri tenis 04.08.2014

440

rogers cup Dupa ce ieri v-am oferit un nou procentaj de 100% pronosticuri castigatoare (in ciuda faptului ca a fost vorba de finale, greu de pronosticat si imprevizibile), incercam sa incepem si aceasta saptamana cu dreptul, mai ales ca avem in desfasurare prestigiosul turneu “Rogers Cup” din Toronto (hard outdoor) – categoria ATP World Tour Masters 1000!

18:00 > Jeremy Chardy – Federico Delbonis > sa castige cu 2-0 la seturi Jeremy Chardy, cota 1.61 la Bet365.com

Mizam pe o victorie in minim de seturi a francezului pentru ca suprafata rapida de la turneul canadian avantajeaza jocul agresiv si in regim de viteza pe care-l practica, asta si pentru ca adversarul este unul modest pe hard outdoor – fiind un “zgurist”. Cei doi s-au mai infruntat in urma cu doua sezoane pe zgura de la Casablanca, iar atunci tot europeanul era cel care se impunea in minim de seturi (6:4 7:5). Ultima partida pe care a disputat-o argentinianul pe hard outdoor dateaza din 20.03.2014, reusind sa castige in acest sezon o singura partida pe aceasta suprafata, adunand si cinci infrangeri. Jeremy Chardy este net superior atat ca experienta, adaptibilitate, serviciu sau lovituri castigatoare si n-are cum sa piarda astazi.

20:00 > Lleyton Hewitt – Julien Benneteau > sa castige cu 2-0 la seturi Lleyton Hewitt, cota 2.00 la Bet365.com

Julien Benneteau nu mai este jucatorul tenace de alta data in jocul de simplu si a preferat sa se axeze in ultima perioada mai mult pe jocul de dublu, planificandu-si cu alte cuvinte viitorul – pentru ca are deja o varsta (32 ani) si se stie ca in jocul de dublu poti juca lejer si pana la 40 de ani, pentru ca nu este aceeasi risipa de energie ca la simplu. Francezul a avut un inceput de sezon promitator, dar s-a “stins” pe parcurs, iar la precedentul turneu (Washington) a pierdut in minim de seturi la americanul Donald Young (4:6 3:6) – un jucator care nu se poate compara din punct de vedere valoric si al experientei cu australianul Lleyton Hewitt. Ca tot am adus vorba de acesta, haideti sa mentionam ca traieste o a doua tinerete, ca a castigat in acest an doua turnee – Brisbane (hard outdoor), Newport (iarba) – si ca in precedentul turneu (Washington) s-a descurcat excelent, dandu-i batai de cap si viitorului campion Milos Raonic (6:7 6:7). Australianul paseste pe arena din Toronto cu o alta motivatie, consideram ca este mai avantajat de suprafata rapida de joc si ca sta mai bine d.p.d.v. fizic decat adversarul.

03:30 > Peter Polansky – Jerzy Janowicz > peste 21.5 game-uri, cota 1.80 la Bet365.com

Privim aceasta partida ca pe una echilibrata, pentru ca Peter Polansky (26 ani, 1.80m, 129 ATP) este un canadian care stie ca n-are nimic de pierdut si va fi sustinut frenetic de catre public – in timp ce Jerzy Janowicz (23 ani, 2.03m, 52 ATP) este un polonez care n-a rupt niciodata gura targului pe hard outdoor si care vine pe aceasta suprafata direct de pe zgura, adaptibilitatea putand fi ceva mai dificila. Ambii sunt redutabili la serviciu si au destula “fantezie” in joc, urcand des la fileu si incercand la fel de des proceduri prin care se incearca ruperea ritmului, cum ar fi “scurtele”. Peter Polansky are un plus la capitolul deplasare in teren si parca loveste mingea mai bine cu reverul cu doua maini, in timp ce Jerzy Janowicz are un plus la serviciu (este si mult mai inalt) si loveste mai puternic cu forehand-ul. Canadianul a oferit partide interesante la acest turneu si anul trecut, cand reusea sa-i invinga pe Lukas Lacko si Lukasz Kubot in minim de seturi si ii dadea mari batai de cap niponului Kei Nishikori (6:4 4:6 2:6). Polonezul a oferit tot niste meciuri echilibrate, cum ne asteptam s-o faca si acum – 3:6 6:3 7:5 cu Julien Benneteau, 7:6 3:6 6:4 cu Frank Dancevic si 6:7 4:6 cu Rafael Nadal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here