Află de la noi cum trebuie să analizezi un meci de fotbal

2

Fotbalul este în mod cert cel mai popular sport în România. Chiar dacă-i atât de cunoscut, este destul de greu de analizat și de pronosticat, din cauza faptului că este un sport de echipă, în care sunt implicați nu mai puțin de 22 de jucători într-un meci și doar o mică schimbare de ultim moment poate da peste cap pronosticul ales.

cum trebuie sa analizezi un meci de fotbal

Majoritatea pariorilor nu analizează așa cum ar trebui o partidă de fotbal și aleg pronosticurile doar pe baza numelor echipelor, lucru care duce de multe ori la pierderea biletelor. În articolul acesta o să prezint principalele puncte care trebuie atinse de către un parior atunci când analizează un meci de fotbal.

Când analizăm o partidă pentru a juca pronosticuri fotbal azi trebuie să ținem cont de următoarele aspecte:

bonus superbet pariuri casino fara depunere

1. Forma de moment a echipelor

Unul dintre cele mai importante aspecte în cadrul unui meci de fotbal este forma de moment a celor două formații. Într-o echipă de fotbal sunt implicați 11 jucători, astfel că jocul nu se poate schimba radical de la un meci la altul, așa cum se întâmplă în tenis sau în alte sporturi individuale.

În fotbal contează foarte mult rezultatele din ultimele 4-5 partide disputate pentru a ne putea face o privire de ansamblu asupra perioadei prin care trece o anumită echipă și a ne da seama cum va evolua aceasta în următorul meci.

De exemplu, daca se întâlnesc 2 echipe care vin ambele după 5 înfrângeri consecutive, acel meci trebuie considerat de evitat, pentru că este posibil orice și nu putem ști care dintre echipe va reuși să rupă seria negativă.

Același lucru este valabil și pentru victoriile succesive pentru 2 echipe adverse, care fac meciurile de fotbal mult mai greu de pronosticat. De aceea este recomandată evitarea unor astfel de dispute.

2. Jucătorii accidentați, menajați și echipele probabile

Printre primele lucruri care trebuie urmărite atunci când analizăm un meci de fotbal pentru a juca ponturi pariuri se numără jucătorii absenți și incerți și trebuie să cunoaștem în mare măsură echipele probabile.

Chiar dacă este un joc de echipă, în care nu contează în mod special doar 1-2 jucători, sunt multe formații de fotbal care se bazează pe câțiva jucători mai importanți, fără de care echipa „scârțâie” serios. Există jucători importanți în majoritatea echipelor de fotbal, jucători în jurul cărora se contruiește și restul sistemului, restul echipei.

Este foarte important să avem cunoștință de toți jucătorii absenți pentru a putea alege cel mai bun pronostic. Atunci când aflăm despre absența unui anumit jucător pentru un meci trebuie să ne documentăm cu privire la evoluțiile acelui fotbalist și să vedem în ce fel acesta și-a ajutat echipa în meciurile precedente și dacă poate fi considerată o pierdere.

În cazul echipelor importante de cele mai multe ori antrenorii au la dispoziție rezerve aproape la fel de valoroase ca titularii. Astfel echipele valoroase nu pierd din calitate atunci când vine vorba de câțiva jucători indisponibili. La polul opus, formațiile mici au în general 2-3 vedete, jucători care dacă lipsesc absențele lor vor îngreuna mult jocul echipei.

3. Miza jocului pentru ambele formații

Atunci când vine vorba de un meci de fotbal trebuie să luăm în calcul și miza pe care o are respectiva partidă pentru echipe. Pentru a înțelege acest aspect care intervine în analiza unui meci de fotbal voi da un exemplu concret și voi face o comparație între o finală de Champions League și un joc din prima etapă de campionat.

Iau în discuție aceleași echipe, de exemplu Real Madrid și Atletico Madrid. Acestea au disputat finala Champions League (articolul a fost scris în 2016) și să presupunem că urmează un meci în prima etapă a campionatului spaniol între aceste echipe.

Miza în cadrul finalei de Liga Campionilor este mult mai mare decât cea a unui meci din campionat, mai ales din prima etapă. Astfel, în mod normal, în finală vom asista la un joc mult mai închis din partea ambelor echipe, acestea fiind preocupate în special să nu primească gol. De partea cealaltă, o primă etapă în campionat este una care va fi tratată mult mai lejer de jucători și astfel putem asista la un meci mai deschis și cu mai multe reușite în comparație cu finala Champions League. Acesta este doar un prim exemplu în ceea ce privește miza jocului de fotbal.

O altă situație posibilă este următoarea: pe final de campionat avem de-a face cu destule meciuri în care se întâlnesc echipe aflate în zona retrogradării cu echipe de la mijlocul clasamentului. Pentru formația din subsolul clasamentului meciul este unul foarte important, având nevoie disperată de puncte pentru a rămâne în ligă, în timp ce formația scăpată de griji și fără vreun alt obiectiv va trata, cu siguranță, meciul cu mai multă lejeritate.

Într-o asemenea situație, de cele mai multe ori, avem de-a face cu o victorie a echipei aflată în zona retrogradării sau cu un meci cu multe reușite, deoarece una dintre echipe va juca deschis și nu va fi atât de preocupată de marcarea/primirea golurilor, în timp ce oponenta va fi într-o continuă goană după gol.

4. Meciurile de acasă / meciurile din deplasare

Uneori clasamentul poate fi considerat mincinos și nu trebuie să ne ghidăm după acesta atunci când alegem un pronostic pentru un meci de fotbal. Există foarte multe echipe de fotbal care evoluează complet diferite acasă comparativ cu cele din deplasare sau viceversa.

Astfel, chiar dacă o echipă este cea mai bună pe propriul teren și reușește victorie după victorie, în clasamentul final poate ocupa o poziție mediocră deoarece meciurile din deplasare o trag foarte mult în jos. O asemenea echipă poate întâlni într-unul din meciurile de acasă o echipă clasată cu câteva poziții mai sus, care însă se află în aceeași situație: joacă foarte bine pe propriul teren, dar în deplasare „scârțâie” serios.

Dacă este să ne ghidăm strict după clasament am spune că echipa oaspete a meciului de care vorbim pornește cu prima șansă, însă în realitate situația este complet diferită.

De asemenea, la începutul campionatului, în general în primele 9-10 etape, nu trebuie să ne uităm deloc la clasament, ci doar la ultimele rezultate ale echipelor. Una dintre ele este posibil să fii avut un program foarte lejer și să fii obținut multe puncte, astfel că ocupă o poziție bună în clasament, în timp ce adversara poate să fi jucat doar cu favoritele la titlu și cu siguranță n-a obținut la fel de multe puncte. Un meci direct între aceste echipe fii sigur că nu va fi câștigat lejer de echipa mai bine clasată, ci se poate întâmpla chiar situația contrară.

Click AICI pentru a paria online; vezi ce bonus te așteaptă!

Acestea sunt principalele aspecte care trebuie să le urmărim atunci când analizăm un meci de fotbal. Bineînțeles, nici cea mai aprofundată analiză și informare cu privire la un meci nu ne poate garanta câștigul, însă, pe termen lung, vei vedea că informarea va duce la câștiguri constante.

Este important să avem o gândire pe termen lung și să nu urmărim un câștig în câteva zile. Acest lucru nu se va întâmpla des, ba chiar mai mult sunt șanse mari să ajungem în pragul falimentului (parioristic vorbind).

În concluzie îți recomand să te documentezi și să analizezi meciurile de fotbal, ținând cont de punctele menționate anterior. Odată ajuns la un pronostic, pariază cu încredere pe acesta, fără să te lași influentat de cotele oferite de casele de pariuri sau de părerile altor pariori care, poate, sunt mai puțini informați decât tine. Aceasta este singura cale de a obține câștiguri la pariuri pe termen lung!

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
Radu Oprea
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Castigat Pierdut Castigat
15 din 22 68% +795.00 Vezi Ponturi

2 COMENTARII

  1. Sunt de acord cu acest articol AdminBZ.. dar asta este doar 70% din meci. sa nu uitam ca se numeste joc de noroc. mai sunt si blaturi, mai ales sa nu uitam ca la meciul real madrid vs juventus, pe spate la tricourile real scria bwin. coicindenta?

    • Pe termen lung in pariuri iesi pe profit daca analizezi meciurile oricate blaturi ar face ei. Aaa daca iei pe bilet cate 10 pronosticuri atunci snsaele sa prinzi vreun blat cresc, dar jucand single maxim dubla si analizand partidele in ansamblu pe termen lung ar trebui sa se faca profit. Cine nu reuseste asta ar trebui sa se apuce de alte hobby-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here