Pariere responsabila!

0
657

Legea din Romania interzice persoanelor care n-au implinit varsta de 18 de ani sa participe la jocuri de noroc. In conditiile in care site-ul biletu-zilei.com este un site care promoveaza jocuri de noroc te rugam sa iesi de pe el daca nu ai 18 ani impliniti.

Pariurile trebuie tratate ca un hobby

Pariurile sportive trebuie sa reprezinte pentru fiecare dintre noi un hobby. Asa cum unii au ca hobby-uri pescuitul, calatoriile prin diverse locuri ale tarii sau ale lumii, biliardul sau bowlingul jucat alaturi de prieteni etc, asa ar trebui sa consideri si tu ca un hobby ca joci la pariuri sportive.

Este important sa ramana un hobby pentru ca altfel pot reprezenta o mare problema. Spre deosebire de celelalte hobby-uri prezentate anterior, la pariuri exista acea tentatie a castigurilor si de aceea trebuie sa joci cu responsabilitate.

Atunci cand decizi sa pariezi trebuie sa te gandesti de la inceput ca respectiva suma de bani poate fi pierduta. De aceea este extrem de important sa pariezi doar atat cat iti permiti sa pierzi, nici un ban in plus! Nu juca banii pentru chirie, pentru plata utilitatilor sau bani care pur si simplu iti sunt necesari pentru traiul de zi cu zi.

Da, exista sanse sa inmultesti acei bani, dar poate ca sunt sanse mai mari sa-i pierzi. Si gandeste-te acum, dar si inainte de a te decide sa pariezi banii destinati pentru alte plati ce vei face daca pariul va fi pierdut.

In plus, mai trebuie tinut cont de faptul ca intrand in astfel de probleme nu vei mai fi la fel de lucid. In mod normal atunci cand joci un bilet fara presiune, daca se poate spune asa, te vei gandi ca din eventualul castig iti vei lua ceva, vei pleca in vacanta sau, in cel mai rau caz, ii vei reinvesti in pariuri. In acest caz presiunea nu va fi foarte mare. In schimb, jucand bani pe care nu-ti permiti sa-i pierzi nu vei mai avea aceeasi gandire si, in cele mai multe cazuri, vei lua decizii gresite.

Daca-ti permiti sa pariezi intr-o luna suma x atunci suma x pariaz-o! Incearca sa-ti gestionezi bugetul de pariere astfel incat sa nu ramai fara bani dupa 5-10 zile din luna.

De exemplu, daca bugetul tau lunar pentru pariuri este de 100 RON incearca sa joci maxim 5 RON pe zi. Astfel vei avea bani de pariuri pentru toata luna (nu trebuie sa pariezi zi de zi, deoarece pariind zilnic vei risca sa ajungi dependent fara sa-ti dai seama), iar daca pe parcurs vin si castigurile cu atat mai bine. In schimb, daca ai buget 100 RON si joci in weekend 5 bilete cu cate 20 RON fiecare, in cazul in care nu iese niciunul vei ramane fara bani de pariere in luna respectiva si tentatia de a intra in banii destinati nevoilor de zi cu zi sau, mai rau, de a imprumuta bani pentru pariuri va fi mare.

Pentru o pariere responsabila ar trebui sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nu considera pariurile sportive o modalitate de imbogatire rapida.
  • Stabileste-ti din start bugetul avut pentru pariuri pe durata unei perioade de timp (poate fi vorba de o luna sau de 2 saptamani, in cazul in care iei salariul in 2 transe).
  • Nu depasi acel buget intrand in economii sau imprumutand din alte parti.
  • Nu juca la recuperare, in marea majoritate a cazurilor vei pierde si suma cu care ai inceput procedura de recuperare.
  • Joaca ponturi pariuri doar atunci cand te poti concentra 100% asupra lor, nu daca esti beat, deprimat sau suparat.
  • Nu pune pe primul plan pariurile, in detrimentul familiei si a prietenilor.

Iti poti da seama daca ai o problema cu pariurile raspunzand la intrebarile din chestionarul existent pe pagina http://jocresponsabil.ro/auto-testare.

In cazul in care chestionarul iti spune ca ai o problema cu jocurile de noroc atunci apeleaza la serviciile celor de la Joc Responsabil, serviciu care-ti ofera consiliere gratuita. Nu ezita sa apelezi la un astfel de site in cazul in care consideri ca ai o problema. Este mai bine sa intampini problema din fasa, atunci cand rezolvarea este mai usoara, decat atunci cand ajungi intr-o faza in care va fi mult mai greu de rezolvat.

Un ultim sfat pe aceasta tema ar fi ca atunci cand simti ca intri in stadiul dependentului de jocuri de noroc sa ceri ajutorul unei persoane din familie. Nu este o rusine sa-i spui sotiei, tatalui, fratelui etc ca ai o problema acum, decat sa ajungi in faza in care te vei ingloda in datorii sau, mai rau, vei comite fapte regretabile.