Abrevieri la pariuri explicate

Scris de Laur198521/01/2024

Ești începător în domeniul pariurilor? Întâlnești deseori prescurtări pariuri folosite de agenții atunci când vrei să joci un bilet și nu știi ce înseamnă? Ai ajuns în locul potrivit, în care cele mai utilizate abrevieri sunt explicate pe înțelesul tuturor.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo elite slots


1.000 RON + 100 RON FREEBET

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

abrevieri la pariuri

Ce înseamnă 1, X și 2 la pariuri

În acest caz pariezi rezultatul unui meci:

  • 1 = victorie gazde
  • X = rezultat de egalitate
  • 2 = victoria oaspeților.

Pentru meciurile disputate pe teren neutru nu vorbim de gazde și de oaspeți, ci de echipa 1 și echipa 2.

Pariul va fi câștigător dacă meciul se va încheia cu rezultatul pus de tine pe bilet.

Al doilea pariu ca popularitate este cel pe peste / sub x.5 goluri, unde x poate avea o valoare de la 0 până chiar la 60 (în cazul unor meciuri si ponturi pariuri handbal).

Pentru ca un pariu de tipul peste să fie câștigat este necesar să se înscrie mai multe goluri decât numărul asociat pariului respectiv. În cazul unui pariu de tip sub nu trebuie ca să fie depășit numărul respectiv.

De exemplu dacă joci peste 2.5 goluri la Betano pariuri sportive câștigi în cazul în care se înscriu 3, 4 sau mai multe goluri și pierzi dacă se marchează 1, 2 goluri sau dacă nu se marchează deloc.

Practic este tot un pariu pe numărul de goluri. De data aceasta pentru a câștiga este necesar să se înscrie minim numărul de goluri selectat.

De exemplu dacă joci 3+ practic ai pariat peste 2.5 goluri și vei câștiga dacă meciul se termină cu 3 sau mai multe goluri.

Pariuri GG

Gol-Gol este unul dintre cele mai frecvent întâlnite ponturi la pariuri sportive. Pentru a-l câștiga este necesar ca atât gazdele, cât și oaspeții, să înscrie în meci.

Se mai întâlnește cu denumirea Ambele echipe marchează. Îți recomand articolul Ponturi GG pentru mai multe detalii și sfaturi utile despre GG.

Pariuri NG

Probabil ai anticipat deja, este opusul pariului GG. Va fi câștigat dacă meciul se termină cu scorul de 0-0 sau în cazul în care una dintre echipe câștigă la zero.

Pariuri MG / MO sau GM / OM

Marchează GazdeleMarchează Oaspeţii sunt 2 alternative populare. Practic pariezi pe faptul că echipa gazdă va înscrie în meci (MG1 / MO1) sau că formația gazdă / oaspete nu va înscrie în meci (MG2 / MO2).

La unele agenții de pariuri în loc de MG și MO vei găsi abrevierile GM și OM. Reprezintă același lucru, doar că scris diferit.

DNB este prescurtarea din limba engleză pentru Draw no bet, adică Niciun pariu pe rezultatul de egalitate. Sunt disponibile variantele DNB 1 și DNB 2. În cazul în care meciul respectiv se încheie la egalitate pariul va primi cota 1.00.

Pariuri HA

HA este prescurtarea de la Handicap Asiatic. La acest tip de pariu una dintre echipe pornește cu un avantaj virtual de goluri, care poate fi întreg (HA -1) sau zecimal (HA -2.25).

N-o să insist pe această abreviere. Dă click pe link-ul de mai jos și vei putea citi toate detaliile de care ai nevoie despre handicapul asiatic.

Pariuri HE

Handicapul European este parțial asemănător cu cel asiatic. De aceea îți recomand, de asemenea, să dai click pe link-ul de mai sus pentru toate detaliile despre această abreviere.

În cazul în care tei întrebi ce înseamnă psf 1 sau psf x ai răspunsul aici. În primul rând trebuie spus că PSF vine de la Pauză sau Final.

Prin urmare pentru ca un astfel de pariu să fie câștigat este necesar ca la pauză sau dacă nu la final să se înregistreze rezultatul pronosticat. În cazul în care joci PSF 1 și la pauză scorul este 1:0 nu te va mai interesa ce se va mai întâmpla mai departe în meci.

Pariuri PR

Nu este greu de dus ce înseamnă PR1 / PRX / PR2 la pariuri. Este practic vorba de rezultatul de la finalul primei reprize, fără a conta rezultatul final.

Pariuri DR

În continuare îți voi prezenta ce înseamnă DR2 la pariuri. Pariul este asemănător cu cel anterior, doar ca se ține cont exclusiv de rezultatul din repriza a doua. Concret, dacă ai jucat DR 2, scorul la pauză este 3-0 iar la final este 3-1 pariul tău va fi câștigat, deoarece echipa oaspete a câștigat cu 1-0 repriza secundă.

În mod opus, dacă joci DR1 câștigi în cazul în care echipa gazdă va fi cea care va câștiga a doua repriză.

Pariuri MMG

MMG = Mai multe goluri. Pariorul trebuie să indice repriza în care crezi că se vor marca cele mai multe goluri. Are variantele MMG 1 (mai multe goluri în prima repriză), MMG X (același număr de goluri în cele două reprize) și MMG 2 (mai multe goluri în a doua repriză).

Pariuri HT/FT

Abrevierea vine de la expresia în limba engleză Half Time/ Full Time și se referă la rezultatul meciului atât la pauză cât și la final. Este sinonim cu pariul în limba română Pauză/ Final (P/F).

Pentru a câștiga un astfel de pariu trebuie să indici corect atât rezultatul de la pauză, cât și pe cel de la final. De exemplu dacă joci 1/x vei câștiga dacă la pauză conduc gazdele și meciul se termină la egalitate.

Pariuri GG3+ / NGG3+

GG3+ este o combinație între 2 pariuri prezentate anterior: GG și 3+. Câștigi un astfel de bilet în cazul în care meciul se va încheia cu minim 3 goluri în total și cu goluri în ambele porți (2:1, 2:2, 1:3 etc).

După ce ai văzut explicația de mai sus bănuiesc că nu-ți mai pui întrebarea Ce înseamnă NGG3+? Dar dacă totuși ți-o pui răspunsul este simplu: înseamnă nu GG3+. Practic un astfel de pariu îl vei câștiga daca meciul se va încheia cu unul dintre scorurile 0:0, 1:0, 2:0, 0:1 sau 0:2.

Pariuri VS

La unele agenții stradale vei găsi și termenul VS. Acesta vine de la Victorie Sigură. Vei câștiga un astfel de pariu dacă echipa pe care ai pariat se va impune la 0 în meci.

Ai văzut ce înseamnă 16 dintre cele mai populare abrevieri la pariuri sportive. Dacă ai o altă abreviere care nu știi ce înseamnă lasă un mesaj în secțiunea de comentarii de mai jos.

Bonus - Ce înseamnă DRF la pariuri pe flashscore

Chiar dacă nu are legătură cu opțiunile de pariuri vreau să-ți prezint și ce înseamnă DRF la pariuri. Vei găsi această abreviere pe Flashscore și este prescurtarea de la Doar Rezultat Final.

Atunci când vezi DRF în dreptul unui meci de pe flashscore.ro înseamnă că site-ul de livescore îți va fi afișa doar rezultatul final, nu și cel live.

În final vreau să-ți fac și o recomandare: joacă la agenții de pariuri online deoarece vei avea doar de câștigat!

S-ar putea  te intereseze și: