5 motive pentru care nu câștigi la pariuri

Scris de Laur198523/01/2024

Să câștigi la pariuri sportive nu înseamnă neapărat să prinzi azi un "pomelnic" cu 20 de pronosticuri și apoi până la următorul câștig să-i bagi la loc. Acela nu este un parior profesionist, chiar dacă prinde o dată pe an un astfel de bilet, poate fi numit cel mult un jucător la loterie.

Că iese câteodată este perfect adevărat, dar și la loto se dă câteodată marele premiu!

CASE DE PARIURI ONLINE NOI

logo pariuriplus ro

50% PÂNĂ LA 500 RON

logo elite slots

1.000 RON + 100 RON FREEBET

logo don 3

100% PÂNĂ LA 500 RON

de ce nu castigi la pariuri

Să câștigi din pariuri sportive înseamnă să reușești să faci constant bani din această activitate.

Acest lucru, după cum scriam și la început, nu-l reușesc prea mulți. Dacă nu mă crezi fă un sondaj rapid, întreabă prin agențiile în care mergi sau pe Facebook, dacă activezi pe grupuri de pariori, câtă lume este pe plus în ultimele 3-4 luni sau în ultimul an.

Principalele motive pentru care NU câștigi la pariuri

De ce nu câștigi la pariuri nici tu, dar nici o mare parte dintre pariori?

Motivele ar fi vreo 5, cel puțin așa la prima vedere.

Lăcomia

Principalul motiv pentru care foarte mulți pariori nu reușesc să câștige este lăcomia.

Nu-i așa?

Gândește-te puțin câte bilete formate din 7+ pronosticuri ai pierdut în ultimul an pe 1-2 selecții. Gândește-te acum că dacă-n loc să joci x RON (fiecare joacă sau ar trebui să joace doar atât cât își permite să piardă) pe un bilet cu 8 pronosticuri ai fi jucat jumătate din sumă pe un bilet cu 4 ponturi și cealaltă jumătate pe un alt bilet cu 4 pronosticuri.

Ok, nu erau câștiguri foarte mari, dar erau bani câștigați și, după cum probabil știi, câștigurile aduc noi câștiguri.

De câte ori n-ai pierdut un meci de pe bilet pe care l-ai adăugat doar pentru a mai câștiga câțiva lei / zeci de lei în plus?

Ai bilet cu câștig 1.000 RON și mai pui o cotă de 1.20 doar pentru a mai crește puțin câștigul și chiar acea cotă nu iese. Toate acestea sunt clar semne de lăcomie.

Disciplina

Un aspect de care foarte puțini țin cont, aici mă refer în mod special la cei care joacă ponturi pariuri în agențiile stradale. Mergi în agenție ca să joci 2 bilete gata făcute și (cel puțin asa ar trebui) analizate și acolo vezi că pune un prieten un bilet care ți se pare, la prima vedere, bun.

Îl repeți și tu!

Astfel în loc să mizezi 100 RON (să zicem), cât aveai de gând să joci atunci când ai plecat de acasă, ai jucat 150 RON.

Tot la capitolul disciplină avem unele cazuri ale extremelor: joacă azi 2 RON câștigă 200 RON și mâine-l vezi că joacă 30 RON pe bilet. Crește astfel miza de 15 ori de la un pariu la următorul. Aici din nou este lipsă de disciplină.

Naivitatea

Nu știu dacă este neapărat al treilea motiv pentru care nu câștigă lumea la pariuri, dar în tot cazul este unul dintre ele.

Mulți sunt naivi și cred că Barcelona, Real Madrid, Manchester City etc vor câștiga toate meciurile, ba chiar și la minim 2 goluri că, deh, cota pentru "solist" este prea mică.

Dacă iei pe bilete 3-4 mari favorite weekend de weekend șansele să-ți strice biletul o astfel de favorită în fiecare săptămână sunt foarte mari. N-am verificat dar sunt aproape convins că n-au fost 2 weekend-uri în sezonul precedent în care Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen și PSG să câștige toate și s-o mai facă și de o manieră categorică.

Dacă te duci într-o zi de sâmbată într-o agenție de pariuri fă-ți o listă cu marile favorite ale zilei, principalele 4-5. Pot paria cu tine că pe 80% dintre bilete vei vedea măcar una dintre acele favorite, luată sub diverse forme (victorie, handicap, dă goluri multe etc).

Prin urmare, mulți pariori sunt naivi și cred că marile forțe și marii jucători pot juca la capacitate maximă un sezon întreg.

Neinformarea

Când mă refer la neinformare o fac la cea de bază. Adică putem vorbi de neinformare din punct de vedere al știrilor despre echipe sau al informațiilor despre condițiile de joc. Din acest aspect cineva care joacă 4 bilete cu câte 20 de pronosticuri pe fiecare este de înțeles că nu se informează.

Eu mă refer la neinformarea de bază, adică la cea legată de informațiile de bază despre echipe. Este început de sezon, mergi într-o agenție de pariuri sâmbătă când se dă startul în Italia și Spania și întreabă pe cineva care pariază pe un anumit meci ceva legat de transferuri / schimbări de antrenori, jucători accidentați etc.

O să ai surprize mari!

Dezinteresul

Mă gândesc aici la dezinteresul față de această activitate de pariere. Stai 15 minute cu clasamentele în față și cu rezultatele directe de acum 5 ani (când erau alți jucători și alte formule de joc). Apoi ai mers ai băgat biletul, n-a ieșit primul meci și arunci biletul.

Așa procedează majoritatea pariorilor!

Câți se uită de ce și pe ce pierd?! Poate că din ultimele 20 de GG-uri jucate ai prins doar 3-4 și-n acest caz ar trebui să eviți acest tip de pariu, deoarece nu le prea "ghicești". Sau poate ai foarte multe pariuri câștigate de tipul "pauză sau final" și-n acest caz ai putea să te axezi mai mult pe această variantă de pariere.

Dar nu, majoritatea aruncă biletul dupa ce n-a iesit primul meci și nu-și dau interesul să vadă unde au greșit.

Acestea ar fi, in opinia mea, principalele motive pentru care nu câștigă mai multă lume la agenții de pariuri sportive. Dacă te afli în cealaltă "barcă", a celor care au constant un venit din pariuri, poți să completezi și tu lista de mai sus cu alte motive care crezi că-i fac pe pariori să nu câștige.

S-ar putea  te intereseze și: