Ce înseamnă Șansă Dublă la pariuri sportive

Scris de Laur198524/01/2024

Un termen întâlnit foarte des în pariurile sportive este "șansă dublă". Dacă te afli la început de drum și nu știi exact ce înseamnă termenul și cum poți juca pe bilete acest pronostic, în articolul curent vei primi toate lămuririle de care ai nevoie. În plus vei afla și formula de calcul pentru acest tip de pariu.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo publicwin2


200% PÂNĂ LA 2.000 RON

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

sansa dubla pariuri sportive

Ce înseamnă șansă dublă?

Acest termen folosit la case pariuri este cât se poate de simplu. Încă din denumirea sa îți poți da seama că este vorba de un pariu cu 2 șanse de câștig. La un meci de fotbal sunt 3 variante posibile (câștigă gazdele, egalitate sau câștigă oaspeții) iar acest pariu acoperă 2 dintre ele.

  • șansă dublă 1X - pronosticul va fi câștigat dacă va câștiga echipa gazdă sau dacă meciul se va încheia la egalitate.
  • șansă dublă X2 - pontul va fi câștigat dacă va câștiga echipa oaspete sau dacă partida se va termina la egalitate.
  • șansă dublă 12 - pariul va fi câștigat dacă una dintre echipe va reuși să se impună.

Combo șansă dublă și goluri

Vreau să-ți mai explic ceva aici și anume ce înseamnă combo șansă dublă 12 și 2+. Practic este vorba de 2 pariuri într-unul singur. O dată joci șansa dublă 12 și a doua oară pariezi pe minim 2 goluri marcate în partida respectivă.

Explicațiile de la 12&2+ sunt similare și dacă vine vorba de alte pariuri combo șansă dublă și goluri, de genul 1x&2+, x2&2+, 1x&3+ etc. Este important să reții că pentru a câștiga un tip de pariu de acest fel este necesar ca ambele pronosticuri care-l formează să fie câștigătoare. Poți juca aceste pronosticuri cu Betano bonus pentru a beneficia de cele mai mari cote de pe piață.

La ce sporturi putem juca șansa dublă?

Pariurile cu șansă dublă pot fi jucate la majoritatea sporturilor în care poate exista egalitate la finalul timpului regulamentar. La baseball, volei sau la tenis, de exemplu, nu vei putea juca acest tip de pariu.

Fotbal, handbal, hochei pe gheață, baschet, polo sau futsal sunt cele mai importante la care poți juca ponturi bune de tipul șansă dublă.

Calcularea cotele la acest tip de pariu

Formula prin care se calculează cota pentru șansele duble este una simplă. Ca să te înțelegi mai bine o să-ți dau un exemplu concret.

Să zicem că pentru victoria gazdelor primești cota 2.00, pentru egalitate cota 4.00 și pentru victoria oaspeților primești cota 6.00. Pentru aceste cote vei avea următoarele valori la șansele duble:

  • 1X - (2.00*4.00)/(2.00+4.00)=1.33
  • X2 - (4.00*6.00)/(4.00+6.00)=2.40
  • 12 - (2.00*6.00)/(2.00+6.00)=1.50

Bineînțeles aceasta nu este o regulă. Acestea ar fi în mod normal cotele standard, doar că ele variază în funcție de multe aspecte.

Acum bănuiesc că este destul de clar ce înseamnă șansă dublă. Dacă ai vreo nelămurire legată de acest subiect o poți posta în secțiunea de comentarii de mai jos.

S-ar putea  te intereseze și: