Ce înseamnă DNB la pariuri?

0

Pariurile de tip DNB au câștigat mult în popularitate în ultimii ani deoarece valorile în fotbal s-au nivelat și nu mai există ponturi „sigure” pe victoria favoritei, nici măcar atunci când joacă prima clasată cu ultima.

Vezi AICI care este casa de pariuri online preferată de români!

ce înseamnă dnb la pariuri

Ce înseamnă DNB?

Prescurtarea vine din limba engleză, de la expresia Draw No Bet, tradusă prin Nici un pariu pe egal.

bonus superbet pariuri casino fara depunere

Pariul DNB oferă doar 2 variante pentru rezultatul unui meci: victorie gazde sau victorie oaspeți. În cazul în care meciul se încheie la egalitate pariul devine nul (primește cota 1.00).

De aici aici vine și popularitatea în creștere a acestui tip de pariu. Riscurile ca pontul să fie pierdut sunt mult mai mici decât la pariul direct pe victoria unei echipe.

DNB la casele de pariuri online

Denumirea sub care apare pariul DNB diferă de la o casă de pariuri la alta. Între DNB și Handicap asiatic 0 nu există nici o diferență. Cele două tipuri de pariuri sportive sunt identice.

În continuare vreau să-ți arăt sub ce denumire se întâlnește acest tip pariu la top case de pariuri:

DNB – avantaje și dezavantaje

De ce este utilizat tot mai mult pariul DNB?

Pariorii cu experiență (profesioniștii) preferă acest tip de pariu în locul celui clasic 1×2 pentru a-și mări pe termen lung probabilitatea de câștig.

Explicația este simplă: pariul DNB pe gazdele, spre exemplu, acoperă și varianta rezultatului de egalitate, existândd o probabilitate de 33% ca pariul să fie pierdut, spre deosebire de pariul pe victoria gazdelor, în care probabilitatea de a pierde este de 66%.

Dezavantajul pariului DNB este că în această situație cotele pentru victoria gazdelor sau a oaspeților sunt mai mici decât pentru pariul clasic pe 1 sau 2.

De exemplu, pentru un meci în care cotele pentru 1×2 sunt 2.70-3.10-2.70, pentru pariul DNB cotele vor fi 1.90 atât pentru victoria gazdelor cât și pentru cea a oaspeților. Fără îndoială, câștigurile pentru cea de a doua opțiune sunt mai mici, dar… cu mai puține riscuri.

Când să folosești opțiunea de pariu DNB

Pariul DNB este utilizat foarte mult și pe biletele multiple (cu 2 sau mai multe ponturi pariuri).

Cu toții știm că un singur pont pierdut pe un combo va face ca biletul respectiv să fie pierdut. Pentru acele ponturi pe care nu ești foarte sigur de victoria echipei pe care ai mizat opțiunea de pariu DNB este soluția salvatoare.

În cazul în care unul sau mai multe meciuri de pe bilet la care ai jucat DNB se vor încheia la egalitate acestea vor primi cota 1.00. Cota finală a biletului va fi recalculată prin înmulțirea celorlalte cote câștigate.

Cum se calculează cotele pentru DNB?

Există o formulă care este aplicată de către bookmakeri pentru stabilirea acestor cote:

  • Victorie gazde 1 DNB = (1 – 1: Cota pentru egal) x Cota gazdelor pentru 1.
  • Victorie oaspeți 2 DNB = (1 – 1: Cota pentru egal) x Cota oaspeților pentru 2.

Mai pe înțelesul tuturor, cota pentru victoria DNB reprezintă între 65% și 80% din cota pentru victoria simplă, iar casele de pariuri își rezervă dreptul de a scădea sau de a crește acest procent în funcție de importanța meciului, competiția (campionatul) în care se joacă sau mărimea ofertei pentru ziua respectivă.

Joacă AICI un pariu de tip DNB fără riscul de a pierde!

Cel mai bun tipster

# Tipster Castigate Procentaj Unitati
1
Radu Oprea
Forma: Castigat Castigat Castigat Castigat Castigat Pierdut Pierdut Castigat Pierdut Castigat
15 din 22 68% +795.00 Vezi Ponturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here