Ce înseamnă Cash Out la pariuri sportive online

Scris de Laur198524/01/2024

La casele de pariuri online ai posibilitatea s-ai pariurile sub control cu funcția cash out. Practic este o opțiune prin care tu poți închide oricând un pariu și care, după cum vei vedea mai jos, are destul de multe avantaje.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo pariuriplus ro

50% PÂNĂ LA 500 RON

logo elite slots

1.000 RON + 100 RON FREEBET

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

cash out ce inseamna

Ce înseamnă Cash Out

Opțiunea îți oferă posibilitatea de a închide un pariu (de a renunța la el) înainte ca acesta să fie decis. Astfel vei avea mai mult control asupra pariurilor plasate. Suma oferită ca și cash out va depinde de mai mulți factori și poate fi mai mare sau mai mică decât miza jucată de tine.

Cel mai bine vei înțelege ce înseamnă cash out dacă voi prezenta câteva exemple, de la simplu la complex.

4 situații în care poți apela la funcția Cash Out

1. Plasezi un pariu single și la ceva timp după aceea afli un lucru care va da peste cap pariul (de exemplu unul dintre jucători este ușor accidentat - la tenis - sau golgheterul unei echipe s-a accidentat la încălzire și nu va fi titular - la fotbal).

În acel moment, dacă nu mai ești sigur de pariul plasat, poți activa opțiunea cash out, caz în care vei primi înapoi o parte din miza jucată. Valoarea sumei primite după ce dai cash out variază în funcție de modificările de cote suferite de meciul respectiv din momentul plasării pariului și până-n momentul în care vrei să dai cash out.

Exemplu: Pariezi 100 RON pe victoria Realului la cota 1.20 și după câteva ore, înainte să înceapă meciul, vrei să dai cash out. În acest caz vei putea închide pariul, să spunem, la o sumă de 95 RON. Pierzi 5 RON dar ți-i asiguri pe ceilalți 95, dacă simți că lucrurile nu decurg așa cum anticipai la momentul plasării pariului.

2. Plasezi un pariu multiplu cu mai multe selecții și după ce-ți ies, să spunem, 6 selecții din totalul de 8 te hotărăști să nu mai riști. Atunci poți da cash out și vei câștiga o sumă puțin mai mică decât ai fi câștigat dacă jucai doar acele 6 pariuri pe un bilet.

Exemplu: Joci 10 RON pe un bilet cu cota totală 144 format din 6 evenimente. Cotele evenimentelor să spunem că sunt 2, 2, 2, 2, 3, 3. Au ieșit primele 4 cote de 2 și mai rămâi în cele 2 cote de 3. Poți lăsa biletul în desfășurare, riscând să-l pierzi, sau poți da cash out. În acest caz produsul cotelor deja câștigătoare va fi de 16 și cu o miză de 10 RON cash out-ul ideal ar fi de 160 RON. Dacă dai cash out vei primi o sumă mai mică, de 130-140 RON. Din momentul în care ai dat cash out nu te mai interesează ce se întâmplă cu cele 2 cote de 3 rămase.

Am văzut des pe Facebook pariori care întrebau cum pot să se acopere în momentul în care au mai rămas cu 2 pronosticuri pe bilet care încep la aceeași oră. Singura modalitate este cash out-ul, altfel nu prea se poate.

3. Plasezi un pariu LIVE și la un moment dat se întâmplă ceva-n joc care te face să crezi că pariul tău este în pericol. Atunci poți da cash out imediat și limitezi posibilele pierderi.

Exemplu: Pariezi 1.000 RON pe Barcelona câștigă cu Villarreal la Betano România, dar în minutul 10 un jucător de la Barcelona este eliminat și Villarreal înscrie. În acel moment poți da cash out și-n loc de 1.000 RON vei primi, probabil 600-700 RON. Pierzi diferența de bani, dar te asiguri că nu rămâi fără toată suma, cum s-ar fi intâmplat, de exemplu, dacă jucai biletul la o agenție de pariuri stradală.

4. Plasezi un pariu LIVE și acesta este foarte aproape de a fi câștigător, dar totuși nu vrei s-aștepți finalul și să mai ai emoții. Dai cash out și ai rezolvat problema. Nu câștigi suma inițială, dar oricum vei câștiga ceva și vei scăpa și de emoții.

Exemplu: Pariezi 100 RON pe peste 2.5 goluri la o cotă de 2.00 la meciul FCSB - Farul și-n minutul 15 scorul este 1:1. În acel moment de la FCSB se accidentează golgheterul și nu vrei să mai stai cu emoții încă 75 de minute. Dai simplu cash out și-n loc să câștigi 200 RON (cât era câștigul inițial) vei lua probabil 170-180 RON, dar nu vei mai sta cu emoții.

Cum închizi un bilet cu funcția Cash Out

În general după ce ai plasat un pariu vei găsi această opțiune de închidere a pariului în secțiunea "Pariurile mele" de pe pagina casei de pariuri, indiferent care ar fi aceasta.

Citește articolele special create pentru cele mai importante case pariuri online atunci când vine vorba de funcția Cash Out:

Ce tipuri de pariuri pot fi închise cu funcția Cash Out

Cele mai uzuale tipuri de pariuri vor avea disponibile această opțiune. Mă refer aici la rezultat final, total goluri sub/peste, handicap etc.

Trebuie spus că închiderea pariului nu este disponibilă la toate tipurile de pariuri, dar oricum o vei găsi la majoritatea piețelor populare.

În cazul în care pe bilet ai evenimente care se desfășoară în momentul în care vrei să dai cash out funcția va fi disponibilă doar dacă pariurile de pe bilet se regăsesc și în oferta de pariuri live a agenției.

Este CashOut o funcție utilă pentru pariori?

După cum ai putut vedea mai sus, opțiunea cash out este una foarte bună atunci când joci la agenții de pariuri sportive deoarece, în primul rând, mai atenuează din pierderi și-n al doilea rând pentru că-ți oferă posibilitatea să câștigi un pariu la o cotă mai mică, înainte ca acesta să fie decis.

Poate că vei spune că nu este chiar o opțiune utilă, dar gândește-te puțin: de câte ori ai rămas în 1-2 meciuri pe bilet și ai fi dorit să poți juca contra și nu aveai cum? De câte ori ai pariat pe un anumit meci și după ce te-ai uitat la primele 15-20 de minute de joc ți-ai fi dorit să nu fi plasat acel pariu?

S-ar putea  te intereseze și: