Strategie pariuri pe termen lung

Scris de Laur198520/01/2024

Încă din start vreau să spun că cea mai bună metodă la pariuri sportive pe termen lung nu este aceeași pentru toată lumea. Diferă de la parior la parior și, în opinia mea, chiar de la o perioadă la alta a anului.

De exemplu metoda pe care eu o consider cea mai bună, cu care am avut cele mai bune rezultate și pe care o s-o prezint în cele ce urmează n-aș putea s-o aplic în perioada verii din simplul motiv al lipsei unei oferte fotbalistice pe măsură. De aceea o consider și o strategie la pariuri pe termen lung.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo publicwin2


200% PÂNĂ LA 2.000 RON

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

strategie pariuri termen lung

Cea mai bună metodă la pariuri, cel puțin ca o părere personală, este parierea pe biletul zilei cu 2 pronosticuri, cele mai bune în opinia mea, care să formeze o cotă de aproximativ 3 (doua cote de 1.74 fac cota 3), dar la fel de bine pot fi și 3 pronosticuri. Ideea este s-avem constant o cotă de minim 3.

Pariez un singur bilet în fiecare zi și cu miză fixă (despre modificarea mizei voi scrie mai jos).

De ce un bilet pe zi?

Pentru că astfel am șanse mult mai bune să aleg 2-3 pronosticuri câștigătoare decât aș face-o dacă aș juca 3-4 bilete. Foarte important este modul de alegere al pronosticurilor.

Dacă analiza se face în 10-15 minute șansele de a avea succes pe termen lung la case pariuri sunt minime. Poate prinzi azi, mâine, poimâine,dar dacă vei trage linie după o perioadă de 100 de zile s-ar putea ca rezultatul să nu mai fie la fel de bun. Și astfel n-ar mai fi o strategie de succes pe termen lung.

Analiza mea efectivă este formată din 2 pași.

Primul pas este analiza de ansamblu a ofertei și selectarea unui număr de maxim 10 ponturi bune de jucat. Aceste selecții sunt făcute, în principal, pe baza diverselor date statistice.

Apoi începe partea cea mai grea.

Căutarea informațiilor care să m-ă ajute ca din 10 selecții să rămână doar 2-3. Orice informație pe lângă cele statistice contează, chiar mai mult decât acestea.

Degeaba Liverpool are un atac formidabil și ai de gând să joci pe ea, dacă nu știi că cei 2 golgheteri ai echipei s-au certat aseară (este doar un exemplu). Astfel ei s-ar putea să nu mai conlucreze astăzi la fel de bine și chiar dacă echipa este mare favorită și conform statisticilor ar urma să mergi pe ea, altfel pot sta lucrurile pe gazon.

Se ia, așadar, fiecare meci din lista scurtă și se caută informații, pe forumuri de pariuri internaționale, pe site-uri de analize pentru pariori din țările respective etc.

Important este ca pe măsură ce analizezi meci după meci, așa cum am scris mai sus, să începi să tai din ele. În momentul în care rămâi cu 2 sau 3 pronosticuri treci la plasarea biletului la o casă de pariuri online, poate chiar cea recomandată de biletu-zilei.com.

Cum se pariază?

Succesul pe termen lung al unei strategii la pariuri este dat și de modul în care se pariază. Aici depinde de ce așteptări are fiecare.

Eu joc 3% din bancă pe bilet. Poate părea mult sau puțin, important este ca pe termen lung să iasă un profit decent. Nu uita că pariurile trebuie văzute, în primul rând, ca un mod de relaxare. La început acel procent de 3% din bancă poate părea puțin (dacă începi cu 100 RON să pariezi 3 RON pe cote de 3 nu-i chiar foarte atractiv), dar în timp acel 3% poate avea valori mai mari.

Cei care au o bancă mai mică pot încerca și o piramidă pariuri, dar care să nu conțină mai mult de 3 pași. Adică dacă ai o bancă de 100 RON joci azi 3 RON pe cota 3, câștigi și mâine joci toți cei 9 RON pe cota 3, câștigi din nou și cei 27 RON îi mizezi iar pe cota 3. O astfel de piramidă are, totuși, ceva mai multe șanse să fie dusă la capăt dacă o aplicăm pe cota 2.

Ce se pariază?

Mulți recomandă ca atunci când joci ponturi pariuri sportive să te axezi doar pe anumite campionate, deoarece este mai ușor să le urmărești. Betano e casa de pariuri cu cele mai multe partide transmise live stream, unde poți urmări cele mai tari campionate ale Europei. Aici, totuși, vorbim de cei care joacă mize foarte mari. Da, dacă aș juca numai mize din 4 cifre pe bilet așa aș face și eu, 3-4 pariuri pe săptămână și aia e. Dar la o miză de maxim 200 RON / bilet să joc doar 3-4 pariuri pe săptămână nu-mi prea place.

În schimb eu prefer să mă axez doar pe anumite tipuri de pariuri. De exemplu, atunci când analizez meciuri pentru această schemă, dacă i se poate spune schemă pentru că este mai mult bankroll management, nu mă uit decât peste tipurile de pariuri de tipul sub/peste și handicap asiatic (aici intră și rezultatul final), în ambele cazuri la final, dar și la pauza. În rest, alt tip de pariu nu prea există pentru mine.

De ce 3% și nu mai mult!

Jucând mai mult de 3, hai 4%, din bancă riști să ajungi la fundul sacului mai repede decât te-ai putea gândi. Așa cu 3% din bancă miza pe zi chiar și de vei prinde o perioadă mai slabă tot vei avea bani în cont pentru a paria pe termen lung.

Cum calculezi procentul?

Nu stai după fiecare zi să calculezi cât este suma corespondentă procentului pe care ai de gând să-l joci. Eu cel puțin nu fac așa, dar fiecare poate face cum crede că-i mai bine. La începutul fiecărei luni fac calculul și cu acela merg până la finalul lunii.

Câte bilete trebuie prinse într-o lună pentru a face profit?

Eu mă mulțumesc și cu 15-20 de bilete câștigateă n decurs de o lună. Dacă-i mai mult este bine primit, iar dacă este mai puțin atunci înseamnă că este o problemă în modul meu de abordare a pariurilor și fac un scurt review al lunii.

Un astfel de review te ajută să vezi dacă ai undeva probleme sau dacă ai anumite puncte forte de care poți profita. De exemplu, poți observa că nu prea prinzi pariuri de tipul sub 2.5 goluri și atunci ar cam trebui să eviți plasarea de pariuri pe acest tip de pronostic sau poți vedea că 90% dintre ponturile GG jucate luna trecută au fost câștigate și acest lucru înseamnă ca poți forța mai mult pe acest tip de pariu pentru că ești capabil să-l intuiești corect.

Revenind la numărul de bilete. Dacă în decurs de 30 de zile ies 15 bilete cu cota 3 și cu miza 100 RON pe bilet ai profit 1.500 RON (4.500-3.000). Eu spun că este mulțumitor, indiferent de valoarea mizei. Poate nu-ți permiți ca 3% din bancă să fie 100 RON, ci doar 20 RON, tot ai face un profit de circa 300 RON.

Din nou, unora li se par mici astfel de sume, ei vor să câștige cu 3 RON mii de lei....greu, foarte greu. Ajungi să pierzi circa 100 de bilete cu miza de 3 RON până să prinzi unul cu cota 100. Te bucuri că ai câștigat 300 RON, dar dacă faci niște calcule pe termen lung vei vedea că nu ai prea câștigat nimic.

Dar aceasta-i altă discuție....15 câștigătoare din 30 la cota medie de 3, jucând doar UN SINGUR BILET PE ZI cred că nu este ceva imposibil. Și, cum aminteam, văd această metodă ca pe o strategie pariuri pe termen lung.

Fă singur niște calcule. Dacă pe durata unui an vei prinde o lună 15 din 30 și o altă lună 10 din 30, ajustând mizele la începutul fiecărei luni cum vei sta cu banca la finalul anului. Acest calcul merită făcut pentru a te convinge de ce o consider cea mai bună metodă de a câștiga la pariuri.

Cel mai important aspect este să ai minim 10 bilete câștigate într-o lună, pentru a nu termina luna pe minus. 10 bilete din 30 cu cota 3 cred că nu-i chiar așa complicat.

Unde aplicăm metoda!

De preferat ar fi s-o aplicăm la casa de pariuri online cu cele mai bune cote existentă acum în România. Dacă nu ai cont la ea îți recomand să deschizi unul accesând link-ul precedent și s-o aplici acolo.

Sfatul meu este să aplici această metodă doar online, deoarece:

  • nu se oprește 5% din miză la fiecare bilet, precum offline;
  • nu plătești 1% impozit la fiecare bilet castigat, precum la offline (doar la fiecare retragere, care clar va fi mai rară) 
  • ai cote mai bune decât la agențiile de pariuri din cartier.

Te-ar mai putea interesa și:

S-ar putea  te intereseze și: