Ce înseamnă break în tenis

Scris de Laur198524/01/2024

Una din modalităţile de a câştiga un game în tenis este aceea de a face break. În continuare mi-am propus să-ţi explic ce înseamnă break în tenis.

În plus îți voi oferi câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să obții profit atunci când alegi să pariezi pe pieţele de break din oferta caselor de pariuri.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

betmen

PÂNĂ LA 500 RON

logo pariuriplus1

50% PÂNĂ LA 500 RON

logo eliteslots

1.000 RON + 100 RON FREEBET

break tenis

Ce înseamnă break în tenis?

Pentru break traducere cuvând cu cuvânt nu există, cel puțin atunci când vorbim despre acest cuvânt în sportul "alb".

O să explic mai jos anumiți termini care au legătură cu acest termen de break.

Break tenis

Survine atunci când un jucător/jucătoare, sau o pereche în cazul partidelor de dublu, reuşeşte să câştige game-ul în care adversarul serveşte.

Într-o exprimare simplistă, a face break înseamnă a câştiga jocul disputat pe serviciul adversarului.

Rebreak tennis

Intervine atunci când, imediat după realizarea unui break, jucătorul care se află la serviciu îşi pierde la rândul său jocul pe serviciu.

Dublu Break

Reprezintă câştigarea de către un jucător a 2 game-uri consecutive pe serviciul adversarului în cadrul aceluiaşi set.

De regulă, un dublu break este suficient pentru ca un jucător din circuitul ATP să închidă setul.

Break "alb"

Noţiune extinstă de la termenul game "alb", care reprezintă câştigarea unui joc pe serviciul advers la 0, adică fără ca tenismenul aflat la serviciu să bifeze vreun punct în game-ul respectiv.

Aspecte de care să ții cont când vrei să pariezi pe break

Sunt mulţi factori care pot avea o influenţă mai mare sau mai mică asupra probabilităţii survenirii unui break. Am ales să-ţi prezint câteva dintre aceştia, cei mai importanţi.

Circuitul în care se joacă turneul

Statistic, se realizează break-ul ceva mai des în turneele mai mici, cele de tip ITF, pe când în circuitul ATP, unde jucătorii evoluează la un nivel mult mai ridicat, break-ul survine sensibil mai rar.

Tot astfel, şi poate cel mai important factor, este dacă meciul este unul masculin sau feminin. În meciurile de pe tabloul feminim break-urile sunt foarte des întâlnite.

Jucătoarele din circuit, cu mici excepții, au un serviciu destul de "moale", pentru că jocul lor nu este bazat pe forţa execuţiilor, astfel că jucătoarea aflată la retur are şanse mari să câştige puncte pe serviciul advers.

O analiză sumară a numărului de jocuri câştigate pe retur ne arată că break-ul survine mai des în circuitul feminin.

Natura suprafeței de joc

Înainte de a plasa un pariu pe break într-un meci de tenis mai întâi trebuie să ai în vedere suprafaţa pe care se joacă acea partidă.

Pe suprafeţele rapide, precum iarbă sau hard, break-ul se realizează puţin mai greu şi de regulă de către jucătorii de top.

În schimb, pe zgură sunt şanse mai mari să asistăm la break-uri, pentru că este o suprafaţă lentă şi oferă timp de reacţie suplimentar jucătorului aflat la primire.

Eficienţa la serviciu

Independent de suprafaţa de joc trebuie să analizăm şi calitatea serviciului unui jucător, mai ales când dorim să jucăm pariuri live pe realizarea unui break.

Atunci când serveşte un tenismen din categoria "big server-ilor", precum Isner sau Opelka, va fi mai greu pentru majoritatea adversarilor să realizeze break-ul, astfel că asistăm frecvent la seturi decise în tie-break.

În schimb, sunt şi jucători cu un serviciu mai moale, îndeosebi cei care preferă zgura, împotriva cărora nu este aşa de greu de realizat break.

Similar, dacă ne raportăm la circuitul feminin, contra Arynei Sabalenka, o jucătoare puternică, este mai greu de făcut break, în schimb, sunt jucătoare cu un serviciu mai moale, precum Leylah Fernandez sau Jasmine Paolini, care pot fi învinse uşor.

Calendarul supraîncărcat sau epuizarea fizică.

Mulţi ignoră un aspect foarte important în meciurile de tenis, supraaglomerarea partidelor.

Sunt jucători/jucătoare care, după ce câştigă 2 turnee la rând sau chiar 3 turnee într-o perioadă relativ scurtă, ajung să aibă probleme fizice, urmare a epuizării.

Chiar dacă, teoretic, întâlnesc în următoarea competiţie un adversar mai slab, putem lua în calcul să jucăm pronosticuri tenis pe break-uri realizate de oponent.

Am văzut de multe ori cum jucătoare aflate în formă reuşesc performanţe solide timp de câteva săptămâni la rând, după care clachează contra unor oponente indiscutabil mai slabe. Acela este un moment bun de speculat pariuri pe break-uri.

Opțiuni de pariuri pe break-uri

La casele de pariuri din România avem pieţe multiple de pariuri pe break-uri, dar cele mai frecvent întâlnite tipuri de pariuri sunt cele prezentate în continuare.

Primul break realizat în meci

Aici va trebui să alegi jucătorul care va câştiga primul game pe serviciul advers.

Este relativ uşor de ales un astfel de pariu, mai ales atunci când jucătorul pe care mizezi va întâlni un adversar slab la serviciu.

Cotele sunt de multe ori destul de atractive, favoritul având, de regulă, o cotă de peste 1.50.

Numărul total de break-uri (Sub/Peste X break-uri)

Aici liniile sunt stabilite destul de sus, astfel încât şi cotele oferite sunt destul de bune.

Trebuie să intuiești dacă în meciul respectiv vor avea loc mai multe sau mai puţine breaku-ri faţă de linia stabilită de casa de pariuri.

Jucătorul X - Sub/Peste X,5 break-uri

În cadrul acestei pieţe trebuie să indici dacă unul dintre protagonişti va realiza mai multe break-uri decât linia stabilită de casa de pariuri sau, dimpotrivă, nu va trece de acea cifră.

Este profitabil să jucăm ponturi pariuri pe această piaţă în special în turneele feminine, în partidele în care evoluează jucătoare cu serviciu slab.

Total break-uri în primul set / al doilea set

Aici lucrurile sunt similare pieţei de total break-uri, doar că te raportezi strict la setul în care alegi să plasezi pariul, respectiv primul sau al doilea set.

Casa de pariuri recomandată pentru pariuri pe break-uri la tenis

Betano pariuri este agenția cu cea mai bună ofertă de pariuri pentru break la tenis. Și cotele sunt mai bune decât la concurență pe aceste opțiuni de pariere.

Totodată, Betano oferă şi o diversitate mai mare pe pieţele de pariere, astfel că poți alege multiple opţiuni şi chiar să le combini între ele.

Nu în ultimul rând, poți plasa și pariuri live pe pieţele de break-uri și există inclusiv opţiunea Cashout dacă, să spunem, alegi să pariezi pe peste sau sub break-uri.

Validarea biletelor se face foarte rapid la Betano.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri despre pariurile pe break-uri în tenis poți să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos.

S-ar putea  te intereseze și: