Pariori profesioniști – sfaturi utile

Scris de Laur198524/01/2024

Parior profesionist un termen auzit tot mai des în ultima vreme. Vedem pe rețelele de socializare foarte mulți pariori care-și spun "profesioniști", deși ei n-au nicio treabă cu acest termen. O persoană care joacă 5-6 pronosticuri pe bilet nu se poate numi profesionist, chiar dacă-i ies biletele destul de des. Da, este un parior bun, dar nu profesionist.

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON +
50 RON pariu gratuit

logo magnumbet

500 RON PARIU FĂRĂ RISC

publicwin mobil2


200% PÂNĂ LA 500 RON

pariori profesionisti

Ca să-ți dai seama cât de profesionist este un parior atunci când discuți cu el pe un forum pune-i o întrebare precum "Cât ai avut ROI în perioada x?" (perioada x poate fi o lună, două...un an).

Dacă îți va răspunde că a câștigat nu știu câți bani este clar că nu poate fi numit parior profesionist. Se va lăuda că a câștigat bilete cu anumite sume, dar nu-ți va spune și cât a pierdut, pentru că nu știe.

În schimb, un parior profesionist îți poate oferi pe lângă ROI și alte detalii elocvente.

Acest lucru se întâmplă pentru că un parior profesionist are bankroll management. El știe cum să-și organizeze fondurile și va paria în funcție de anumite aspecte, pe care și le stabilește fiecare în parte.

Un parior profesionist nu va juca azi 100 RON pe un pronostic și mâine 5.000 RON. El va miza anumite procente din bancă, în general maxim 5%, astfel că n-are cum să apară fluctuații de miza așa de mari de la o zi la alta.

Un parior profesionist joacă single 90% dintre bilete. Da, și un profesionist va avea momente când va încerca "nebuneli", dar în aceste cazuri este conștient că șansele să câștige sunt mici și de aceea nu va miza mai mult de 1% din bancă.

Un amator care se crede profesionist o să-ți prezinte bilete cu foarte multe evenimente. După cum scriam și la început, dacă prinde astfel de bilete nu înseamnă neapărat ca este profesionist.

Un parior profesionist analizează partidele înainte de a paria pe ele și cand zic analizează nu mă refer la "citirea" clasamentului de pe betexplorer.com. Un astfel de parior practic trăiește din banii de pariuri sportive, așa că studiul ofertei de pariuri practic este ca un job pentru el.

Așa cum tu stai (probabil) 8 ore la job, așa și el stă ore bune să analizeze partide, căutând informații dintre cele mai variate, care la prima vedere nu par foarte relevante pentru un parior de rând.

Cunoșteam un astfel de parior care înainte să joace ponturi pariuri pe un meci se interesa chiar și de calitatea gazonului ori, să fim realiști, câți dintre noi se interesează măcar de vremea din orașul în care va avea loc partida.

Contează această informare?

Poate că unii vor spune că nu, dar în foarte multe cazuri contează extrem de mult.

  • Citind declarațiile jucătorilor și antrenorilor afli idei despre modul în care echipa lor va aborda partida.
  • Informându-te despre arbitrii și despre disciplina jucătorilor celor două echipe afli dacă ar putea apărea eliminări care ți-ar putea da pariul peste cap.
  • Cunoscând vremea din orașul în care are loc partida și punctele forte ale jucătorilor vei știi ce șanse sunt ca un lucru să se întâmple în meci.

Un exemplu, poate banal, joacă FCSB pe un gazon prost din România. Teoretic FCSB este mare favorită și ar trebui să câștige, dar cum terenul este denivelat și a mai și plouat cu o zi înainte s-ar putea ca jocul tehnic al FCSB-ului să nu mai fie la fel de eficient, nu se va putea juca prea mult la nivelul gazonului și astfel favorita partidei, în exemplul meu FCSB, ar putea avea mai multe probleme decât ai anticipa tu atunci când te uiți în clasament și vezi FCSB locul 1 cu 50 de puncte, Chindia (de exemplu) locul 13 cu 30 de puncte.

Nu în ultimul rând cotele și taxele sunt și ele luate în calcul de un parior profesionist. Nu prea vei vedea pariori profesioniști în agențiile de pariuri de cartier, decât dacă observă vreo cotă de care se poate profita.

Altfel, în condițiile în care offline se oprește 5% din miză, este clar că pentru un profesionist, de fapt și pentru un neprofesionist, nu este rentabil să joace pariuri offline. Și ca să-ți dai seama despre ce scriu vin cu un exemplu:

  • dacă pariezi la agenția offline x 1.000 RON pe cota 2 vei avea câștig 1.904 RON, din care-ți mai ia impozit 1% (19 RON) și vei rămâne efectiv cu 1.885 RON.
  • dacă pariezi la betano.com 1.000 RON pe cota 2 vei avea câștig 2.000 RON. Da, vei plăti 1% comision dar la retragere, care poate fi o dată la 3 luni sau chiar o dată pe an.

Astfel, în aceleași condiții - miza 1.000 RON pe cota 2 - offline vei câștiga 1.885 RON, în timp ce online iei 2.000 RON. Calculează 100 astfel de pariuri într-un an și vezi ce sume se pierd. De aceea un profesionist va juca doar online!

Un parior profesionist își va deschide cont la cele mai bune case de pariuri online pentru a profita de cotele mai mari. Majoritatea pariorilor profesioniști împart banca disponibilă pentru pariere la mai multe agenții, tocmai pentru a profita de cote mai bune.

Pe termen lung un profesionist va câștiga mult și din aceste diferențe de cote ori jucând doar la agenție nu prea poți profita de ele.

Te-ar mai putea interesa și:

Lasă un comentariu mai jos:


Adresa ta de email nu va fi vizibilă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea  te intereseze și: